Hoe is OSM vandaag de dag?

 • Dutch Users

  Hallo beste mensen,

  Ik begon dik 10 jaar geleden met het spelen van OSM en ik heb dit al die jaren met heel veel plezier gedaan.

  Toen de grote update kwam, vorig jaar, ben ik gestopt. Het was rete traag en ik vond de update helemaal niks. Waardeloos zelfs.

  Ik ben weer eens ingelogd en ik vroeg mij af of er inmiddels dingen veranderd zijn? Of zijn er dingen teruggedraaid? Werkt het inmiddels wel snel? En is de oude generatie OSM-ers nog steeds actief? Ik weet namelijk dat er na de update aardig wat gestopt zijn.

  Ik hoor dit graag van jullie!

  Dank!

  Stijn

 • Moderator NL

  Even verplaatst van Het Spel naar Hulp.

  @Datjy_NL

  Welkom terug op OSM! De eerste 2 maanden waren er inderdaad behoorlijk wat kinderziektes. Deze zijn er allemaal uitgehaald. De site werkt snel en alle foutmeldingen zijn verdwenen. Er zal niet zo gauw iets teruggedraaid gaan worden. Dit is de route die Gamebasics nu is gaan bewandelen en daar zullen ze niet meer vanaf wijken.

  Het scorebord is terug in de vorm van Match Experience. Overigens wel nog alleen via de app te zien. Match Experience voor de website wordt nog aan gewerkt. Via de transferlijst en scout kan je nu ook 'boosted' spelers kopen. Dit houdt in dat spelers hogere ratings hebben dan dat ze in feite hebben. Tevens is er een aanpassing gemaakt aan de simulatietijd. Door de problemen met zomer-/wintertijd worden wedstrijden tijdens de zomertijd tussen 20:00 en 22:00 uur gesimuleerd en tijdens wintertijd tussen 19:00 en 21:00 uur gesimuleerd.
  Voor de rest zijn er nog wel wat kleine updates geweest.

  Wat betreft de oude garde. Er zijn er zeker nog wel wat actief op OSM, al zijn er inderdaad ook wel aardig wat gestopt helaas.

  Voor de rest zou ik zeggen: Probeer OSM weer eens uit. Jij kan het beste voor jezelf beoordelen of je het nu wel interessant vindt of niet.