• Hoi,
  Sinds gisteren heb ik mijn eigen competitie verlengd. We hebben een eigen groep waarvan ik altijd de competitie aanmaak. Gisteren zijn we met de kerstcompetitie begonnen. Deze heb ik op privé gezet, zonder kampen. Maar toch is er iemand die ik niet uitgenodigd heb in de competitie gekomen. Dit kan toch niet?!
  Kan iemand mij vertellen hoe dit zit?
  Dankjewel alvast!

 • Moderator NL

  @aart123_nl

  Als je je competitie verlengd heeft elke manager, die al eens in je competitie heeft meegespeeld, automatisch toegang tot je competitie. Die personen hoeven dus niet meer uitgenodigd te worden of een aanvraag te doen voor deelname. Zij kunnen gewoon een team kiezen.

  Hier valt dus verder niets aan te doen. Het enige wat je kan doen is elke keer je competitie laten beëindigen en weer een nieuwe competitie aanmaken. Dan heeft niemand meer toegang tot je competitie en moet je elke keer iedereen uitnodigen.


 • @fc-eddie_nl Kan je geen mensen kicken voor volgend seizoen? Dat kon vroeger toch?


 • @fc-eddie_nl
  Sorry, maar wat een ongelooflijke onzin is dat. Ik hoop dat jullie dat erg snel veranderen, want hier is niks privé meer aan. Dan mag je het niet zo noemen. En elke keer een nieuwe competitie starten is gewoon geldklopperij.
  Erg jammer dit. Ik hoop dat dit zo snel mogelijk opgelost wordt.

 • Moderator NL

  @furrax_nl

  Yep, in de vorige versie kon dit inderdaad. Gamebasics had besloten om met 3.0 deze optie er uit te halen.

 • Moderator NL

  @aart123_nl

  Het is inderdaad erg spijtig dat je geen managers meer kan verwijderen voordat je je seizoen verlengd. Ik wil best nog wel weer intern navragen of Gamebasics dit weer wilt toevoegen, maar ik ben bang dat het antwoord 'nee' zal zijn.


 • @fc-eddie_nl
  Zou je dan door willen geven of ze het geen privécompetitie meer willen noemen? Want dan liegen ze mensen voor.

 • Moderator NL

  Gamebasics gaat er nog eens over nadenken of het in de toekomst misschien toch mogelijk gaat zijn om de andere managers in je competitie wel of niet mee te nemen naar je volgende seizoen. De reden waarom dit op dit moment niet kan is, omdat Gamebasics bang is dat nieuwere gebruikers stoppen met het spelen van OSM als zij na een seizoen niet meer door kunnen met de competitie. Ze blijken data te hebben dat er toch regelmatig gebruikers gestopt zijn met het spelen van OSM door deze 'actie'.

  Overigens is dit wel iets dat voorlopig weinig prioriteit zal krijgen. Er zijn diverse andere lopende zaken, die meer prioriteit krijgen van Gamebasics. Mocht deze optie weer terug gaan keren in OSM, zal dit in ieder geval nog wel even gaan duren voordat deze optie er dan ook echt gaat komen.

  Er blijven dus voorlopig helaas slechts 2 opties om uit te kiezen als moderator zijnde:

  1. Accepteren dat gebruikers automatisch toegang hebben tot de competitie bij verlenging, en dus vrije teamkeuze hebben.
  2. Elke keer je competitie beëindigen en weer opnieuw aanmaken. En de kosten daarvoor voor lief nemen.

  Ik kan er helaas niet meer van maken.