Spelers op de transferlijst presteren gewoon normaal

 • Dutch Users

  Zou een speler welke op de transferlijst is gezet niet een enorm slecht moraal moeten hebben en daarmee dan ook slechter gaan spelen?

  Volgens mij is er op dit moment geen consequentie om je duurste speler op de transferlijst te zetten, op te stellen in de basis en te wachten totdat deze voor een flink bedrag is verkocht. Een speler welke net te horen heeft gekregen dat hij weg moet zou normaal niet happy de peppy moeten gaan voetballen. OSM zou beter worden wanneer een speler op de transferlijst dusdanig slecht speelt dat je er verstandig aan doet om hem niet meer op te stellen.

  Wat vinden anderen hiervan?


 • Ik snap je punt maar dit is een spel natuurlijk. normaal gesproken zal een club niet zijn beste speler erop zetten en als ze dat wel doen en 150 mil vragen zouden beide partijen denk ik blij zijn als iemand dat zou betalen hahaha. de speler zal er namelijk dan denk ik niet op achter uit gaan dus dat ze unhappy zijn denk ik niet dan.

  maar het is goed zo als we ook nog aan dat soort dingen moeten denken word het meer een FM manager spel :slight_smile:

  dus ik zou het lekker zo laten en niet ook nog dat soort dingen gaan invoeren.


 • Het argument dat dat een speler niet "unhappy" is vanwege een mogelijke verbeterde salaris is incorrect. Genoeg spelers trekken naar een andere club en gaan er dan wel degelijk op achteruit, waardoor een transfer niet zo zeer voordelig is voor een speler.

  Eigenlijk heeft dit idee wel een goed puntje verder. Er zijn inderdaad maar weinig spelers die een positief moraal hebben, wanneer ze te horen krijgen dat ze weg mogen. Een basisplaats hebben doet wel weer goed en dat maakt het ook wat lastiger. Een (kleine) daling in moraal zou niet verkeerd zijn. Alleen dus niet volledig ongelukkig dan. Het ene moet het andere eerder wegcijferen, waardoor onder andere de team prestatie het moraal moet bepalen. Geen idee welke factoren nog meer bepalend zijn voor het moraal.


 • Veel managers hebben nooit een vaste selectie. Door continu te blijven doorverkopen kun je alsmaar je team verbeteren. Bovendien is dat ook niet het realistische punt van OSM, aangezien er normaal sprake is van een transferwindow in de zomer en de winter.

 • Dutch Users

  Het is nu vaak zo dat als je een speler op de transferlijst zet dat deze na 1 of 2 dagen ineens heel goed gaat spelen
  Dus dit doe ook wel eens om een dure speler te pushen als ie te slecht speelt, even een tijdje op de transferlijst en hij gaat meestal weer goed
  Let wel op dat je dit bij alleen dure spelers doet van 30 miljoen of meer anders word ie misschien per ongeluk verkocht 😨

 • Moderator NL

  @goldmemberx_nl Ik moet zeggen dat het mij niet opgevallen is.

  Net als Tom al aangeeft, je kan continu spelers blijven transfereren waardoor ik me afvraag in hoeverre deze aanpassing echt nut heeft. 8 transferworkers per dag en dat de hele competitie lang...

 • Dutch Users

  Terug naar de core van het verhaal: De duurste speler uit je selectie op de lijst zetten om voor de max te verkopen zonder negatieve effecten.

  In korte competities zijn de kleinere clubs kansloos wanneer er één goede manager tussen zit bij een topclub. Het is niet zo leuk voor de rest wanneer je ziet dat een super dure speler gekocht is bij de tegenstander, direct weer op de transferlijst staat en ondertussen 2 of 3 wedstrijden speelt, beetje moe wordt maar toch weer verkocht wordt om hetzelfde verhaal nogmaals van voren af aan te doen.


 • Ja maar dat kan jij dan zelf toch ook doen dus blijft dat om het even.
  In dit spel is dat hoe het gaat, dat kan je moeilijk gaan veranderen, je kan beter zelf beter worden in het verkopen van spelers en inkopen.

  zo word ook jij een top manager 😉

  💯

 • Moderator NL

  Spelers continu blijven kopen en verkopen hoort inderdaad bij OSM. Ik zie dus zelf ook geen toegevoegde waarde in deze suggestie.

 • Dutch Users

  Ik begrijp dat het OSM personeel hier op tegen is, de omzet gaat immers omlaag, maar van de spelers vind ik het een beetje stom. Dus de spelers willen liever heel vaak inloggen om 70 of 80 spelers per seizoen te transfereren dan te winnen door een goede tactiek. Weten we dat ook weer..


 • Je spelers inkopen en verkopen hoort erbij om je tactiek optimaal te laten renderen. Het zou in mijn ogen heel onrealistisch zijn dat de kwaliteit van de spelers niet van belang is, maar de tactiek telt. Die fase hebben we jaren geleden toch al achter ons gelaten?

 • Dutch Users

  @alphaqwer_nl Dit heeft niks met omzet te makem het gaat bij Osm Spelers goed trainen en dan slim doorverkopen.

  En soms koop je een te dure speler die je gelijk verkoopt dat is nu eenmaal hoe het werkt. Maar de meeste trainen eerst de vaste basis spelers. Ik ben iemand die btw wel de selectie bij elkaar wil
  houden ik verkoop de eerste 7 wedstrijden en werk daarna naar een vaste basis toe.

 • Dutch Users

  @joost-sœter_nl Dan maak ik
  hier uit op dat je nog steeds niet snapt waar osm om draait.

  En ik kom uit de tijd van dat mijn broer ook osm speelde.

  Davidjuuh Wel bekend voor sommige.

  Afijn, Het gaat om:

  1.Je eigen spelers trainen en dan eventueel door verkopen.
  2. Je tactiek je moet een goede tactiek hebben.
  3.Zorgen dat je team in balans is dus 70 om 80 of 80 om 90
  4. Je accomodatie goed trainen want ook dat werkt mee in je hele proces om een beter team te creeeren.
  5. Zo werkt Osm al jaren al jaren het is 1 proces die 4 dingen moet je gewoon volgen nou ja moet niks maar dan heb je ook geen reden tot klagen want zo kom je alleen boven aan te staan of zo haal je alleen je doelstelling.

  Ik sta gewoon 2e met AZ en 1e met Toronto check mijn teams maar.


 • @azfan77_nl Gefeliciteerd! Niemand die het wat kan boeien hoeveelste je staat of wie je broer ook mag zijn.


 • Moderator NL

  Al 17 dagen geen reactie in dit topic 😮 Ik denk dat ik em hierbij ook maar sluit.