Magyar Premier Liga (MPL)
-
Magyar Premier Liga (MPL) hirdetes:
Felmeres:
A kerdes hogy beszallnale egy olyan komoly liga sorozatba ami hosszu tavra van eltervezve?
Nem hogy par vesztes meccs vagy akar egy rosszabbul sikeredett szezon utan kilepsz...Jelenleg az MPL 3ik kore fut 32 aktiv-stabil taggal 2 osztalyra osztva ami 2 parhuzamos ligaban jatszodik egy idoben:
I. osztaly (MPL 1)
II. osztalt (MPL 2)Azon gondolkodunk hogy ha lessz ra kereslet akkor inditanank III. osztalyt is (MPL 3)
Vannak persze belso MPL szabalyzataink amit mindenkinek be kell tartania ahoz hogy egy fairplay versenges legyen amit mindenki elvez.
Ezek kozul nehany pelda:-az eddzotabor ki van veve felvaltva a ligak kozott...
4 egymas koveto ligaban ki van veve
ez utan 1 ligara bent van hagyva-ligan kivul korlatlan a transzferek szama
-ligan belul egymas kozott az utolso 5 forduloban tilos az egymas kozotti transzfer a ketes uzletek elkerulese vegett,hogy pl. valakinek mar megvan a celja s nm erdekli az utolso par meccs s elad par jo jatekost valakinek akinek evvel segitene.
-a legfontosabb szabaly hogy 1-1 kor utan amikor veget er az I. es II. osztaly van kieses/feljutas rendszer.
pl. 3 kiesik az MPL1bol az MPL2be es 3feljut az MPL2bol az MPL1be.ez ugyanigy mukodne a II. es III. osztaly kozott is.
-ez lehet valtozo mivel nm minden orszag I. es II. ligaja 18 csapatos... van mikor tobb es van mikor kevesebb jut fel illetve esik ki.
pl a jelenleg futo 2 osztalyunk a kovetkezo:
MPL 1 (Bajnokok Ligaja A) 16csapat
MPL 2 (Bajnokok Ligaja B) 16csapat
szezon vegem az MPL1bol kiesik az utolso 3 azt jelenti hogy marad 13 I. osztalyu manager.De a kovetkezo korben a Bundesligaba megyunk ami 18 csapatos.
igy h elerjuk a 18 csapatot a mostani korben 5 feljuto lessz az MPL2bol tehat 13+5= 18-a masik erdekesseg hogy 1 naptari evben pl. 2018 osszeszamoljuk az osszes manager pontokat amit gyujtenek a tagok az MPL keretein belul es ev vegere kialakul egy eves manager lista es az elso 3 a kovetkezo cimeket kapja:
MPL Golden Manager
MPL Silver Manager
MPL Bronze manager
valamint vezetunk All Time MPL Manager List-et is.Tudni illik ez a BL a 3ik korunk es eddig az alapito es szervezo tagok fizettek a ligak nyitasat de ugy fair hogy mindenki jaruljon hozza a ligak nyitasahoz...
igu is pl 1 osztalyban van 16-20 csapat.
es kb. evi 10 bajnoksag ez azt jelentene hogy ha mindenki nyit 1 ligat egy megegyezett sorrendben 1.5 es 2ev kozotti idoszakonkent kerulne sorra mindenki 1szer.Masik dolog hogy tervben van 2018 ev vegen egy MPL Gold Cup 2018 at leszervezni ahova kvalifikalna magat a legjobb 12 manager az ev vegi Manager Lista alapjan.
eza Gold Cup egy a MEB bajnoksaghoz hasonlo nosztalgia ligaban jatszodna hogy mind a 12 manager egyenlo eselyekkel indulna.
Igy ha nem is nyered meg az ev managere cimet vagy nem vagu benne az elso 3ba akkor meg azoknak akik az elso 12 ben vegeztek van meg eselyuk 1 cim megszerzesere.Es vegezetul amennyiben lesz ra kereslet es ossze tudjuk hozni a 3 osztalyt akkor az osztalyok atlesznek nevezve:
a mostani I. liga ami most MPL 1 uj "rangos" nevet kap majd:
I. osztaly MPL Elite Liga
II. osztaly MPL 1-es Divizio
III. osztaly MPL 2-es DivizioAzok irjanak akik kiprobalnanak egy ilyen kihivast hogy 3ik osztalyban kezdenek es megharcolnak a fentebbi osztalyokba valo feljutasert egesz az MPL Elite Liga ig es ha vannak olyan erosek azt meg is nyerik.
Aztan ki-ki milyen eros abban az osztalyban ragad meg de a kieses/feljutas rendszere folytonos jellegu tehat barmikor kieshetsz/feljuthatsz. -
Annak aki manager pontokra hajt,mivel telthazas ligarol van szo eleg szepen lehet manager pontokat is termelni
-
@francesco-lessini nem rosz,kérdés egyesületi tagnak kell-e lenni az ibduláshoz-nevezéshez?
-
@francesco-lessini de van 1 olyan topic,hogy "reklámozd a ligád"-ennek inkább ott lenne a helye...
-
@star-wars-67
nem szukseges egyesulti tagnak lenni,
a lenyeg a minnel jobb vilagranglista helyezes mert ha pl. van 15 hely es 22 jelentkezo akkor nyilvanvalo hogy a legjobb 15 lessz beveve -
@star-wars-67
tudom es elnzest kerek hogy ide irtam ki.
de a problema oka a kovetkezo.
en nem tudom megnyitni a magyar forum reszleget csak a "Segitseg" reszleget.
Azt irja ki hogy nincs jogom hozza vagy valami hasonlo mert nem vagyok tokeletes angolbol.
Valaki tudja hogy miert lehet ez?
Azert mert nem az anyaorszag teruleterol irok? -
@francesco-lessini Mikor kezdődne? Nem tudom hogy a világranglista mennyire mérvadó,hiszen csak az 1. -es főfiókot veszi figyelembe.Tehát ha valaki csak arra az egyre koncentrál valószínűleg magasabb pozícióba kerül,mint aki esetleg 4-et visz.Világosabban-nekem az 1. fiók 47595 ponttal áll,míg a 3-as 59344.
-
@star-wars-67
A vilagranglista csak is az MPL be valo belepesnel ugymond "regisztralasnal" mervado.
Mert hogy pl. a 15 helyre regisztralt uj jatekos a III.-ik ligaban olyan sorrendben valaszt majd csapatot ahogyan vannak egymas utan a vilagranglistan.
Viszont a 2.-ik kortol minden manager aki befejezett 1 MPL-es ligat az a sajat elert eredmenyei alapjan valaszt csapatot a kovetkezo ligaban.
Azok a managerek akik nem valtanak "liga szintet" azok a liga vegi manager pontok listaja alapjan valasztanak.
Akik liga szintet valtanak feljutbak/kiesnek ott a kovetkezo a szituacio:
Az MPL 1A-ben sikerult bent maradniuk azok valasztanak eloszor a manager pontok alapjan.
es utanuk valaszt aza 3 manager akik feljutottak az MPL 2.-ik osztalyabol a bajnoki tabella helyezes sorrendjeben.Az MPL 2 kovetkezo koreben elso 3nak valaszt azok akik kiestek az MPL 1-bol es utanuk valasztanak azok akik az MPL 2 ben maradtak ugyanugy a manager pontok alapjan.
Ez a rendszer ugyanez a II. es III.-ik osztaly kozott is.
-
@francesco-lessini Nem akarok beleszólni a dolgotokba,de van ettől egy sokkal igazságosabb csapatelosztás is.Nevezetesen a ligaindító kisorsolja a csapatokat a résztvevők között (erre is van progi).Időpontot légy szi
-
@star-wars-67
Tudok rolla h letezik olyan program de mi ezen az elven mukodunk.
Ha joeredmenyt ertel el akkor megerdemled h elsok kozott valassz ha meg buktad a celod miert lehetnel szerencses hogy kihuz a sors egy Realt Bayernt vagy Juvet... stb.?Ha meg pl feljutsz a II. osztalybol az I. osztalyba akkor hogy jonbe ki hogy ujjonckent kifogod a Chseat vagy barmelyik nagyot?
Abszolut nem realisztikus...
Az MPL-ben arra torekszunk minel valosaghubb es igazsagosabb bajnoksagokat jatszunk.
Aki pl feljut egy osztalyal feljebb logikus hogy utolsonak valaszt es meg kell endesen kuzdjon elso szezonjaban hogy bent maradjon ujjonckent...
de ha bent marad pl egy 15os celu csapattal es jol is vegez pl a top 5be pl akkor kovetkezo korben mar tud venni egy kozepes szintu csapatot amivel mar a dobogot is megcelizhassa...
es ha az is osszejon akkor az azt koveto korben mar ugy feltornazta magat hogy siman tud venni egy 1rs vagy 3 4es celu csapatot amivel mar a bajnoki cimert is harcba szallhat realis eselyekkel.
Ez igy egy fajta "karrier" epiteset jelenti az MPL-en belul.
Aki megnyeri az MPL Elite Ligat az mar tud valamit.
Az elso 2 kort Varga Szilveszter (Vilagramglista 2.700-ik) nyerte meg ugy hogy mind4 trofea az ove lett 2kupa+2bajmoksag a Liverpoolal es az Ajaxal... utobbit veretlenul vitte vegig. -
@francesco-lessini
Hat az aktialis MPL 1 es MPL 2 fullos ligakkal epp ma indul a BL A es a BL B szeriajaban.
Tehat Februar 1.en ernek veget a ligak.
Igy 2 lehetoseg van...
1 vagy osszegyul 1 ligara valo ujjonc es indul most a napokban az MPL 3
2 vagy ha nem akkor a Februar 2.-a korul indulo korben lehet csatlakozni. -
@francesco-lessini
Az aktualis szeriaban 31en indultunk...
a kovetkezo szeria Nemetorszagban lessz a Bundesliga 1 es Bundesliga 2
Ez azt jelenti hogy a mostani 31 tagunk melle szukseges lessz 5 uj tag az MPL 2 be.
Mert az elso 2 osztaly 18+18 csapat =36
Tehat ha elindul most pl a III.-ik liga akkor 5 feljuto helyert menne a harc. -
Meddig kéne jelentkezni? Vagy úgy is kérdezhetem,mikor kezdődne?
-
@neymar-fan
hat az attol fugg hogy milyen gyorsan gyulnetek ossze...
Ha 1 2 nap alatt osszegyulne az 1 BL ligara valo akkor indulhatna akar holnap is...
de keves erre az esely amilyen utemben erkeznek az erdeklodo kommok...Viszont ha pl osszegyultok kb. januar 7.-ig 12en s egy 12es ligat valasztunk ami megfelel igy elsonek a III.-ik liganak akkor kb. egyszerre fog befejezodni az aktualis elso 2 osztalyal
-
itt a fórumon van az osm forum szöveg mellett több ikon, egyik a csoportok névre hallgat, arra katt, majd keresd ki a magyar fórumot, és vedd aktívra, így látszódni fog a másik része a magyar fórumnak.
sok sikert. -
Nagyon szepen koszonom az utbaigazitast!!!
-
@francesco-lessini Én jan.2,.-án indítok egy ligát.Tudod mikor kezdtem el szervezni? November 27.-én.Így a hosszú átfutási idő miatt minden érdeklődő tud felszabadítani addigra fiókot.S meg is van a 16 résztvevő már egy ideje,s aki időközben egyéb problémák miatt visszalépett,azokat is tudtam pótolni.Esetleg engem is érdekelt volna,bár vannak benne dolgok amik nem tetszenek,de fiók hiányában storno.Csak érdeklődésképpen-az edzőtábort miért hagyjátok benn minden 4. ligában?Az OSM legocsmányabb találmánya az edzőtábor-véleményem szerint.
-
Nos ,és egyébként jónak tűnik a dolog,de tavasz végéig,illetve nyár elejéig,nekem biztos nem lesz szabad fiókom!
Két fiókom foglalt lesz Januártól az biztos,és a másik kettővel meg a világlefedettségre gyúrok!
Nagyon sajnálom! -
@star-wars-67
Nem 200% hanem 300%-ban egyet ertek a taborrol kimondott velemenyeddel...
az MPL elott volt egy masik baratokkal/kollegakkal 4even at futo 31 szeriat tartalmazo ligasorozatom.
Ott idovel sikerult meggyoznom mindenkit hogy a tabor nem kell mert csak 2 dologra van kitalalva hogy "kib.....al" a masikkal...vagy tobben osszefognak s megszornak valkit akinek igy semmi eselye nyerni.a 2.-ik ok meg evvel persze egyertelmu hogy az OSM penzbeli profitjat noveli.
Ott 7-10 kozotti letszamunk volt de idovel szet szeledt a tarsasag...
Itt most 31en vagyunk es nem tudtam mindenkit meggyozni...
de a 80% vs 20% eredmenyu szavazas hozta ki hogy 4 taboros es 1 taborosz szeria legyen...
es szerintem mivel igy rafognak jonni hogy tabor nelkul is jo a jatek es elobb utobb kivesszukk...
Ok avval voltak h ha nincs tabor akkor nm lehet nyerni kis csapatokkal...
total nm igaz a regi ligasorozatomban pl Afrika kupat nyert egy tag Kamerunnsl ami a 10.-ik leggyengebb keret volt.
Eneg pl ugy nyertem Belga bajnoksagot igaz a Genk el de hogy nem transzferaltam 1 jatekost se es tabor se volt.
Amugy az MPL -ben a gyorsitas is ki van veve es a coins hasznalat is nem h felpumpalod a stadiont es a csapatot 2nap alatt... -
- 4 taboros es 1 tabormentes..
akartam irni
- 4 taboros es 1 tabormentes..