Sugestie, aby udoskonalić OSM...
-
@maloba Na przykład jakie nowe ligi?
-
@dovco_handf Ligi Specjalne bo z prawdziwych juz nie ma zbytnio co dodac .
juz o tym pisalem ale brakuje lig w stylu LM i LE grupa pozniej system pucharowy . -
@Dovco_HandF Bardzo ciekawy topic. Myślałem kiedyś nad tym czy byłoby to możliwe aby boty, które jak wiemy egzystują w wielu ligach(nawet jeśli są tylko małym dopełnieniem) mogłyby stwarzać większe problemy managerom. Chodzi mi o to żeby robiły w miare logiczne transfery oraz rotowały chociaż w minimalnym stopniu składem i ustawieniem. Wiem, że wymagałoby to dużej ingerencji w silnik gry ale chyba jest to do zrobienia. W tym momencie powstaje również pytanie jak radziliby sobie początkujący gracze z lepszymi botami? Zróżnicowanie poziomu botów mogłoby rozwiązać ten problem ale to dodatkowa praca dla twórców. A Wy co myślicie na ten temat? Pozdrawiam PiteRio
-
@piterio Boty już w wersji 3.0 OSM od jakiegoś czasu potrafią zlać nieźle nawet dobrego menadżera, jak się wystawi rezerwami, zagra zachowawczo, albo dostanie czerwona kartkę. Już zostało to zmienione. Ingerencja w skład - raczej nie, w każdej chwili istnieje możliwość przejęcia klubu przez żywego gracza, Jak boty robiłyby transfery to jaka byłaby różnica pomiędzy komputerem a człowiekiem? Nie, to jeszcze nie są czasy terminatorów z przyszlości. Jest dobrze jak jest moim zdaniem .
-
Według mnie powinni poprawić to że jeśli wybieramy nowy klub do prowadzenia i np. wpisujemy jego nazwę to powinny wyskakiwać wszystkie dostępne ligi z tym klubem, ale ligi z wszystkich serwerów a nie tylko z tego na którym obecnie się znajdujemy
-
@dovco_handf byłaby taka różnica, że człowiek(który z zaangażowaniem by grał) robiłby więcej transferów od botów. Mogłoby to nieco zwiększyć poziom lig poprzez większą konkurencję i wtedy nie byłoby odpuszczania botów, a jak wiemy terminarz ligi nigdy nie jest idealny i może zdarzyć się tak, że Ty będziesz miał więcej meczy pod rząd z realnymi przeciwnikami a Twój głowny rywal np. do mistrzostwa, przed waszym meczem ma bota i puszcza skład na odpoczynek co jak wiadomo może zrobić różnicę w ważnym meczu. Samo to, że gramy z tymi samymi przeciwnikami nie oznacza tego, że będzie równo i takie czynniki jak odpuszczanie na botach nieco psują rozgrywkę. Pozdrawiam PiteRio
-
Mogli by zrobić coś takiego, że dozwolona by była tylko jedna rezygnacja na miesiąc.
-
@byku-duma-warmii said in Sugestie, aby udoskonalić OSM...:
Mogli by zrobić coś takiego, że dozwolona by była tylko jedna rezygnacja na miesiąc.
Uważam, że to świetna propozycja :thumbsup_tone1:.
-
@ochowiak said in Sugestie, aby udoskonalić OSM...:
Powrót Ligi Fantasy
Też na nią czekam. Z tego co słyszałem, mają w planach ją przywrócić. Ale kiedy? Bóg jeden wie .
-
Dzięki panowie za wasze ciekawe sugestie: @m-rebizant i @piterio :ok_hand_tone3:.
-
@Dovco_HandF Nie ma sprawy w końcu wszyscy chcemy żeby OSM był udoskonalany, bo to świetna gra przeglądarkowa
-
Może to nie jest jakaś poważna, odmieniająca grę o 180 stopni sugestia, ale można by coś zmienić z zarządem, a dokładniej analitykiem. Dajmy na przykład ligę hiszpańską. Gramy Barceloną i mamy jako rywala Getafe, jednak ich wartość kadry jest dużo większa od naszej dzięki licznym transferom. A co mówi analityk? Że łatwy rywal, można spróbować bardzo ofensywnej formacji, pokonamy ich z palcem w nosie. Można by to zmienić w taki sposób, że analityk kierowałby się wartością składu, formą zespołu itd. Bo jak na razie to wygląda jakby porównywał nasz cel na sezon z celem rywala.
-
@ochowiak
Cenna uwaga, zawsze można by czegoś nowego się dowiedzieć od niego. -
Przeprowadzać zmiany taktyki oraz składu w trakcie przerwy ale to chyba zbyt trudne do ogarnięcia ze względu, że wszystkie mecze w lidze startują o tej samej porze i człowiek musiałby być typowo w trakcie symulacji ale jakiś pomysł już jest.. Coś pokombinować z transferami nie wiem np większe budżety na starcie w zależności od ekipy np. Budżet MU 300 mln na transfery i zrobić dwa okienka w ciągu sezonu? Powiem szczerze, że czasami mnie denerwuje to ciągłe trasferownie... Jakieś szkółki dla młodych graczy których można by potem brać do pierwszej drużyny? Pomysłów jest wiele gorzej z realizacją