idee: moraal niet laten afnemen bij verlies

 • Dutch Users

  hoewel het aansluit bij de werkelijkheid is het in mijn ogen beter om moraal niet meer te laten afnemen bij verlies.
  Zeker bij duels is dit echt storend. Als je 2 wedstrijden pech hebt kun je in een negatieve spiraal terecht komen waar je niet meer uitkomt. Ook houdt de engine geen rekening met het feit of je uit of uit speelt en de kwaliteit van je tegenstander. Als je uit gelijk speelt tegen een tegenstander met een gelijkwaardig team dan is dat een goede prestatie en zou je moraal juist vooruit moeten gaan in plaats van achteruit. Moraal zou alleen moeten afnemen als je thuis verliest of gelijk speelt terwijl je tegenstander even goed is en geen trainingskamp inzet. Of als je uit verliest of gelijk speelt terwijl je tegenstander een stuk slechter is.

 • Dutch Users

  Ben het met een paar punten eens, maar valt dat zomaar te veranderen?


 • Moraal is erg belangrijk in dit spel. Ik vind het dan ook een goed idee om de achteruitgang van het moraal mede afhankelijk te maken van thuis/uit en de kwaliteit van de tegenstander. Zou van mij op een lijstje bij GB mogen.


 • Hier nog iemand die dit als een goed punt ziet 😉

 • Moderator NL

  Gaat niet gebeuren. Wordt dan alleen maar makkelijker voor de lage DS teams om bovenin de competitie mee te doen, omdat het moraal dan niet verminderd na wat slechte partijen.

  En om eerlijk te zijn hoort het moraal van spelers (of het gebrek daaraan) ook gewoon bij het managen van je team.