World Sub Cup - 2019/2 edycja
-
To już ostatnia kolejka. Teraz oficjalnie: pewnie zwyciężamy z Egiptem mimo mojego dramatycznego spotkania - chowam się ze wstydu
Najważniejsze że pewnie pokonujemy Egipcjan
Jutro w późnych godzinach na forum pojawi się obszerne podsumowanie naszej bitwy -
Pozwolę sobie na parę słów ode mnie nieco oszczędnie ale naprawdę nie jestem w stanie wyrazić tych wszystkich pozytywnych emocji
Przede wszystkim wielkie podziękowania dla @Lhundaeion @radekwolin @harrickplczn @cogito
Bez tak silnej i zgranej ekipy nie byłoby tego zwycięstwa. Każdy dołożył naprawdę solidną cegiełkę (cegłę! ) do końcowego wyniku. Wielkie dzięki Panowie i mam nadzieję że jeszcze nie raz wspólnie zagramyChciałbym również bardzo serdecznie podziękować naszym Selekcjonerom @Damiś27 @Dovco_HandF za zaufanie i powierzenie mi roli kapitana oraz przede wszystkim szansę na zaprezentowanie się w Młodzieżowej Reprezentacji Polski. Możliwość reprezentowania naszego kraju to dla mnie wielkie wydarzenie i jestem niesamowicie dumny że doświadczyłem takiej okazji.
Na koniec jestem niezmiernie szczęśliwy że udało nam się zwyciężyć bitwę. Wiem, że niektórzy powiedzą że to tylko bitwa o honor, ale dla mnie to była duża sprawa.
Cały ten okres był dla mnie naprawdę niesamowity i bardzo ekscytujący.Jeszcze raz bardzo dziękuję, także i tym którzy nas wspierali tu, na forum, i dodawali siły!
Liczę że jeszcze nie raz będziemy mieli okazję do radości z wygranych naszych reprezentacji nawet takich, które są tylko otarciem łez po gorzkim turnieju. -
Gratulacje Panowie
-
Zapraszam na podsumowanie bitwy
Oczywiście najważniejsza informacja, pewnie pokonujemy Egipt
W tym miejscu jeszcze raz wielkie brawa dla naszych Orłów: @Lhundaeion @radekwolin @harrickplczn @cogito
Oto wyniki naszych spotkań przeciwko rywalom:
Proszę zwrócić uwagę na to jak podobne zdobycze punktowe udało się wszystkim osiągnąć.
Tak ostatecznie prezentuje się tabela ligowa oraz rozgrywki pucharowe. Dubletem popisał się @Lhundaeion - brawo!
Progresy oraz siły podstawowych jedenastek wyglądają następująco:
Tak prezentuje się nasza bitwa z Egipcjanami od kulis
Jeszcze raz pozwolę sobie podziękować fantastycznej drużynie oraz naszym Selekcjonerom
Do następnej bitwy -
@pawełfurmański Brawo Panowie
-
@pawełfurmański @Lhundaeion @radekwolin @harrickplczn @cogito Chciałbym pogratulować bitwy pod każdym względem.
Wiedzieliśmy, że Egipt jest najmocniejszym rywalem w naszej grupie, dlatego wybraliśmy najmocniejszą ekipę na tą bitwę
Chłopaki zagrali świetnie pod każdym względem: taktycznym, progres, komunikacja, wyciąganie wniosków czy słuchanie rad oraz uwag.
Gratuluję, jednak liczę że to dopiero początek ich rozwoju oraz przygodą z Reprezentacją Polski -
Idealna ekipa, idealny wynik, brawo, brawo brawo
@pawełfurmański @Lhundaeion @radekwolin @harrickplczn @cogito -
Tegoroczne zmagania w grupie D drugiej edycji World Sub Cup 2019, kończymy na trzeciej pozycji.
-
@rusewicz said in World Sub Cup - 2019/2 edycja:
@cogito Potrzebujesz lepszych atakujących, nie strzelić wiecej niż jedną bramkę na mecz?
Próbowałem zagrać włoskie catenaccio i chyba nawet mi się udało Nawet mój jedyny napastnik był Włochem, więc sam rozumiesz, że musiało to tak wyglądać.
W IMP spróbuję troszkę postrzelać i jak szczęście dopisze to w kolejnej rundzie trafimy na siebie i pokażę Ci parę sztuczek -
Arkusz z wynikami: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Fj3TwOQyLWESQRzvs51vCyz0OJMu7m2vnc5sFomdWkY/edit#gid=1376996103
Pierwsza bitwa - to mieliśmy wygrać.
Polska 1070:1088 KolumbiaCel 1 @konix1982 (PM) - genialny występ
Cel 3 @Halit007 (Kapitan) - bardzo dobre prowadzenie bitwy
Cel 5 @Siarkowy-Mag - bardzo dobry występ
Cel 7 @Podgórski-1981 - gra poniżej wszelkiej krytyki (3 rażące błędy, które sprawiły, że Polska przegrała, wygrany zdawałoby się mecz)
Cel 9 @maqpax - bardzo dobry występDruga bitwa - to była również bitwa do wygrania.
Azerbejdżan 1768:524 PolskaG1 - @Rhett1 (C) - bardzo dobre prowadzenie bitwy, robił, co mó, a mógł nie wiele przy pasywnej postawie kolegów
G3 - @Brislew3 - tylko poprawny występ, można było lepiej
G5 - @nocnyneon - tylko poprawny występ, można było lepiej
G7 - @Ihibon - ogromne serce do walki
G9 - @pawelzylicz - tylko poprawny występ, można było lepiejNiestety rywale okazali się lepsi w kilku detalach, co odbiło się na wyniku bitwy i wysokiej porażce. Zabrakło komunikacji, zaangażowania w transferowaniu i za dużo było remisów w poddaniach. Drużyna wygrałaby z Kolumbią, nie było żadnych minusowych błędów jak w pierwszje bitwie, ale to okazało się za mało na Azerbejdżan, który zasłużenie wygrał.
Trzecia bitwa - nie byliśmy faworytami tego starcia.
Polska 1466:959 EgiptG1 - @Lhundaeion - genialny występ
G3 - @radekwolin - bardzo dobry występ
G5 - @PawełFurmański - genialne prowadzenie bitwy, to prawdziwy Napoleon w OSM!
G7 - @harrickplczn - bardzo dobry występ
G9 - @cogito - bardzo dobry występBitwa, która zapisała się w kanonach występów polskiej młodzieżowej kadry jako ta wzorowa, wręcz podręcznikowa jak szarża ułanów pod Samosierrą. Tu nie było słabego ogniwa, a kontrolowanie bitwy - palce lizać, rywale byli w ogromnym szoku, co się dzieje. Tak grane bitwy sprawiłyby, że wygralibyśmy ten turniej.
Podsumowując:
-
- Daliśmy zagrać 15 menadżerom z orzełkiem na pierwsi. Jedni do tego podeszli profesjonalnie i z pełnym zaangażowaniem. Inni trochę za lekko potraktowali swój występ. Byli też tacy, co grali, jakby uważali, że powinniśmy być im wdzięczni, że w ogóle... zagrali. Jeden ludek w ogóle nie wiedział, o co chodzi i ze gra w drużynie.
-
- Oparliśmy powołania kandydatów o polecenia od szefów gry. Jedni to zrobili poprawnie, inni dali nam chłam do grania, a były przypadki, że po prostu ludzie zawiedli z różnych powodów.
-
- Nikt nie zamierza rozdzielać tu szat, że nie wyszliśmy z grupy i zajęliśmy tyko trzecie miejsce, zamiast wygrać tą grupę. Uczymy się. Obserwujemy i wyciągamy wnioski.
-
- Projekt WSC 2020/3 edycja zaczyna się z chwilą rozliczenia tej edycji. Już od dziś zaczniemy przygotowywać 2 lub 3 piątki spośród tych menadżerów, którzy jeszcze nie grali w narodowej kadrze, mają ochotę i chęć zagrać w niej. I tak ich przygotujemy, że rozegrają swoje przyszłe bitwy jak ta ostatnia z Egiptem. Bez odpowiedniego zaangażowania i komunikacji w czasie bitew - nie mamy co szukać w tym turnieju. I tego będziemy wymagać w okresie przygotowawczym. Finalnie - ma być tak jak było w bitwie z Egiptem.
-
- Trzy gwiazdy zabłysły nieco mocniej od innych i to są wg mnie pewni kandydaci do powołań na nadchodzące bitwy Polski w WNT 2019/2020. @konix1982, @Lhundaeion i @PawełFurmański - o nich mowa. Jest kilku menadżerów tu wymienionych, których grę obserwujemy i bierzemy pod uwagę do powołań teraz lub na przyszlość.
-
- Generalnie ten turniej pokazał nam, że mamy szeroką kadrę nowej/starej generacji pukającej do reprezentacji. To cieszy. Osiągnięty wynik nie cieszy. Wiemy co zrobić, żeby było lepiej.
Tyle ode mnie w imieniu selekcjonerów "młodzieżowej" reprezentacji Polski.
Dziękuję. -
-
Kontynuacja imprezy na sąsiedniej ulicy
https://forum.onlinesoccermanager.com/topic/46581/projekt-wsc-3-edycja-2020-okres-przygotowawczy -
PS. Zastanawiałem się, czy może Egipt nie puścił na nas jakichś rezerw-rezerw na przetarcie (mieli pewny awans), ale widzę, że z tylko 1 zmianą składzie podeszli do fazy pucharowej
-
Koniec imprezy. Finałowe mecze:
@almohob-traka said in World Sub Cup (Second edition):Brazil 1651
egypt 804
difference -847Congratulations brazil
@Sabit-Mamedov said in World Sub Cup (Second edition):
Battle for 3rd Place
Congratulation to Spanish national team with winning the 3rd place. I'd like to say big thanks to our guys for time and coins spent and achieving 4th place at World Sub Cup, where we are participating first time. Also special thanks to organizers for an interesting and fair competition.
Also congratulation to Brazil, winners and Egypt the finalists. Great achievement guys.
@Cidadewap25 said in World Sub Cup (Second edition):
and We have reached the end of the second edition of WSC 2019. Following is the award.
Thanks to all the captains and selected who collaborate with this championship.
-
-
-