MPP 2020 || D Y S K U S J A i W Y N I K I ||
-
I jeszcze chciałbym poinformować, że osobnik Mian3k nie jest już członkiem Husarii ponadto zachował się nie fer wobec swojego partnera czyli Miki von nupa pisząc mu, że nie chce mu się grać w mpp i nie ma zamiaru w nich uczestniczyć, stąd moje pytanie co w takim razie uczynić.
-
@Rusewicz said in MPP 2020 || D Y S K U S J A ||:
Dlaczego niby mają grać na swojej pozycji?
Bo taki jest wymóg turnieju. Akurat tobie ten przepis powinien dobrze być znany, grałeś nawet w kadrze narodowej w oparciu o ten przepis
-
@Lhundaeion said in MPP 2020 || D Y S K U S J A ||:
Zaraz, zaraz. To tak na serio? Ja wiem, że zasady już ustalone, to żadne opinie na ten temat nic nie zmienią, ale..
Tak, na sero. Przecież grasz w oparciu o ten przepis w WNT 2019/2020.
@Rusewicz said in MPP 2020 || D Y S K U S J A ||:
I jeszcze chciałbym poinformować, że osobnik Mian3k nie jest już członkiem Husarii ponadto zachował się nie fer wobec swojego partnera czyli Miki von nupa pisząc mu, że nie chce mu się grać w mpp i nie ma zamiaru w nich uczestniczyć, stąd moje pytanie co w takim razie uczynić.
Nie ma problemu, wymieńcie zawodnika na innego do czasu rozpoczęcia turnieju .
-
@Dovco_HandF Doskonale wiesz, że w WNT obowiązują zasady z Battlepedii, którą pewnie nawet sam tworzyłeś i zawodnicy na pozycjach muszą być tylko w meczach przeciwko "swoim", a nie każdemu. Wprowadzenie takiej zasady wprowadzi komplikacje, jak pisałem wyżej i taką decyzję uważam za nieprzemyślaną. Ja rozumiem, że jest ciśnienie na sławny punkt 8, ale przypadkowe nieprzestawienie, niezdążenie, a nawet celowe wystawienie zawodnika nie na pozycji w meczu, który starasz się wygrać, to nie jest kolaboracja.
-
@Lhundaeion No, wprowadzamy utrudnienie. Regulamin jest taki sam dla wszystkich. To turniej mistrzowski. Trzeba kombinować i myśleć jak rotować składem, jakimi grać ustawieniami, co zrobić jak grasz za ostro i jest dużo kartek, albo zawodnicy są zajechani kondycją
-
@Lhundaeion można się tylko cieszyć że w nostalgii są dosyć szerokie kadry
-
@Łukasz-Wierzbowski said in MPP 2020 || D Y S K U S J A ||:
@Lhundaeion można się tylko cieszyć że w nostalgii są dosyć szerokie kadry
Dokładnie
-
@Łukasz-Wierzbowski Tak i składu pewnie nie zabraknie, choć może czasami ktoś mógłby woleć zawodnika spoza pozycji, niż z musu rezerwowego z czerwonym morale. Niemniej naprawdę nie życzę nikomu, żeby go symulacja zaskoczyła podczas wprowadzania zmian. No przecież to się zdarza.
-
@radekwolin said in MPP 2020 || D Y S K U S J A ||:
Chętni na Moderatora Ligi:
Grupa A @Ochowiak
Grupa B @Lhundaeion
Grupa C @kryminalksg
Grupa D @ToomAnyWays
Grupa E
Grupa F
Grupa G @Stefan-Joptwojmać
Grupa H @km1992_1992_1
Grupa I @tristan1982
Grupa J @pb1984
Grupa K @radekwolin.
Grupa L @kot-222 -
Chętni na Moderatora Ligi:
Grupa A @Ochowiak
Grupa B @Lhundaeion
Grupa C @kryminalksg
Grupa D @ToomAnyWays
Grupa E @Didierluk
Grupa F
Grupa G @Stefan-Joptwojmać
Grupa H @km1992_1992_1
Grupa I @tristan1982
Grupa J @pb1984
Grupa K @radekwolin.
Grupa L @kot-222 -
@sniki26 Tak, ale uważaj, bo w tym turnieju nagle nie możesz mieć zawodnika spoza pozycji w żadnym meczu, nie tylko przeciw swojemu z pary, bezwzględnie.
-
@sniki26 Tak, ale uważaj, bo w tym turnieju nagle nie możesz mieć zawodnika spoza pozycji w żadnym meczu, nie tylko przeciw swojemu z pary, bezwzględnie.
Ta gra zmierza w pewnym kierunku. Mamy wytyczne do których musimy się stosować. Ja przyznaję Ci 100% racji, ale pewnych rzeczy nie przeskoczymy.
"All players (even substitutes) correctly in the line up"
-
Brakuje jednego moderatora do założenia ligi ,a chętnych brak.
-
@Stefan-Joptwojmać said in MPP 2020 || D Y S K U S J A ||:
(...)
"All players (even substitutes) correctly in the line up"Ale co właściwie właśnie zacytowałeś To już nie jest fragment z "Terms"
@huzar-shakir said in MPP 2020 || D Y S K U S J A ||:
Nie znasz kogoś z tej grupy?
-
@huzar-shakir said in MPP 2020 || D Y S K U S J A ||:
Jest jeszcze trochę czasu.
@Cezarro said in MPP 2020 || D Y S K U S J A ||:
@Stefan-Joptwojmać said in MPP 2020 || D Y S K U S J A ||:
Ta gra zmierza w pewnym kierunku
Ewidentnie zmierza w pewnym kierunku , ale czy aby na pewno jest to kierunek właściwy ???
Zależy dla kogo. Jestem zdania, że albo to się akceptuje i temu podporządkuje albo po prostu się odejdzie. Z racji pełnionej funkcji nie mogę mówić głośno pewnych rzeczy, ale wiedz, że sporo osób ma podobne zdanie do Ciebie, w tym i ja
-
@Stefan-Joptwojmać To też ja nie ukrywam, że jak te nowe bitwy, co to je mają wymyślić, nie będą cudem nad cudami, to pokończę co zacząłem i usuwam gierkę.
Ale jeszcze raz: Co Ty zacytowałeś w poprzednim poście?
-
@Stefan-Joptwojmać To też ja nie ukrywam, że jak te nowe bitwy, co to je mają wymyślić, nie będą cudem nad cudami, to pokończę co zacząłem i usuwam gierkę.
Ale jeszcze raz: Co Ty zacytowałeś w poprzednim poście?
Inaczej. Chodzi o to, że gracze mają być ustawiani na swoich pozycjach, bo oni uważają to za łamanie zasad OSM, a konkretniej tej zasady:
"Collaboration between managers in all leagues is prohibited at osm."
Inna sprawa, że powinni zamiast zakazami po prostu zablokować taką możliwość. Nie wiem tylko czy technicznie są w stanie tego dokonać.
-
@Stefan-Joptwojmać Rozumiem, że to jakieś wytyczne, które otrzymaliście z góry, ale czy na pewno nie dotyczyły tylko meczy pomiędzy sobą w parach? W zwykłych meczach, w zwykłych ligach nie ma przecież takich zasad. Nikt tego też w żaden sposób nie kontroluje i można by naprawdę pominąć kwestię zawodników poza pozycją w meczach z rywalami. Chodzi mi naprawdę głównie o sytuację, w której ktoś po prostu nie zdąży, bo na ostatnią chwilę ustawienie zmienił.
Chyba nie muszę tego zresztą nikomu specjalnie tłumaczyć i pewnie każdemu zdarzyło się mieć zawodnika nie na pozycji przez przypadek. -
@Stefan-Joptwojmać Rozumiem, że to jakieś wytyczne, które otrzymaliście z góry, ale czy na pewno nie dotyczyły tylko meczy pomiędzy sobą w parach? W zwykłych meczach, w zwykłych ligach nie ma przecież takich zasad. Nikt tego też w żaden sposób nie kontroluje i można by naprawdę pominąć kwestię zawodników poza pozycją w meczach z rywalami. Chodzi mi naprawdę głównie o sytuację, w której ktoś po prostu nie zdąży, bo na ostatnią chwilę ustawienie zmienił.
Chyba nie muszę tego zresztą nikomu specjalnie tłumaczyć i pewnie każdemu zdarzyło się mieć zawodnika nie na pozycji przez przypadek.Ja Cię doskonale rozumiem, ale spróbuj też zrozumieć mnie. Oni uważają wystawianie zawodników nie na swojej pozycji za łamanie regulaminu. Uwierz mi, że wystarczy jeden raport i mogą konto zawiesić, nie znam taryfikatora na ile, bo to nie moja działka, natomiast wyobraź sobie, że ktoś Cię zgłosi i wtedy Ci konto na tydzień blokują pod czas MPP, smutne prawda? I nic nie będziemy mogli w tej sytuacji zrobić.
Bycie moderatorem ma swoje plusy i minusy, jednym z minusów jest to, że wykonując swoje obowiązki muszę kierować się zasadami, które zawsze jednej ze stron nie będą pasować, może powiem to brzydko, ale są osoby co wysyłały mi skany tego co pisało się w grupach na mój temat. Więc sporo wiem na temat niektórych grup i osób i zaręczam Ci, że gdyby zdarzyła się sytuacja, że Ci się nie fartnie i nie zdążysz ustawić jak trzeba to zostaniesz od razu zgłoszony. Takie jest nasze społeczeństwo.
Ja też lubię taktyki zmieniać podczas symulacji, a teraz niestety trzeba będzie ustawiać na styku.