Oyun Taktiği Ve Can Sıkıcı Durumlar
-
Merhaba, 2018 den beri osm yi oynamaktayım. Birkac ay öncesine kadar oynamayı bırakmıştım fakat yeniden oynamaya başladım.
Bu süre zarfında oyunda değişen çok şey fark ettim bunları paylaşmak istedim ve büyük bir sorun olarak görmekteyim.
4-2-3-1 dizilimini yenmek "imkansız". Kadromun değeri ve oyuncularım diğer takımlara göre daha iyi ben 4-3-3A diziliminde genelde oynuyorum ama bu 4-2-3-1 diziliminde gelince takıma birşey oluyor ya sanki futbol oynamaya değilde koşmaya çıkmışlar sahaya.. Bunun acilen düzelmesi lazım. Haaa diceksin 4-3-3A oynama sende bunlara karşı cevabım;
-Oyuncu alımını ona göre yaptım iyi oyuncu sayısı şuan az takımı bozmak istemiyorum
-Baska takımlarla da oynuyorum oyunu mesela Lazio ile oynuyorum 4-2-3-1 taktiği ile Juventus yendim tamam şans işide bu kadar da değil yani...
Eskiden bu oyunun hilesi 4-3-3A idi. Rahat bir şekilde yeniyorduk. Bir diğer konu ise Kaşif ben adamı uyruğuna kadar ayarlıyorum fakat hep yanlış buluyor.
En son olarak bahsedeceğim konu İngiltere Ligi'nde oynuyorum şuan aktif olarak bildiğiniz üzere "Kane" isimli oyuncu var. Bende ki oyuncu gücü 108 Şuan.. Bu adam derbi maçları dışında tüm takımlara gol atıyor ama ne oluyorsa derbi olunca gol atamıyor şuan 3 maç yenildim ucunde de gol atamadı.Eskiden oyun böyle değildi daha çok şansa odaklıydı şimdi 4-2-3-1 taktığını al tüm takımları yen,bunun düzeltilmesini talep ediyorum.
-
@alperkolu Merhaba, taktiksel konular hakkında tartışmalar için OSM Taktikleri başlıını kullanmalısınız.
Oyunda herhangi bir dizilişin bariz bir üstünlüğü bulunmuyor. Maç sonuçları kadro gücünüz, oyuncuların form ve moral durumları, taktiğiniz ile doğru orantılıdır. Bunların sadece birinin olması o maçı kesin olarak kazanacağınız anlamına gelmez. Kadro değerinizin yüksek olması veya özel antrenman kullanmış olmanız sadece o maç için rakibe göre avantajlı konuma geçebileceğiniz anlamına gelir.Tabi bunun için kendi taktiğiniz, rakibin taktiği ve rakip takımın da oyuncu durumları önemlidir. (Ev sahibi avantajı ve stadyum sahası da extra avantaj olabilir)Ayrıca oyunda şans faktörü de vardır, nasıl ki gerçek hayatta düşük kadro değerine sahip takımlar büyük kadro değerli takımlardan puan ve puanlar alabiliyorsa OSM'de de bu tarz durumlar olması gayet doğaldır.
İyi oyunlar.