Scouting


 • Vroeger hadden we altijd een OSM Scoutlijst app en sinds osm 3.0 is die eruit gegaan.
  Is er een manier dat je de ratings van spelers kan zien en ook de waarde hoeveel ze kosten om over te nemen van een andere club uit een andere competitie?
  Heb nu 16 miljoen om uit te geven.

 • Moderator NL

  Waardes kun je niet echt zien, via het 'competitieoverzicht' kan je wel alle competities en dus de spelers bekijken. Met de 4 sliders kan je overigens je scout wel aardig een bepaalde richting heensturen ;)


 • Daarbij is het ook zo dat je tegenwoordig niet meer een vaste prijs betaald, maar dat het mogelijk is dat je voor twee spelers met exacte dezelfde stats een andere prijs betaald.

  Als je op de lijst kijkt van een team uit de Premier League, daar zitten veel spelers met veel verschillende stats, en je telt bij de waarde ongeveer 3-3.5 miljoen op dan zit je in de goede richting. Hoe beter de speler hoe hoger dit bedrag. Bij 90+ spelers zit je ongeveer richting 5 miljoen. Als je een paar keer scout heb je het vanzelf wel door, denk ik.:thumbsup_tone2:

 • Moderator NL

  @DannyBoyUU_NL

  Zie de bovenstaande reacties. Behalve het competitieoverzicht http://www.onlinesoccermanager.nl/LeagueTypes is er verder niets te gebruiken om de transferwaardes van spelers te zien. Als je 1,5 keer die transferwaardes doet kom je al een aardig eind in de richting van de scoutwaarde. Zoals Jip al aangaf zijn de scoutwaardes nu variabel, dus zelfs met 1,5 keer de transferwaarde kan je nog steeds te kort komen.

  Speel een beetje met de scout en voor de rest wordt het hopen dat de spelers die de scout mee terugneemt niet te duur voor je zijn.

  Veel succes :thumbsup_tone1:

Log in to reply
 

Looks like your connection to OSM Forum was lost, please wait while we try to reconnect.