• Hungarian Users

  Tisztelt nagyközönség!

  Szeretnék érdeklődni, hátha valaki tapasztaltabb, és ki tud oktatni....

  A meccs szimulációja, hogyan is történik ?! Nagyon érdekelne, hogy mi alapján szimulál, és hozza ki a végeredményt !!!!!!

  Egy 400milliós értékű csapattal 1:1-et játszottam egy 94 milliós csapat ellen! Végigvertem a bajnokságot, kb 20 győzelmi sorozatom volt folyamatban, erre bejön ez a döntetlen, így a bajnokság vége fele.....

  Nagyon érdekelne, hogy ez hogyan is történhetett meg! Komolyan hihetetlennek tartom a dolgot, és most már ez nem az első ilyen eset.... és többször van az, hogy a bajnokság vége fele kezdődik ez a döntetlen sorozat, hogy elbukjam..... 🙂 Számomra érthetetlen ez.... remélem valaki tudja a magyarázatot erre a jelenségre!

 • Community Manager

  Áthelyeztem a témát, ha nem gond, talán itt jobb helye lesz.

 • Hungarian Moderator

  @rronika
  a válaszok mind csak találgatások lesznek, és fikciók, mivel nem tudjuk

 • Hungarian Users

  Igen, sejtettem, csak így meg azt gondolom, hogy logikátlan a játék, és nem feltétlen azon alapul, hogy a meccs előtt az adatelemzőt ráküldöd, fejleszted a játékosaidat edzésen, vagy éppen van egy 500milliós kereted, hanem tulajdonképpen véletlenszerű szimuláció, aztán vagy-vagy. Nyilván annak van kisebb esélye, hogy negatívként jössz ki, de nálam rendszerint becsúsznak olyan idegesítő döntetlenek, ami egyszerűen megmagyarázhatatlan, viszont nagyon sokat jelent a helyezésemen.

  Egyrészről azt gondolom, hogy érthető, hiszen a valóságban sincsenek 20:0-as meccsek, vagy egy kis csapat is nyerhet egy sokkal nagyobb és esélyesebb ellen. De ez egy játék, és itt a számok beszélnek..

  Abszolút nem értem a játék szimulációjának működését, viszont ahhoz, hogy hatékonyak legyünk, szerintem tudnunk kellene!

 • Hungarian Moderator

  @rronika
  Jól látod, a játékban semmi logika, amennyiben még is látsz összefüggést adatok között és azt mondod rá hogy á értem, akkor jön az általad említett vereség és megdől a logika.
  Ez azért van hogy a játék ne legyen kiismerhető.
  Ez van sajnos. Ebből a zavaros vízből kell kihalászni a nagy halat.

 • Hungarian Users

  PSG 2:2 Monaco
  Úgy, hogy 3as szintű a stadion, tehát +6% előny. Távoli lövések a taktikája, és az összes játékosa 75-76 pontos, míg az enyémek 90-100 között mozognak.

  A srác nem lépett be konkrétan 1 hónapja már, és a szimuláció képes volt kihozni döntetlenre a meccset.... 😄

  Abszolút kiégtem.... egyáltalán nem hiteles a játék.

 • Community Manager

  Én erre nem tudok mit mondani, vagyis tudnék, de általában mindig sértődés a vége. A játékban látható végeredmény nyilván nem csak a taktikai beállításokon múlik, vannak olyan bónuszok a szimulációnál, amiket összegyűjtve minimális előnyt szerezhetsz vagy levédhetsz egy tábort. Ezek olyan apróságok, amiket figyel a rendszer és ha megvan, akkor kapsz egy kis extrát szimulációnál.

  Például:

  • Ha a legerősebb kezdőcsapat játszik, kapsz egy kis bónuszt. Ha nem, akkor buktad ezt az extrát és lehet, hogy a meccset is.
  • Nemzetiségi bónusz, ha hat ugyanolyan nemzetiségű játékosod van a kezdőcsapatban, akkor jár egy kis extra a szimulációnál.
  • Ha 11 játékos van a kezdőcsapatban, akkor is jár bónusz. Alap dolog, de a játék ezzel jutalmaz azért, hogy minden nap felnézel és észreveszed az esetleges sérüléseket vagy kiállításokat a kezdőcsapatban.
  • Ha jól állítod be a specialistákat (pl. a legidősebb a kapitány), akkor is kapsz egy kis extrát a szimulációnál.
  • Akkor is jár a bónusz, ha mindenki a kezdőcsapatban a helyén játszik.

  És még sorolhatnám, de ha ezekből csak egy is hiányzik, az ellenfelednél viszont nem, akkor elveszítheted a mérkőzést, statisztikától függetlenül. Amúgy nem nagyon értem az ilyen témákat, mert nagyon szubjektív az egész. Oké, kikaptál egy jobb csapattal, de fordított helyzetben is panaszkodnál, hogy valami gond van a játékkal? Arra gondolok, hogy gyengébb csapattal, rosszabb statisztikával nyernél egy erősebb csapat ellen... Nyilván nem a válasz.

 • Hungarian Users

  Tehát a játék azon alapul, hogy mennyi "kis" bónuszt szedsz össze, mintsem azon, hogy egy jó keretet rakj össze, egy jó taktikával ?! Nem értem.... illetve értem, de mégsem.

  Nekem ez egy óriási klisének hangzik, ilyen alapon, ha az egyik erősebb játékost pihentetem, akkor kvázi elbuktam a mérkőzést, aminek ebben a formában semmi értelme nincs, vagy az, hogy egy PSG, vagy akár melyik nagyobb csapatnál 6+ azonos nemzetiségű játékos legyen akár csak a keretben....... de ha ez a játék, akkor felesleges lenne vitatnom a témát.

  Mindenesetre most ránéztem a Monaco csapatára, amit fentebb is írtam példaként, az összes játékosnak 0% morálja van, fizikailag is már inkább pirosak, nincs több egyforma nemzetiségű játékos, eléggé vegyesek, és a tulaj sem lépett már be amióta elindult a bajnokság. Én pedig minden nap ránézek és kezelem a csapatot, beállítok mindent, stb.... 🙂 Akkor most mi is van ?!

  Szóval köszönöm a válaszod, nagyon is hasznos infókat közöltél, mert eddig ezeket nem tudtam, - viszont a játék eléggé rácáfol....

  Nem gondolom szubjektívnek a témát, ha fordított esetben történne ez, maximum azt gondolnám, hogy jól megsz*pta az ellenfél, és nevetnék rajta... mert az, hogy egy west ham kerettel megnyerjem a PL-t, eléggé esélytelen. 🙂 Egyébként volt szerintem már hasonló élményem, bár én szimplán azt gondolom erről, hogy aktív játékkal, edzések, játékosok cserélgetése, hogy mindig fittek legyenek - hozta az eredményt. Legalábbis pár évvel ezelőtt nekem ez volt a tapasztalatom. Na, most ezek egyike sincs meg a játékban.... 😄

 • Community Manager

  Nem mondtam, hogy ha a legerősebb játékost pihenteted, akkor elbukod a meccset. Viszont ha nálad nem a legerősebb kezdőtizenegy játszik, nála viszont igen, akkor előfordulHAT, hogy emiatt megy el a meccs, főleg ha a taktikád sem stimmel.

 • Hungarian Users

  @scottibrahim
  Amiket leírtál, ezeknek a bónuszpontoknak hol találom meg a leírását? Van ilyen valahol az oldalon ahol ezeket mndet meg lehet nézni?

 • Community Manager

  @szakika10 Nincs ilyen leírás, ezeket elméletileg nem is lehetne ismerni, de feljebb leírtam néhány példát.