• Hungarian Users

  Sziasztok, gondoltam nyitnék egy topikot a véleményekről a játékról, remélem maradhat.
  Megjegyezném, hogy nem szidni és lehúzni szeretném a játékot, csak véleménytformálni.

  Viszonylag régóta játszom már ezzel a játékkal és véleményem szerint kicsit rossz irányba ment el a dolog. Anno pl 1-1 csapatba nem nagyon lehetett látni 100+-os feletti játékosokat, és viszonylag könyebben lehetett pl bajnokságot nyerni egy sztárcsapattal, nagyon elment véleményem szerint az egész abba az irányba hogy ha valaki nem fizet a játékért, vagy csak minimálisan akkor esélytelen sikeresnek lenni (legalábbis nyerni ezt-azt). Ezért nem is nagyon kezdek pl egy Juventussal bajnokságot, mert 4-5 forduló után azt látom hogy pl egy Sassuolot is felpumpálnak 100+-os játékosokkal, így meg nem nagyon látom értelmét. Értem én hogy a bevétel fontos és nyilván ezért is csinálják a játékot, de ez kicsit elveszi az élvezetet.
  Én amúgy tökre el tudnám képzelni hogy ha elkezd vki egy játékot, akkor ne igazolhasson és adhasson el 5-5 játékosnál többet a szezonban és nagyobb hangsúlyt fektetnék inkább az 1-1 meccsre előállítandó taktikára. De azt is el tudnám képzelni hogy pl kölcsönadás lehetséges legyen, nyilván nem a teljes szezonra, de pl 4-5-6 meccsekre jóval kevesebb összegért mint amennyiért amúgy megvennénk az adott játékost.
  A manager medal-ok tök jók hogy bevezetésre kerültek, de én sokszor szeretek kis csapatokkal elindulni és megnézni mit hozok ki egy Venezia-ból pl (pénz befizetése nélkül), viszont így folyamatosan csökkennek a medáljaim, mert ugye több a vereség mint a győzelem és a vereségért többet is vonnak le.
  Pozitívum hogy viszont hamar frissülnek a keretek az átigazolásokat illetően (tehát pl xy a bayernből eligazol a valóságban a juve-ba, akkor hamar átvezetik ezt a játékban is).

  Ki hogy látja ezt?

 • Community Manager

  Érdekes egy dolog, mert a felhasználók többsége soha nem vesz semmit, nem fizet. A feltűnően sok érmét felhasználó menedzserek közül szinte mindegyik az ingyenes ajánlatokból él. Ez ellen túl sok mindent nem tehetünk, vannak gazdagabb országok ahol több cég akar reklámozni, ott több lesz az ingyenes ajánlat is.

  A menedzser medálokat érintő részről nincs mit mondanom, majd találsz egy eredményesebb taktikát és akkor könnyebb lesz az előrehaladás.

  Nem tudom, miért lenne jó az, ha az új játékosok korlátozva lennének az átigazolási piacon, ezzel csak a többiek kapnának tisztességtelen előnyt. Csak akkor lenne értelme, ha mindenki kezdő a ligában és mindenkire érvényes a korlátozás. A játék már egyébként is így működik a szervercsoportokon keresztül. Vagyis olyan menedzserekkel vagy együtt, akik nagyjából hasonló tapasztalattal rendelkeznek és hasonló mennyiségű érmét rendeltek korábban. Más kérdés, hogy az ingyen szerzett érmékre nem figyel a rendszer. Ezért is találkozol néha olyanokkal, akik látszólag egy vagyont költenek a játékra, holott ezek a menedzserek egy másik szerveren vannak elkülönítve.

  A kölcsön már sokszor előkerült, de még nem lett belőle semmi. Valószínűleg marad is így, mert megnövelné a csalások és visszaélések. Ráadásul abban is biztos lehetsz, hogy ez is érmékkel működne (máshogy nem érné meg), egy új fizetős opciónak meg talán nem örülne senki.

 • Hungarian Users

  @scottibrahim Valószínű rosszul fogalmaztam, nem a frissen regisztrált játékosokra gondoltam hogy csak ők igazolhassanak és adhassanak el 5-5 játékost, hanem unblock mindenki, így meglenne a lehetősége a keret erősítésének egy adott szintig, és nem azon múlna a siker hogy ki mennyi jó játékost tud venni. De ez csak egy kósza ötlet volt, aztán lehet nem tenne jót a játéknak.

 • Community Manager

  Anyagilag biztosan nem tenne jót... 😅

 • Hungarian Users

  @scottibrahim

  "Érdekes egy dolog, mert a felhasználók többsége soha nem vesz semmit, nem fizet. A feltűnően sok érmét felhasználó menedzserek közül szinte mindegyik az ingyenes ajánlatokból él."

  Szeretném tudni, hol vannak ezek az ingyenes ajánlatok!

  Ugyanis nem egyszer láttam már, legutóbb Örményországban, hogy egy 32M csapatból Egy millárdost csináltak.

  Nem csak ez az egy volt, jó pár év játékom során.

 • Hungarian Users

  @toronydarus A játék egyik fontos eleme a csapatépítés.Aki ezt profi szinten csinálja,nyilván befektetéssel,annak a csapata hamar kicserélődik.De nem kell őrült összegekre gondolni.Mivel már rengeteg olyan ligában játszottam,ahol le voltak kapcsolva a különféle coinskompenzációk,gyorsítások (pl.nemzetközi tornákon ez bevett dolog) így el tudom mondani,hogy folyamatos scout használattal és piacolással egy 50-60asokból álló csapatot a 4 ek nap után már 70+ osokból áll,megspékelve 4-5 80+ossal.Az alap csapatból mutatóba sem marad.Scott megjegyzését alátámasztom,legalább 3 éve egy fillért nem költöttem a játékra.Mérföldkövekből és promóciós videók megnézéséből tartom fenn magam,s a coinsaim száma 5 számjegyű.Ami nem is kirívó,mert tudom hogy mások ennél sokkal többet is gyűjtenek.
  Viszont a játék élvezhetőségi faktorát talán növelné 2 javaslatom (amit már korábban is felvetettem,de hiába) 1. ha valaki szervez egy ligát és kifizet 100-400 coinsot az indításért,akkor legyen olyan lehetősége hogy beállíthassa a szimuláció kezdési időpontját (nyilván mi magyarok nem feltétlenül vagyunk boldogok egy 23.30as kezdésű szimuval) 2.ha már elkezdődött a szimuláció ne lehessen változtatni a taktikán és összeállításon (egy blokkoló simán megoldaná)

 • Hungarian Users

  @star-wars-67 said in Vélemények:

  scout

  "scout lista" ez gondolom az, ahol név szerint is lehet keresni játékosokat és megvásárolni.
  Régebben nekem is megvolt ennek az oldalnak a linkje, de sajnos már elég régóta nem működik.
  Tudnál ebben segíteni nekem?

  A könyvjelzőmben a mai napig mentve van, akkor ez volt a neve: Scout List OFM OSM.

  Köszönöm.

 • Hungarian Users

  @toronydarus Nekem nincs ilyen listám.Kiválasztom a scout opcióinál milyen játékost szeretnék és hoz 3-at.

 • Community Manager

  Ez a lista megszűnt, nem lehet már név szerint keresni játékost. Nagyjából akkor kapcsolták le, amikor bevezették, hogy egy helyett három játékossal jön vissza a játékosmegfigyelő.

  Böngészőben csak videózni lehet azt hiszem az ingyenes érmék megszerzéséhez. Az alkalmazásban viszont az "Ingyenes" menüpontban láthatóak az ajánlatok, ott használhatsz annyit, amennyit nem szégyellsz. Vigyázz, mert a már lejárt ajánlatokat is feltünteti, így lehet, hogy nem kapsz semmit, egy kis szerencse is kell a dologhoz.

 • Hungarian Users

  Én azért viccesnek tartom a dolgot, hogy nincs különbség az országok között, ami a fizetést illeti. Más játékoknál már régóta bent van az, hogy a szegényebb országoknál némileg olcsóbb legyen a "játékpénz".... nyilván nem sok különbséggel, de valamennyivel mégis.

  110 euró 13500 érméért azért elég húzós, és valljuk be, ezt hamar el lehet költeni, szóval folyamatosan fent kellene ezt tartani.... amivel nem is lenne baj, ha nem 38ezer lenne.. 😄

  Én a cserélgetésről azt gondolom, hogy meglehet oldani, de ahhoz min. kell egy közepesnél erősebb csapat, mert egy Angers-ből a francia bajnokságban nem csinálsz top csapatot. Én pl. a Leicesterből csináltam egy 500 milliósat, kevés ráfordítással.

 • Community Manager

  Régen ez volt, amit mondtál, országonként változó árak a rendelési oldalon. A magyar közösségben például sokáig divat volt svédként vásárolni, egyszerűen megváltoztatták a nemzetiséget a profilon mert úgy jobban megérte. Aztán tömeges lett a dolog és ez is megszűnt.

 • Hungarian Users

  @rronika bármikor csinálok az Angersből,a Metzből vagy bármelyik hulladékból egy 20 csapatos ligában milliárd értékűt.Nem egy nagy kunszt,s nem nagyképpűségből mondom.Aki egy kicsit is konyít a csapatépítéshez,az simán ,erőlködés nélkül megcsinálja.S hogy mennyiből? Egy 20 csapatos liga nálam (tábor nélkül) elvisz kb.6-8száz körüli coinst.

 • Hungarian Users

  @star-wars-67

  Nem hiszem, hogy "erőlködés" nélkül kitudod cserélni az 50-60 pontos játékosokat 80+ -osokra. Egy 26 fős keretet, ha fejenként 2-3 misit kapsz is értük, mert ennél többet nem fognak érni, maximum 60 misit tudsz behúzni, amiből nem fogsz venni egy új csapatot. Most csak írtam pár random számot....

  Értem én, csak az a kevés ráfordítás nem stimmel szerintem... 😄

 • Hungarian Users

  @rronika Hidd el,hogy az 50-60as mutatójú csapat nálam 4 előkészületi nap után már 77es átlagú.Gyorsítások és mindenféle hókusz-pókusz nélkül.Scout és piac használatával.De nemzetközi versenyen láttam már olyat is,hogy az 1.fordulóra csak 80 pluszos volt a kezdőben.

 • Hungarian Moderator

  @rronika
  pedig hihető,
  az hogy valaki nem tud kereskedni a játékosokkal és hogy hogyan kell felépíteni egy csapatot, az már más kérdés, egy 20 fős ligában van 43 forduló plusz 4 előkészületi nap, ez már 47 nap. hidd el megcsinálható.
  pl az sem mindegy hogy a stadion fejlesztésénél mivel kezdesz, ha nem az edzéssel, akkor kevesebbet fejlődnek az elejétől a játékosok.

 • Hungarian Users

  Mikorra varhato az europa liga es bl frissitese? Kezdenek a fradival az EL-ben mar, de meg mindig a tavalyi csoportok szerepelnek ott

 • Hungarian Users

  @rronika Én nem veszek tokenért játékost mégis összejön a 400-500 milliós csapat egy 43 fordulós bajnokságban, bár a milliárdos csapatot nem tudom összehozni mióta csökkentették a játékosok pontszámát.