ONLINE OLANLARIN SOHBET YERİ
-
@osmancandar kolay gelsin kardesim Allah yardımcınız olsun
-
@osmancandar Ben 1-3 nöbetini hiç sevmezdim ya 3-5 iyi sayardım çünkü nöbetten sonra yatmazdım zaten 5.30-6 da kalkardık, 1-3 te ise tam uykum bölünürdü, Allah kolaylık versin sayılı gün çabuk geçer tez zamanda tezkereni alırsın inşallah kardeşim :slight_smile:
-
@osmancandar devriye aracını sürekli takip ederdik biz. Gelip imza attıktan sonra topuk
-
@f-s-m-0-13 said in ONLINE OLANLARIN SOHBET YERİ:
@sistematikci bende güzel bir söz paylaşayım badim
Ümmetimden iki sınıf ilmi ile amel ederse, insanlar kurtulurlar: Âlimler ve Hâkimler. Eğer bu iki sınıf bozulursa, bütün halk bozulur ve ortalığı fesad kaplar”
- Fatih Sultan Mehmet Han-Hayrlı geceler herkese
Niyetim ne @f-s-m-0-13 ü ne eleştirmek ne de tartışmak yada polemiğe girmek. Sadece bilgi düzeltme amaçlıdır.“Ümmetimden iki sınıf var ki, onlar salâha ererse insanlar da salâha erer: âmirler / yöneticiler ve fâkihler.”(bk. Kenzu’l-ummal, 6/30).
İmam Gazalî de bu hadis rivayetine yer vermiş.(İhya, 1/13), ancak Zeynu’l-Irakî bu rivayetin zayıf olduğunu söylemiştir.(Tahricu ahadis’l-İhya-İhya ile birlikte- a.g.e).
Diğer bir rivayet ise şöyledir:
“İnsanlardan iki sınıf var ki, onlar salâha ererse insanlar da salâha erer; onlar fesada girerse insanlar da fesada girer: âlimler ve âmirler / yöneticiler.”(bk. Kenzu’l-ummal, 10/191).
-
@bayram-karakuş bahse konu olan söz zaten bir hadisi şeriftir
Akşemseddin hocanın fatihe sık sık dikte edip hatırlattığı ve fatihinde kendine şiar edindiği bir hadistir.
Sözümü düzelttin yoksa söyleyeni mi ? -
@f-s-m-0-13
Hem sözü hem de söyleyeni.
Hakimler değil amirler (yöneticiler).
Söyleyen de Hz. Muhammed (S.A.V.) -
@bayram-karakuş
Hadis-i Şerif, Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (sav) 'in sözlü ifadelerinin tümünü kapsayan bir tanımdır.
Biz farklı birşey mi dedik ?
Çoğu rivayete göre kelime anlamlarında değişik yorumlar yapılmıştır
Ama ana temel ve konu zaten anlaşılabilir durumda. -
@f-s-m-0-13 Eskilerin bir lafı vardır abi.
Ne kadar sıksanda domatesten üzüm suyu çıkaramazsın Birazcık revize edilmiş hali bu tabi Yani gerek yok her sözü laf ile beyana.
-
selamın aleykum iyi geceler
-
@crazy-ditector Aleyküm Selam,İyi geceler
-
@mrtgll33 haklısın valla
@crazy-ditector iyi geceler ümit -
@f-s-m-0-13 said in ONLINE OLANLARIN SOHBET YERİ:
@sexafonn eyvallah kardeşim şükür sen nasılsın
sağol abim iyiyim
-
اريد ان اواجه احد في معركه وديه