2018 FIFA Dünya Kupası
-
@Legend-Of-Galatasaray terimden sonra belki varsa şenol hca iş yapar avcıda olabilir ama milli takım çalıştırmak takım çalıştırmaktan çok farklı bilmem kaç takımdan aldığın adamlardan bir ekip oluşturmaya çalışıyorsun zor iş
-
@F.S.M.0.13 ben terimi tutmam çok tabi başarıları ortada adamın değişik bir sistemi var gazla iş yaptı yıllardır değişen futbol endüstrisinde iş yapmamaya başladı iş yapmaya başlayan gençler artık devir değişti önceden kurt hocalar iyiydi şimdi onlar kitlendi sistem oluşturmakta
-
@Legend-Of-Galatasaray biz millet olarak gazı seven milletiz terimde bunu en iyi kullananlardan
-
@F.S.M.0.13 aynen öyle ama devir değişti artık işe yaramıyor gaz falan çıkıp adam gibi savunma yapan takımlar bir yerlere geliyor avrupa şampiyonasında biz hariç her takım düzgün savunma ile oynadılar hani bu takımlar bizim seviyemizde olduğunu söylediğimiz takımlar olan atıyorum hırvatistan ukranya falan değil kuzey irlanda arnavutluk falan yani bi onlar kadar olup savunma yapamıyoruz şu turnuvalarda
-
@Legend-Of-Galatasaray haklısın yeni bir sistem gerekli artık
-
@F.S.M.0.13 işte ben o sistemin asla gelmeyeceğini düşünenlerdenim isterse teknik direktör değişsin isterse yeni bir oyuncu topluluğu gelsin yine de işe yaramayacağını düşünüyorum
-
@Legend-Of-Galatasaray ilk önce ülemizdeki futbol anlayısının değişmesi lazım milli takım olarak o zaman onlarda bu değişim meyvesini verir
-
sorun da tam bu. hayatında hiç futbol oynamamış, günlerini kahvede geçiren dayıların fotomaç gibi gazetelerin g.tünden uydurduğu manşetlere duygusal tepki verip bu işin kursuna gitmiş, senelerce eğitim almış teknik adamları eleştirmesi kadar saçma bir şey yoktur.
herkes herşeyi uzmanından daha iyi biliyor. peki neyine güvenerek eleştiriyor? duygusuna. ancak volkan şen'in adam geçtiğini görür ve ismail köybaşı'nın onun yerine oynadığında tepki gösterir. volkanın defansa yardım etmediğini görmez, rakipte martial, lindegaerd oynadığını görmez. ismailin oyun çevirme, uzun pas atma özelliğini görmez. yok. yılların tecrübesi dick advocaat salak, sen taktiksel dahisin.o bir. ikincisi altyapıya gereken önemi vermememiz. hollandada almanyada 17/18 yaşındaki oyuncuların a takımda oynaması çok normal. bizde ise imkansıza dayanın bir derecede. fenerbahçenin u17 takımı gelmişti bize. çocuklarlan az sohbet ettim ve hiçbirinin a takıma yükseleceğinden umudu yoktu. hedefleri ptt ve 2.lig takımlarıydı. diyorki 'abi bizi takmıyorlar ki görsünler. ancak bizden kar yapıp, kiralayıp 2. 3. lige satıyorlar.
bayern, barcelona, manutd bile o kadrolarına rağmen arada sırada gençleri oynatır. biz ise kupa maçında altyapıdan gelen oyuncuyu gördüğümüzde seviniyoruz.ama şunu da belirtmeliyim. son bir kaç senedir büyük bir gelişme var bu konuda. ilk 11'lerde daha fazla genç görüyorum ve hepsi de ayrı ayrı yetenekler. enes ünal, oğulcan, ozan, okay, kübilay kanatsızluş, ertuğrul, hepsinin geleceği parlak.
ama ülkedeki kafa yapısı değişmediği sürece bu çocukların ilk hatasında medya gazete satmak için onları direk yerle bir eder, dayılarımız ellerinde okey taşlarıyla 'evet, zaten futbolcu tipi yoktu bunda demiştim' der, futbolcunun kariyere daha başlamadan biter ve fatih terim milli takıma yine sabri'yi alır.
-
@GalipCaliskan1907 Haklısın anlayış ve medyanın degişmesi lazım ama tek suçlu medyada değil mesale bir örnek vermek gerekirse kulüp başkanları en baştada fenerbahce'nin başkanı 17 senedir kulüpten ayrılmıyorum koltuk sevdası nedir anlamadım gitti kulüp başkanları cogunlukla iş adamları oluyor ve futboldan anlamıyan tipler o başkanlar artık olmamalı .
-
@Sultangazililer1 katılıyorum, ama 17 senedir başında durması, yönetimin iş adamlarından ibaret olmasını sorun olarak görmüyorum. dünyadaki çoğu (büyük) kulüplere baksan hepsinin yapısı böyledir. sorun takıma direk karışmalarıdır. başkansan başkanlığını yap, takımı futbol sorumlularına bırak. sen teknik direktörü, teknik heyeti, sportif direktörü süs olarak mı getirdin? o adam sana devre arasında transfer listesini sunar ve sen o oyuncuları almaya çalışırsın. adam yönetimi yap, okadar.
-
@GalipCaliskan1907 kulüplerimiz başkanlık sistemi yerine bir şirket gibi yönetilse bir sahibi olsa işte o zaman adam akıllı yerlere gelebiliriz
-
@GalipCaliskan1907 Aynen öyle bizimkiler kendi istediği oyuncuyu almassa olmaz ufak bir örnek vermek gerekirse bizim galatasaray başkanı özbek ne yaptı felipe melo'yu 5 milyona sattı ondan sonra ne demişti biz 31 yaşındaki futbolcuyu iyi paraya sattık diye övündü devamında takım o bölge yüzünden kan ağladı bu gibi örnekler malesef benzerleride var başkan başkanlığını yapsa belki takımlar avrupada biraz ilerleme yaşıyacak.
-
@Sultangazililer1 başkanlar gelip nasıl olsa kendi malları olmadığı için kendi kafasına göre hareket ediyorlar ve kulüpler batıyor bu kadar basit sorunların kaynağı budur bana göre
-
@Hkn-Şhn zor bence almanya san marinoya bile 8 attı bizim tek başımıza bir maçımızın +7 gol olması zor bence
-
@GalipCaliskan1907 baya dertliymişin kardeşim sen bu konuda ::)
-
@Legend-Of-Galatasaray said in 2018 FIFA Dünya Kupası:
@Hkn-Şhn zor bence almanya san marinoya bile 8 attı bizim tek başımıza bir maçımızın +7 gol olması zor bence
Ben rakip de gol atar biz her türlü yeriz kontra atak olur korner olur birşey olur yeriz dedim ama olmadı neyse sağlık olsun
-
@F.S.M.0.13 aynen o da vardı işin içinde. 2-0'dan sonra bildiğin daha fazla atmayalım ayıp olmasın tarzı bir oyun oynadık