Öneri - Oyuncu Mevkileri Hakkında
-
Öncelikle herkese merhaba. Benim bu önerim oyuncuları gerçekteki gibi esnek bir şekilde kullanamamak ile ilgili. Başlayalım:
Mesela Chelsea günümüzde 3-4-3 dizilişiyle oynuyor ve bu 4'lünün kenarlarında Victor Moses ve Marcos Alonso yer alıyor. Ama oyunda aynı dizilişi kullanmanıza rağmen oyuncular bir nevi hata veriyor. Renkleri kırmızıya dönüyor. Moses hücum oyuncusu, Alonso da defans oyuncusu. Orta sahada kullanılamıyor. Hal böyle olunca realiteden biraz uzak kalmış oluyor oyun.
Birtakım özellikler getirilerek mesela defansı 30'dan yüksek hücum oyuncularının ve hücumu 30'dan yüksek defansların 3-4-3 gibi dizilişlerin kanadında yer alması gerektiğini düşünüyorum. Orijini kanat olan Ronaldo'yu, Messi'yi 4-2-3-1'in kanatlarında kullanamıyorsunuz, büyük eksiklik.
Farklı bir yenilik de getirilebilir, dizilişlerin hepsinde mevkiler yer alabilir ve oyuncuların da oynadıkları tüm mevkiler oyuna eklenebilir ve geçerli sayılabilir. Sadece kaleci, defans, orta saha ve forvet olmak üzere 4 mevki üzerinden oynamak oldukça basite kaçıyor. Mevkiler çeşitlendirilmeli.
Diyeceklerim bunlar. Hepinize iyi günler dilerim... -
This post is deleted!
-
@19ardae03 bu dediklerini yapabilisin buna seni engelleyen yok ki. Mesela ben yeri geldiğinde bazı rakiplere karşı orta saha oyuncumu forvette yada defansda oynattığım (mevkisi dışında oynattığımda göbekde değilde kanatlara yerleştiriyorum) oluyor, hatta defans oyuncumu yeri geldi forvette dahi oynattım ve verim aldım. Renkleri kırmızıya dönüyor diye oynatamazsın diye bir kural yok
-