Verkoop direct functie zit op een te gevaarlijke plek

 • Dutch Users

  De verkoop direct funtie per speler zit zoals de titel al aangeeft op een veels te gevaarlijke plek op de applicatie.
  Ik heb er zelf al ontelbare keren bijna perongeluk opgedrukt. En dat in competities als de CC en de KL. Het probleem is dat je sowieso ergens op het scherm moet klikken om het spelerskaartje weer weg te drukken. Dus je loopt nu elke keer de kans een speler te verkopen tegen zijn waarde ( in competities waar dat ook nog verboden is ) en daarbij zou dat een ramp zijn want dat zou al het spelplezier ontnemen.

  Fanatieke spelers kijken vaak naar de spelersplaatjes. Al is het alleen maar voor het aantal goals en assists. Na een kleine rondvraag denken alle crewspelers hier hetzelfde over.

  Aub met urgentie dus verplaatsen of er een dubbele beveiliging opzetten dat je 3 keer moet accepteren oid. Dit kan tot grote problemen leiden.

 • Dutch Users

  Ik begrijp dat je sowieso 1 keer moet bevestigen voordat je een speler op deze manier kan verkopen dus dan zou een enkele misklik nog geen ramp zijn. Dat zwakt de urgentie wel wat af. Toch zou ik nog willen vragen of de knop niet meer verborgen kan worden.


 • Viel mij ook al op. Kan irritant zijn...


 • Was het met je eens geweest als er geen vraag om bevestiging ingebouwd zou zijn. Nu denk ik dat de kans op per ongeluk instant verkopen verwaarloosbaar is.


 • Ik heb trouwens de laatste tijd wel vaak dat ik een spelerskaart weg klik als ik iemand op of van de TL wil hebben. Er zit loze ruimte tussen de spelerskaart en de knop. Daar tik ik vaak per ongeluk op, en moet ik weer opnieuw beginnen. Ik zou dat deel van het scherm ongevoelig maken (Android).

 • Moderator NL

  Zo ziet het er uit op de Android app:

  0_1544368516070_Screenshot_2018-12-09-16-09-00.png

  @MikevanderHilst_NL

  Geen idee of je de Android app of de iOS app gebruikt, maar als dit knopje op de iOS app op dezelfde plek zit, dan zie ik niet in waarom dit veranderd moet worden. De knop zit niet direct naast of onder de 'Zet op transferlijst' knop. Dus er is geen risico op het per ongeluk op de 'direct sale' tikken terwijl je een speler wilt verkopen. En wil je het spelerskaartje wegtikken, dan kan je dit gewoon aan de linkerkant van de spelerskaart doen. Daarnaast zit er gewoon een bevestigingsknop op de 'direct sale' knop, dus spelers voor de waarde verkopen terwijl je dit eigenlijk niet wilt, gebeurd ook niet. Kortom, geen enkele reden om deze knop te verplaatsen.

  @vinnievuik_NL Dat is een loze ruimte van wat? 2 millimeter? Ik zie niet echt in waarom dat mini stukje 'ongevoelig' gemaakt zou moeten worden. Ja, tik je daarop dan wordt de speler niet op de transferlijst gezet, maar dat lijkt mij dan meer een kwestie van niet zo gehaast een speler op de transferlijst te willen zetten. De knop is groot genoeg om hem goed te raken. Ik kan het weten, want ik heb grote moeite om de juiste toetsen in te drukken via het google toetsenbordje, maar heb geen enkele moeite om een speler op de transferlijst te zetten via de OSM app. En die loze ruimte zat er volgens mij ook al toen de 'direct sale' optie er nog niet was.

 • Community Manager

  En zo ziet het er op de iOS app uit:

  0_1544453519454_c2a32e72-cd70-4814-bfd3-ee8dc67afb53-image.png 0_1544453594217_a5f9b261-7f51-4d6a-b0fe-bec1c342321c-image.png

  Er is onlangs nog een beveiliging (bevestiging) aan deze feature toegevoegd, omdat managers tijdens de testfase hebben aangegeven het storend te vinden dat je met één (mis)click een speler direct kunt verkopen. Je moet nu dus op twee verschillende posities op je scherm klikken om die speler daadwerkelijk te kunnen verkopen via de functie "Verkoop direct".

  Als je eenmaal weet dat die knop rechts naast het kaartje verschijnt dan kun je daar zelf ook rekening mee houden door op een andere plek op het scherm het kaartje weg te klikken. Het is niet zo dat die knop bijna het hele scherm inneemt.

 • Moderator NL

  Aangezien de knop op de iOS app precies op dezelfde plek zit, zie ik geen enkele aanleiding voor het verplaatsten van deze knop. Bij deze sluit ik dan ook dit topic.