Onverklaarbare afname managerspuntentotaal

  • Dutch Users

    Wat mij al een tijdje opvalt, is dat mijn manager punten totaal zomaar daalt. Laat ik het uitleggen door een voorbeeld te geven: op een bepaald moment stond mijn managerspunten totaal van mijn beste clubslot op 50.000. Dan had ik bijvoorbeeld een seizoen afgerond, waarbij ik 5000 managerpunten had verdiend. Je zou zeggen, dan komt het nieuwe totaal aantal mananagerpunten uit op 55.000. Dit was dan ook min of meer het geval, maar dat was maar voor een tijdje. Wat me namelijk opviel was, dat dit nieuwe punten gedurende de opvolgende weken, zonder aanwijsbare reden, daalde. Dus al met al daalde het managerpunten totaal van 55.000 naar steeds lager. Ik snap niet waarom dit zo is, en zou hier graag een verklaring voor willen. Nog steeds zie ik dit namelijk gebeuren. Een onverklaarbare afname van het managerpuntentotaal.

    Kijk uit naar jullie reactie/uitleg.

    groeten


  • De managerranking van Online Soccer Manager werd dus jarenlang gedomineerd door een klein groepje managers die zich lang geleden ingeschreven hebben. De meeste managers zelfs nog voor 2005. Voor andere managers was het vrijwel geen doen om ooit in de buurt van de top te komen. Hier hebben we nu iets aan gedaan. Je managerranking wordt namelijk een klein beetje anders berekend. De managerpunten die je recent vergaard hebt, tellen voor 100% mee. Echter, punten die langer geleden behaald zijn zullen minder mee gaan tellen voor je ranking. Met andere woorden, de regel is: hoe recenter je punten behaald zijn, hoe meer ze meetellen voor je ranking. Alle punten die je behaald hebt tellen overigens nog mee, alleen tellen 'oude' punten dus minder. Om precies te zijn: de punten van de laatste 180 dagen tellen voor 100% mee. Daarna worden de punten 520 dagen steeds iets minder waard tot ze uiteindelijk nog voor 1% meegeteld worden. Alle punten ouder dan 700 dagen tellen mee voor 1%. Managers die langer dan een maand offline zijn geweest, worden niet meer in de ranking opgenomen, nog een kans voor actieve managers om hun ranking te verbeteren.


  • Bovenstaande klopt inderdaad. Je punten uit het verleden worden dus steeds minder waard. Beantwoord dit je vraag @Jkwadraat_NL ?