OSM Şampiyonlar Kupası 🏆
-
Merhaba,
Çoğunuzun belkide uzun süredir beklediği Sampiyonlar Kupasını OSM'e eklemek için ilk adımlarımızı atmış bulunuyoruz ve daha atacağımız adımlarımız hakkında sizleri bilgilendirmek istiyorum .
Amacımız yolun sonunda OSM'e grup destegi, iç saha ve deplasman maçları, gerçek turnuva kuralları (en iyi üçüncü elemelere devam eder, ikili averaj, vs.) ve normal lig sezonunda ilk X takımın özel bir turnuvaya katılma hakkı kazandırmak gibi özellikler katmak.
Bu, anlarsınız ki, kolay bir is degil. Ve aylarca uğraşıp herşeyi yaptıktan sonra bütün paketi tek seferde sizlere yayınlamak yerine, her aşamayı yayınlamayı düşünüyoruz. Su an gördüğünüz Menajer Ligi mesela ilk aşamaydı
Bunu bu şekilde yayınlamamızın bir diğer nedeni ise sizlerden sürekli geri bildirim alarak sizlerin istegi doğrultusunda adımlar atmaktır. Sizlerden istegimde, attığımız adımlar hakkında iyi veya kötü ne düşünüyorsanız bu topiği yazarak bizlere iletmenizdir.Şimdi. Atılacak adımları açıklayım biraz.
-
OSM Eleme
Sadece elemeden ibaret olan basit bir lig. Yendiğin zaman ilerliyorsun, yenildiğinde eleniyorsun. En fazla 4 maç günü olan çok kısa süren bir lig.
Yukarıda belirttiğim gibi, şu an yayınladığımız Menajer Ligi tam olarak da budur -
Grup asaması
Sadece gruplardan oluşan bir lig.
Bunun oynanabilirliği hakkında tereddütlüyüz. Sadece grubun içindeki maçlarını oynarsın (yani 3/6 tane) ve diğer gruplarla alakan olmaz. Muhtemelen 3.cü aşamayla beraber yayınlarız. -
Grup + eleme
OSM Cup adlı yeni bir turnuva modu.
Dört takımdan olusan sekiz tane grup olacak. A'dan H'ye kadar. En iyi takımlar elemelere katılacak ve kupa için savaşacak. Kurallar şu an ki OSM kuralları doğrultusunda olacak. -
Sampiyonlar Kupası
Son sezonun en iyi 32 takımdan birini seç ve resmi kurallara göre kupayı kazanmaya çalış. -
Çoklu sezonlu Sampiyonlar Kupası
Mevcut takımını al ve şampiyon olan diğer liglerin takımlarına karşı Sampiyonlar Kupasına katıl.
Su an ikinci aşamadayız. Web ile Android'un son güncellemesinde bunun altyapısını yayınladık, ama grup destekli Liglerimiz olmadıgından dolayı sizler henüz bunları göremiyorsunuz. Muhtemelen üçüncü aşamadaki elemeleri de eklediğimiz zaman bunu sizlerle paylaşıp görüşlerinizi bekleceğiz
Daha çok yolumuz var, ama her aşamayı sizlerle paylaşıp, sizlerden geri bildirim alıp ve bugleri anında çözüp, emin emin adımlarla OSM'e uzun zamandır beklenen güncellemeyi getirmeyi umuyoruz
-
-
@galipcaliskan1907 Çoklu sezonlu şampiyonlar Kupası'nın üst turunda yakın MP alan menajerlerin eşleşmesi gerektiğini düşünüyorum.
Örneğin bir menajer full aktif ligde şampiyon olup 7K MP alıp, tamamen botlarla oynayıp 2-3K MP alarak şampiyon olan menajerle aynı turnuvaya düşmemeli.
Güzel güncellemeler. İnşallah başarılı olur.
-
- ELEME aşaması gayet iyi ve farklılık kattı diğer aşamaları heyecanla bekliyorum
-
@galipcaliskan1907 Selamunaleyküm.Konunun sapmaması için buraya sormak pek doğru olurmu bilmiyorum ama; böyle bir uygulamayı ekipler bölümünde "resmi turnuva" haline getirmeyi düşünmüyormusunuz?
Gruplar:
A, B, C, D vs. grupları
A GRUBU
- A ekip
- B ekip
- C ekip
- D ekip
İlk 2 gruptan çıkıp eleme usulü yada gruplar olmadan direkt olarak eleme usulü. ..
Resmi ekip turnuva biçimininde bir çok ekip tarafından beklenildiğini düşünüyorum.
Kolay gelsin..İyi çalışmalar
-
@gs_metecan Aleykümselam.
Güzel fikir, Ekiplere getirmek aklıma gelmemişti. 5.ci aşama tamamlandıktan sonra bunu mümkün kılacak altyapı da mevcut olması lazım.
Sadece eleme turunda elenmiş olan takımların, hala turnuvada olan Ekip arkadaşına en iyi oyuncularını satma durumuna bir şey bulmamız lazım.
Ya da yari finallerde sadece bir Ekibin takımları kaldığı anda o turnuva devam etmeli mi, hala zevkli olur mu yoksa herkes direk yeni bir turnuvaya mı katılmak ister?
Ayni Ekibin iki takımı birbiriyle karsılaştığı anda Savas puanları ne olacak?Simdilik ilk aklıma gelen sorular bunlar, belki düşünmediğim başka seyler de vardır. Sizler ne düşünüyorsunuz?
-
@galipcaliskan1907 Benim kastettiğim aslında;
Mevcut 5×5 savaş şekliyle ;ekiplerarası resmi olacak bi turnuva.Sistemi bu şekilde işleyecek.(Direkt olarak savaşta rakibine yenilen elenecek yada ilk aşaması gruplu olup grubu ilk 2 sırada bitiren ekipler eleminasyon sistemi ile devam edecek)