OSM'Yİ NEDEN BIRAKMALIYIZ
-
bugün burada gerçekten sinirimi aşırı bozan bir şeyden bahsedeceğim.. bu da çoklu hesap kullanan hileciler ve oyun yönetiminin buna yaklaşımı..
bugüne kadar birçok hileciyle karşılaştım ve bayağı bir insanı banlattım ancak sinirimi bozan kısım bu değil.. her seferinde göndermiş olduğum raporun bekletilmesi... bu bazen bi gün bazen bi hafta olabiliyor.. bi hileci hile yaptığında ceza almasını bekleyene kadar bir çok şeyi kaybetmiş oluyoruz.. mesela ben şimdiye kadar en az 3-4 şampiyonluğumu bu yüzden kaybettim dahası 2 tanesinde osm moderatörleri tarafından haksız bulundum..
bir adam alttan 3-5 takımı yönetip canının istediğine kamp basıyor ve şikayet eden taraf haksız bulunuyor.. bu ne demek? biz bu oyunu emek hırsızlarına karşı kaybetmek için oynamıyoruz..
bardağı taşıran son damla ise bugün gerçekleşti.. oynuyor olmakta bulunduğum brezilya liginde atletic minerio takımının sözde menajeri; menajeri istifa etmiş iyi takımlara atadığı, yeni açılmış hesaplarla rakibi olduğu herkese kamp basıyor..
hesapların tamamı yeni açılmış ve yarısı bitmiş olan ligimize birden giriş yapıyor. dahası bu hesapların giriş saatleri ve bağlı oldukları ülke dahi aynı.. ligde bulunan cruzerio ve sao paulo takımları oyundan düştü sırf bu yüzden.. ben de bugün yemiş olduğum kamp sayesinde malum takımla aramızdaki puan farkını azaltmış bulundum.. sabahtan beri raporlamama rağmen yolladıklarını söyledikleri e-maili bir türlü alamadım. fikstürümde yeri olan takımların bir çoğu bu menajere ait ve her seferinde kamp yemem durumunda şampiyon olsam dahi şahsi hedefim olan 10000 menajer puanını kaçırmış olacağım. osm yönetimi devreye girdiğinde ise her seferinde olduğu gibi iş işten geçmiş olacak. daha önceden bir takım sebeplerle silmiş olduğum hesabımı da hesaba katarsak tam 6 yıldır bu oyunu oynuyorum. eğer bu seferde sırf sizin vurdumdymazlığınız yüzünden mağdur olursam oyunu bırakacağım.. ekibim arkadaş çevrem ve oyunu oynayan kimi görürsem bırakmaları yönünde telkinde bulunacağım.
iyi çalışmalar -
Çoklu hesap olarak şikayet ettiğiniz raporlar genel olarak 72 saat içerisinde kontrol ediliyor. Ama unutmayın ki OSM de sadece siz rapor göndermiyorsunuz ve aşırı yoğun zamanlar olabiliyor. Bu gibi durumlarda normal olması gereken sürenin dışına çıkılabiliyor.
Gönderdiğiniz raporlarda lig en ince detayına kadar mercek altına alınır ve gerçekten cezalandırılması gereken hiç bir kullanıcı cezasız kalmaz.
Eğer halen ligimde kamp kullanılıyor veya çoklu hesap ile oynanılıyor gibi şikayetleriniz var ise kendiniz lig kurarak bir nebze de olsa bunun önüne geçebilirsiniz. Liginize girecek kişilere kendiniz onay verebilir , kamp gibi extra durumlar için ise liginizi özelleştirebilirsiniz.