EKİPLE İLGİLİ GENEL ÖNERİLER
-
Ekiple İlgili Genel Öneriler:
1) Efsane Sevileri geri dönmeli:
OSM Klasmanı’na ulaştıktan sonra yeni bir seviye veya klasman olmadığı için ekipler doymuşluk seviyesine ulaşabilir. Ekiplerin önüne yeni hedefler koyulması ekip üyelerini savaşlarda daha çok motive eder.
Efsane Seviyelerinin geri dönmesi böyle bir sorun oluşması durumunda sorunu çözer diye düşünüyorum.Sistemin rahatlıkla işleyebilmesi için önerim şöyle;
Efsane Klasmanına ulaşan tüm ekipler eski sistem seviyelerine göre Seviye 3 - Antrenörler’de yer alabilir.OSM Klasmanı’na ulaşan tüm ekipler de aynı zamanda eski sisteme göre Seviye 4 - Favoriler’de yer alabilir.
Bundan sonraki aşamalarda OSM Klasmanı’ndaki ekiplerin madalya sayısına göre
27.500 madalya= Seviye 5 - Yıkıcı Güçler
30.000 madalya= Seviye 6 - Şampiyonlar
32.500 madalya= Seviye 7 - Fenomenler
35.000 madalya= Seviye 8 - Elitler
37.500 madalya + FMS gibi ekipler arası bir turnuvada başarı şartı= Seviye 9 - Süper Elitler
40.000 madalya + FMS gibi ekipler arası bir turnuvayı kazanma şartı= Seviye 10- EfsanelerBu sistemde ekip üyeleri oyuna hem daha çok motive olur hem de FMS gibi organizasyonlara ilgi daha çok artar.
Eskiden oynamış ve bu seviyelere halihazırda ulaşmış ekiplerin ise Seviyeleri bulunduğu yerden başlamalı ve yukarıdaki başarıları sağladıkça da yükseltilebilir olmalıdır Sonuçta kazanılmış bir hakları var ve saygı duyulması gerekiyor.
Yukarıda şahsım tarafından düşünülmüş şartlar değiştirebilir. Fikrin kendisi gibi şartlar da yoruma açık elbette2) Ekipler Arası Dostluk Savaşları gelmeli:
Ekipler kimi zaman savaşın temposundan yorulabiliyor. Savaş yapmayı seven menajerler ise kaybedecek bir şeyi olmayan rahat dostluk maçlarında oynayıp bir süre vakit geçirebilir veya bazı tecrübesiz menajerler bu yol ile ekip işinde tecrübe kazanabilir.
Aynı zamanda akademi ekipler ile ana ekipler arasında yapılacak olan dostluk savaşları akademi ekiplerinin gelişimine fayda sağlar hem de akademide bulunan menajerlerin yükselmesini hızlandırır.
Alt klasmanlarda yer alan ekipler de üst klasmandan ekipler ile karşılaşma yapabilir ve bu sayede üst seviyelere ulaştıklarında adaptasyon problemi yaşamamış olurlar.3) CCL Tarzı Ekipler Arası Büyük Bir Turnuva gelmeli:
GB’nin veya Topluluk Ekipleri’nin daha önce bu tarz büyük ekip turnuvaları düzenlediğini gördüm. Resmi bir turnuva olan FMS’yi de bu tarz turnuvaların birkaçının birleştirilmiş ve hatta daha da geliştirilmiş hali gibi düşündüm doğrusu.Faal olarak gerçekleşen ekipler arası turnuvalar var ancak CCL tarzı oynanabilen resmi bir turnuva yok.
Klasik savaş olayına ve klasik savaş sistemiyle yapılacak herhangi bir turnuvaya iyi gözle bakılmadığı için şu an bunun olması pek mümkün durmuyor.
Ancak dostluk savaşları geri gelebilirse bu olay gerçekleşebilir. İki olayın da gerçekleşmesi biz ve bizim gibi new school ekipler için gerçekten çok iyi olacaktır.
4) Ekip Sıralamamız Ekip Profilinde Gösterilmeli:
Vefa Sıralaması’nda olduğu gibi uzunca bir liste görmemize gerek yok ama ekibin form grafiğini -yükseliş ve alçalışını- daha rahat gözlemleyebilmek, ekibe yeni menajerler davet ederken daha farklı somut bilgiler kullanmak, savaşa katılırken klasmandan farklı olarak sıralama da atlayabilmeyi hedeflemek adına en azından kendi sıralamamızı görmemiz gerektiğini düşünüyorum.5) Ekip Ligi’nden Winners Cup Bileti alınabilmeli:
Winners Cup biletinin özel liglerden alınabilmesi mümkünken ekip liginden alınamasını doğru bulmuyorum açıkçası. Ekip olarak ekibin ligler sekmesinden değil de aramızdan birinin özel olarak dışarıdan açtığı ligden böyle bir hak kazanmamız mümkünken ekip sekmesinden de almamızın mümkün kılınmasının herkes için en doğru karar olacağını düşünüyorum.
Ekip liglerinden Winners Cup bileti alınamasının sebebi ekip liglerini diğer liglerden ayırmak ise sadece ekip liglerinden gelenlerin katılabileceği özel bir Winners Cup da oluşturabilinir.6) Turnuvaların Devam Ligi Oluşturulabilir Olmalıdır:
Bu sadece ekip nazarında değil genel olarak böyle bir sorun var: Turnuvalar bittikten sonra her seferinde yeni ligi sıfırdan açmak zorunda kalıyoruz. Bunu adil bulmuyorum. Normal ligleri oynattığımız zaman devam liglerini daha ucuza mal edebiliyoruz aynı zamanda liglerin coin getirisi fazla olduğu için hemen hemen maliyetin yarısını karşılayabiliyoruz.
Turnuvalarda durum böyle değil. Her seferinde 300+ coin ödeyerek açtığımız turnuva sezonlarında 8-10-15 coin ancak kazanabiliyoruz. Devam özelliği olmadığı için de bir sonraki ligi veya turnuvayı 200+, 300+ gibi yüksek fiyatlara açabiliyoruz. Turnuvalarda sonuca çabuk gidilebiliyoruz bu yüzden ekip üyeleri ve lig katılımcıları bunu talep edebiliyor. Ancak lig patronları ve ekip liderleri her seferinde 300+ gibi fiyatlar ödediği için bir yerden sonra zorlanabiliyor ve hatta lig kuramamaya başlayabiliyor.
Bu olay için böyle bir düzenleme talep ediyorum çünkü inanın bu düzenlemeye ihtiyacımız var. -
Bu maddelerden ilk üçünü ekiplerin gelişimi için fayda sağlayacağını düşündüğümden ve Tugas, Furia, Lusos, Ro Mania gibi köklü ekiplerin profillerine girdiğimde gördüğüm profillere imrenmemden dolayı, son üç maddeyi ise gerçekten böyle bir şeye ihtiyaç duymamızdan dolayı yazdım.
Keyifli okumalar umarım önerilerim beğenilir..
-
@frk038 Merhaba,
1 . öneriniz ile ilgili yeni ekip sistemi ile birlikte eski ekip seviyeleri ortadan kalkmıştır(Sadece eskiden kurulan ekiplerde görsel olarak mevcuttur) uzun zaman önce kaldırılan bir özelliğin tekrar gelmesi gündemde değil.
3 . öneriniz OSM kurallarına aykırı bir turnuva düzenlenemeyeceği için söz konusu olamaz.
5 . ve 6. öneriniz Şu an için Turnuva modları ve Fantezi ligi gelecek sezondan kurulamıyor ve ekip liglerinden bilet alınmıyor eğer bu konuda bir gelişme olursa duyurusu yapılacaktır.
Diğer önerileriniz için teşekkürler.