Vroegste en uiterste tijd laatste transfer worker

 • Dutch Users

  Bij deze stel ik dezelfde vraag opnieuw (maar dan anders geformuleerd), omdat deze niet beantwoord is in een topic dat meteen gesloten werd.

  De laatste transfer worker kwam op de servers waar ik het meest speel voorheen tussen 18:00 en 18:10 voorbij (in de zomertijd). Nu zijn er wisselende tijden en kunnen de workers veel eerder of veel later dan voorheen. Maar hoe laat vindt de laatste worker nu op z'n vroegst en op z'n laatst plaats op deze servers?

  Het antwoord tussen 18:00 en 18:10 is dus fout! Dit was zo voordat de wisselende transfer worker tijden ingevoerd werden, maar inmiddels is er een veel breder tijdsbestek waarin de laatste transferronde plaatsvindt. Over deze nieuwe situatie gaat deze vraag dus. Een topic uit 2019 is niet meer relevant.


 • Hoi, dit is zoals ik het ervaar.

  Per dag zijn er 8 “worker slots”: de eerste tussen 03:00 en 05:00, de tweede tussen 05:00 en 07:00, en zo door tot het laatste slot tussen 17:00 en 19:00. Omdat de worker per “worker slot” op ieder willekeurig moment langs kan komen, betekent dit dat om 17:01 de laatste worker voor het eerst en om 18:59 de laatste worker voor het laatst langs kan komen.

  Ik heb er sinds het ingaan van de zomertijd in ieder geval al eentje gehad om 18:55.

  Met de wintertijd zijn alle sims een uur eerder dus ook van de workers.

 • Dutch Users

  @meneer-speksnijder_nl
  Dank je, ik heb er net ook nog één gehad om 18:33. Jammer dat die ook al om 17:01 kan langskomen. Ik vond het altijd fijn dat er nog een worker langs kwam als ik thuis ben, maar dat zal door de wisselende tijden niet altijd meer het geval zijn (in de wintertijd was dit al nooit het geval en daardoor speel ik alweer een tijdje minder actief).

  Helaas komen er soms ook 2 workers kort na elkaar (12:41 en 13:11 vandaag), dat bevoordeelt echt de mensen die de hele dag met OSM bezig zijn te veel.

 • Moderator NL

  @koningco_nl

  Ach zo. Ja, elke worker kan maximaal 59 minuten over het hele uur komen. Uiteraard ligt het er aan op welke server je speelt. Speel je op een server waar de workers op de oneven uren langskomen, dan komt de laatste worker tussen 17:00 en 17:59. Speel je op een server waar de workers op de even uren langskomen, dan komt de laatste worker langs tussen 18:00 en 18:59.


 • @fc-eddie_nl Dit is niet waar. Met de invoering van de worker slots is het onderscheid tussen de servers komen te vervallen. Ik kan je zo bewijs laten zien vanuit mijn lopende duel als je wil. Maar ik had daar een paar dagen geleden de laatste worker rond 18:55, en gister rond 17:30. Dus dat verschil is weg.

 • Moderator NL

  @meneer-speksnijder_nl

  We hebben het even nagevraagd en blijkbaar is Gamebascis inderdaad nu weer afgestapt van het model van de even en oneven uren. De laatste worker komt tijdens de zomertijd langs tussen 17:00 en 18:59 👍