Güçlü takımla Zayıf rakibi yenememe sorunu
-
Örnek üzerinden gidelim. Biz 8 arkadaş şampiyonlar Ligi turnuvası kurduk. Herkes iyi takımları aldı. Transferler yapıldı falan. Bende Juventus aldım iyi transferler yaptım. İlk maç günü Kiev ile maçım var. Kiev takımının menajeri bile yok. Benim en kötü oyuncum o takımın en iyi oyuncusundan bile çok daha güçlü. Öyle bir takımla maç yapiyorum. Her zamanki 433a taktigimle çıktım. Forvet hattim Ronaldo(94) - Mertens(98) - Neymar(92). Şimdi bu üçlü ile Kiev ile maça çıkıyorsam eğer bu maçın hakkı benimdir kardeşim. Kievin en güçlü kalecisi 72. Kaleye onu geçir. Bu üçlünün bu kaleciye en az 3 gol atması gerekiyor hocam. Eğer o maç 0-0 bitiyorsa. Ben niye transfer yapmak için o kadar uğraşıyorum, taş harcıyorum, oyuncuyu antrenmana sokmak için sabah 5lere alarm kuruyorum, boss coin harcıyorum. Ya elinizi vicdanınıza koyun ilk 11 de en düşük oyuncum 84 iken Kiev ile nasıl berabere kalırım. Bu bir örnektir bu arada. Ben bunu daha önce defalarca yaşadım. Sırf bunun için oyunu 3. Kez silmiştim. 1 hafta sonra arkadaş gel lig kurak dedi diye yükledim ve yine aynı saçma hadise ile karşı karşıyayım. Daha öncede iki katı kadar güçlü olduğum rakiplerimle aynı taktik kullanarak birbirimize karşı yaptığımız maçlarda yeniliyordum. Oyunda 7 levelim uzun süredir oynuyorum. Daha önce defalarca başıma geldi ve 3 defa bunun yüzünden sildim. Ya Bu oyunun algoritmasında çok ciddi bir problem var ya benim hesabimda bir sıkıntı var ya da benimle oyunun yapımcılarından biri dalga geçiyor bunun başka bir açıklaması olamaz. Bu saçma hatayı düzeltin lütfen. Severek oynadığım bu oyunu silmek istemiyorum bir kez daha.
-
Merhaba,
Maç sonuçları kadro gücünüz, oyuncuların form ve moral durumları, taktiğiniz ile doğru orantılıdır. Bunların sadece birinin olması o maçı kesin olarak kazanacağınız anlamına gelmez. Kadro değerinizin yüksek olması veya özel antrenman kullanmış olmanız sadece o maç için rakibe göre avantajlı konuma geçebileceğiniz anlamına gelir. Tabi bunun için kendi taktiğiniz, rakibin taktiği ve rakip takımın da oyuncu durumları önemlidir. (Ev sahibi avantajı ve stadyum sahası da extra avantaj olabilir)
Ayrıca oyunda şans faktörü de vardır, nasıl ki gerçek hayatta düşük kadro değerine sahip takımlar büyük kadro değerli takımlardan puan ve puanlar alabiliyorsa OSM'de de bu tarz durumlar olması gayet doğaldır.
Taktiksel konularda yardım için OSM Taktikleri başlığını kullanabilirsiniz.
İyi oyunlar.