OSM Taktikleri
-
oyuna daha yeni başladım kadromun uygunluğu derken neyi kastetdin üstad?
-
@Alperen-Alptekin Forvette defansi yüksek olan oyunculari kanada, dusuk olani ortaya koy.
Orta sahada ise hücumla defansi esit veya defansi yüksek olanlari tam orta ikiliye koy. Hücumu defansa oranla yüksek olan oyunculari sağ ve sol orta sahaya koy.
Defansta ise hücumu 19 veya alti oyuncuyu ortaya, hücumu 20 veya yüksek olan oyunculari ise sağ ve sol defansa koyabilirsin. Ben bu şekilde oynatiyorum ve şuana kadar bu taktikle bir tek 4-5-1 taktiğini kullanan West Ham'a 1-0 kaybetmişliğim var.
Bu arada 4-5-1 kullanan rakiplerine karşi bu taktiği kesinlikle kullanmani önermem %75 kaybedersin, %25 berabere kalirsin.
-
2-1 yenildim
-
Özelden taktigi sana daha ayrintili olarak az önce anlattim ama gec kalmişim anlaşilan. Sağlik olsun. :slight_smile:
-
Arkadaşlar oyunda tecrübeli olan arkadaşlara bi sorum olacak çoğu şeyi anladımda şu ofsayt taktiği açma kapama ve alan savunması adam markajı neye göre seçiliyor bu konuda yardımcı olurmusunuz?
-
@lMusa-Biner kardeşim ofsayt ve savunma markajları rakibin hücum oyuncusu kaç kişiyse ona göre belirlenir mesala senin 4 savunma oyuncun rakibin 3 forveti var ona karşı yapman gereken ofsaytı kapatıp alan savunması yaptırman cunku öbür türlü oynarsan açık verir gol versin aynı şekilde senin 3 savunma oyuncun rakibin 3-4 forveti varsa ofsaytı açıp adam adama yaparsın
-
@lMusa-Biner ofsayt taktigi kendi defans sayinla alakali da markaj taktiginin neyle alakali oldugunu ben de tam bilmiyorum. O da rakibin forvet sayisiyla alakali olabilir. Tek forvetle oynuyorsa adam markaji 3 forvetle oynuyorsa alan markaji gibi.
-
sağolun arkadaşlar kendi futbol mantığıma göre bende öyle biliyordum ama genede oyunda belki farklıdır diye sormak istedim.
-
433a kk alan sav. ofsayt evet arsenal rakibim karşı taktık ne yapayım
-
Selamun Aleyküm Hocam bu oyuncuların Formları cok hızlı düşüyor 2 maçta yarıya düştü neden
ve nasıl engelleye biliriz -
Merhaba @liderler2
Oyuncuların form durumu yaşı ve sürekli maç oynaması ile tamamen doğru orantılıdır. Genç oyuncular örneğin 6-7 maç oynayıp yoruluyor ise yaşlı oyuncularda bu 3-4 gibidir. Arada bir oyunculara rotasyon uygulamanız tamamen sizin yararınıza olacaktır. Form durumu o zaman %100 e çıkar -
Hocam lig yeni başladı 2 maçta %75 düştü formları bazı oyuncuların
Oyuncularımda genç yani 19 20 25 felan -
@liderler2 evet az önce oyuncularına baktım 2 maçta bu kadar düşmeleri enteresan, çünkü 3 maçta düşüyordu bu derece. Oyuna gelen bi güncelleme olabilir belki, çünkü maç başına verilen mp ler de düşmüş
-
@bayram-karakuş said in OSM Taktikleri:
@liderler2 evet az önce oyuncularına baktım 2 maçta bu kadar düşmeleri enteresan, çünkü 3 maçta düşüyordu bu derece. Oyuna gelen bi güncelleme olabilir belki, çünkü maç başına verilen mp ler de düşmüş
ibreleri sona dayarsanız çabuk yorulur.
-
@Omarijkhard
Sanırım kendinle karıştırdın .D -
@liderler2 said in OSM Taktikleri:
Hocam lig yeni başladı 2 maçta %75 düştü formları bazı oyuncuların
Oyuncularımda genç yani 19 20 25 felanBu tür ayarları çok çok ileri doğru çekersen 2 maçta o kadar yorulmaları normaldir. :slight_smile:
-
Baskılarımız hemen hemen aynı dostum Sadece Agresif oynatıyorum ondan kaynaklıda olabilir
-
@liderler2 Büyük ihtimal çok agresif oynatıyorsundur o zaman dediğin gibi. Çünkü benim oyuncuların formu 2 maç oynadıktan sonra %100'den %87-88 civarına düşüyor. Çok agresif oynamanı önermem açıkçası kırmızı kart alma oranın çok yükseliyor. :slight_smile:
-
Doğru çok agresiften kaynaklı galiba .D