• Categories
  • Recent
  • Tags
  • Popular
Skins
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Default (Cosmo)
  • No Skin
Collapse

OSM Taktikleri

Scheduled Pinned Locked Moved OSM: Oyun hakkında
7.4k Posts 1.3k Posters 13.8m Views
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
Reply
  • Reply as topic
Log in to reply
This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
  • Vedi KeremV Offline
    Vedi KeremV Offline
    Vedi Kerem
    replied to babuşthekıro on last edited by

@babuşthekıro Öncelikle cevapların için teşekkür ederim. Evet 4-4-2 ve 4-3-3 pas dizilişi için en ideal taktik. Açıkcası kendi deneyimlerime bakarak 4-4-2 A taktiğine karşı 3-5-2 oldukça etkili, ezip geçiyor. 1 gol yersen toplamda 3 gol atıyorsun. Ama 4-4-2 B (4-1-2-1-2) gibi 3-5-2 işlemiyor. Yani yinede bu 4-3-3 ve özellikle 4-4-2 b gerçekten sıkıntı çıkartıyor 🙂

1 Reply Last reply
    0
  • Barkın TokgözB Offline
    Barkın TokgözB Offline
    Barkın Tokgöz Turkish Users
    wrote on last edited by

Arsenalla maçım var unitedım kadrolarımız denk hatta benimki biraz daha iyi olabilir 443A pas oyunu oynuyor ne oynamalıyım

M 1 Reply Last reply
    0
  • babuşthekıroB Offline
    babuşthekıroB Offline
    babuşthekıro
    wrote on last edited by

4-3-3B pas oyunu adam adama ofansif ok agresif ofsayt açık yap normalde bu taktiğin harap bir taktik olması gerekiyordu ama kullandığım son 4-5 maçımda 20 averaj falan kastım. işine yarabilir

1 Reply Last reply
    0
  • Yusuf HayaloğluY Offline
    Yusuf HayaloğluY Offline
    Yusuf Hayaloğlu
    wrote on last edited by

Öncelikle taktiğinizi karşı takımın gücüne taktik anlayışına vs. göre ayarlamaktansa sabit bir taktiğiniz olsun aldığınız her takıma o taktiği uyarlayın.Benim yaklaşık 3 4 senedir kullandığım tek taktik var oda.4-3-3-B taktiğidir.Bir takımı hazırlık öncesinden alırsanız 4gün içerisinde bu taktiği takımınıza oturtursunuz.İlk haftalarda güclü rakiplerin gelmediğini düşünürsek 4 5 hafta sonunda takımınızın sistemi oturmuş oluyor.

1 Reply Last reply
    2
  • M Offline
    M Offline
    mrtgll33_
    replied to Barkın Tokgöz on last edited by

@Barkın-Tokgöz Kadron iyiyse rakipten 433 ü pas olarak kullanma hiç işe yaramaz, Kanat oyunu oyna randıman alırsın 😉

cassano90C 1 Reply Last reply
    0
  • cassano90C Offline
    cassano90C Offline
    cassano90
    replied to mrtgll33_ on last edited by

@mrtgll33 katılıyorum en güzeli kanatlardan oynamak 433B kanat olarak oynadığım hemen her maçı kazanıyorum. çok da iyi averaj sağlıyorum. güçlü bir kadronuz var ise 433B kanattan vazgeçmeyin 🙂

1 Reply Last reply
    0
  • YasinReiisY Offline
    YasinReiisY Offline
    YasinReiis Turkish Users
    wrote on last edited by

bütün güçleri eşit olan futbolcunun diğer futbolculardan farklı olan özelliği nedir ? mesela 93 93 93 olan bir oyuncu.

M 1 Reply Last reply
    0
  • Curtis ParkerC Offline
    Curtis ParkerC Offline
    Curtis Parker Turkish Users
    wrote on last edited by

Arkadaşlar yaklaşık 3 hafta sonra ligim bitecek, yeni takım seçeceğim. Sürekli, hedefi ilk 5 olan veya şampiyonluğa oynayan takımları almak istemiyorum. Hedefi 15 civarı olan bir takım seçip hedefi ilk 5in altında olan takımları yenmeye, üstündekilerle berabere kalmaya çalışmak istiyorum. Daha keyifli olabilir. İngiltere ligini seçmeyi düşünüyorum. Siz hangi takımı seçmemi önerirsiniz ve nedenini yazar mısınız?

Bayram KarakuşB M 2 Replies Last reply
    0
  • Bayram KarakuşB Offline
    Bayram KarakuşB Offline
    Bayram Karakuş
    replied to Curtis Parker on last edited by

@Curtis-Parker https://forum.onlinesoccermanager.com/topic/276/futbolcu-takım-ve-server-önerileri-oyuncu-gelişimi/39 bu forumdan tavsiyeler alabilirsin

"İnsanların en fenası; birine ayrı, diğerine de ayrı görünen iki yüzlü insanlardır." Hadis-i Şerif
    (Kaynak: Buhari, Ahkam, 27, VIII, 115)

1 Reply Last reply
    1
  • M Offline
    M Offline
    mrtgll33_
    replied to YasinReiis on last edited by

@YasinReiis Bu oyuncu hem hücum hem defans için tam aranan oyuncudur, yani futbolcu örneği verecek olursak ne bir Mesut Özil gibi oyun kurucu nede bir Sergio Busquest gibi ön liberodur. Ofansif ve defansif sağladığı güç katkı eşittir.

1 Reply Last reply
    1
  • M Offline
    M Offline
    mrtgll33_

@Curtis-Parker Bu düşünceniz çok iyi, daha yüksek menajer puanı kazanmanız içinde önerebilirim bunu. Ama hedef 5 ve daha üstü için yani hedef 1 ve 4 ler içinde beraberlik düşünme sadece, oyun içinde bu rakipler ile olan mücadelene kadar kaşif ve transfer listesini iyi kullanarak çok daha iyi bi kadro yapabilirsin çünkü ingiltere ligi 43 gün süren uzun bir serüven, onun dışında Özel antreman ile avantaj da sağlayabilirsiniz çok iyi kadrosu olan takımlara.

1 Reply Last reply
    0
  • GS_METECANG Offline
    GS_METECANG Offline
    GS_METECAN
    replied to manhay on last edited by

@manhay said in OSM Taktikleri:

Arkadaşlar bu alan savunmasi hangi kalıp ya da adam adama hangi durumlarda yapılır bilen varsa anlatabilirmi ??

Rakibin pas oyunu yada kaleyi görünce vur taktiği ile oynuyorsa adam adama deneyebilirsin. Adam adama oynuyorsan özellikle defansta genç oyunculardan oluşan bi kadron olmalı.

Ekip: SEVDAMIZ FUTBOL ( SFK )

"Ne olursan ol; yine gel." (Hz.Mevlana)

1 Reply Last reply
    0
  • babuşthekıroB Offline
    babuşthekıroB Offline
    babuşthekıro
    wrote on last edited by

Sormazsam olmaz, yaşlı oyuncu ve genç oyuncu arasında sadece antreman farkı mı var yoksa genç oyuncular daha iyi oynuyor veya daha geç formu tükeniyor gibi konular mümkün mü?

GS_METECANG Curtis ParkerC 2 Replies Last reply
    1
  • GS_METECANG Offline
    GS_METECANG Offline
    GS_METECAN

@babuşthekıro Genç oyuncular antrenmanda daha hızlı gelisirler. Kondisyon farkı da olur...

1 Reply Last reply
    1
  • Curtis ParkerC Offline
    Curtis ParkerC Offline
    Curtis Parker Turkish Users

@babuşthekıro Merak ettiğim bir konu. Mesela 19 yaşında 95lik bir forvetimiz var ve bir derbi maçı. Bu oyuncuyu oynatmak yerine 30 yaşlarında 90lık bir forvet oynatsak daha akıllıca olur mu? Tecrübe önemli mi? Aynı sorum uzmanlar içinde geçerli. Bu tarz ayrıntıların olması oyunu daha gerçekçi yapar. Kimsenin bilebileceğini sanmıyorum, en fazla deneyerek keşfedilebilir. Sonuç olarak oyun motorunun tam olarak nasıl çalıştığı hakkında bilgi yok sanırım.

GS_METECANG 1 Reply Last reply
    0
  • GS_METECANG Offline
    GS_METECANG Offline
    GS_METECAN

@Curtis-Parker said in OSM Taktikleri:

@babuşthekıro Merak ettiğim bir konu. Mesela 19 yaşında 95lik bir forvetimiz var ve bir derbi maçı. Bu oyuncuyu oynatmak yerine 30 yaşlarında 90lık bir forvet oynatsak daha akıllıca olur mu? Tecrübe önemli mi? Aynı sorum uzmanlar içinde geçerli. Bu tarz ayrıntıların olması oyunu daha gerçekçi yapar. Kimsenin bilebileceğini sanmıyorum, en fazla deneyerek keşfedilebilir. Sonuç olarak oyun motorunun tam olarak nasıl çalıştığı hakkında bilgi yok sanırım.

Oyunun genel yapısına bakıldığı zaman bizi her zaman gücü en yüksek oyuncuyu oynatmaya yönlendiriyor...Tabiki hangisini oynatmak istediğimize karar vermeden öncede kondisyon konusuna takılıp takılmamak. Zannediyorumki oyuncuyu oyuncudan ayıran iki etken var oyunda...Birincisi güç, ikincisi yaş...Oyun motorunda gizliden gizliye farklı özellikler yüklenilmişmi bu konuda bilgi sanırım yok...Tabi şu anki temel mantık benim için "gücü fazla olana öncelik vermek" olur...Güçten sonra da tabiki kondisyon...Burda yaşa pek takılmamak gerek diye düşünüyorum. ..Ama amaç her zaman takımı genç ve güçlü oyunculardan oluşturmak olmalı...Oyun zaten pek ayrıntıya girmiyor ve bu konuda bi ilerlemesi yok...Taktikler vs.genelde herkes aynı taktik üzerinden yürüyor. Biraz ayrıntı olsa güzel olur tabi...Uzmanlar konusunda zaten yeterli ipuçlarını oyun veriyor...

1 Reply Last reply
    1
  • Leenss77L Offline
    Leenss77L Offline
    Leenss77 Turkish Users
    wrote on last edited by

Beyler 451 kgv oynayan rakibe hangi taktikle çıkmalıyım kadrom çok daha iyi

YasinReiisY M 2 Replies Last reply
    0
  • YasinReiisY Offline
    YasinReiisY Offline
    YasinReiis Turkish Users
    replied to Leenss77 on last edited by

@Leenss77 4-2-3-1 kgv çık

1 Reply Last reply
    0
  • YasinReiisY Offline
    YasinReiisY Offline
    YasinReiis Turkish Users
    wrote on last edited by

beyler chelseayım rakibim liverpool kadro değerim 100m daha değerli, ne önerirsiniz

M 1 Reply Last reply
    0
  • M Offline
    M Offline
    mrtgll33_
    replied to Leenss77 on last edited by

@Leenss77 Kadronuz daha iyiyse 433KK kullanın mutlaka.

1 Reply Last reply
    0

• 1
  • 2
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 367
  • 368
  • Login