OSM Taktikleri
-
@oollmvds Hocam ben de eski fm oyuncularından olarak konuşayım osm fm kadar komplike bir oyun değil.Düşündüğünüz kadar ayrıntılı bir oyun değil.Fm kadar detay yok.Taktik çeşitliliği zaten çok sınırlı.Her taktik de işlemiyor kolay kolay.Deneme yanılmadan çok.basit bir şekilde pas oyununu iyi oynayan bir takımı düşünerek onu rol model alarak ayarlamalarınızı yapabilirsiniz.Her taktik için bu böyledir yani futbol dünyasında 451 oynayıp kontra yapan takım ben şahsen hiç görmedim.Mantık çerçevesinde her sistemin verimi alınıyor içerik olarak.Şu da bir gerçek oyun da şans faktörü cidden çok fazla yeri gelliyor tek kale oynadığınız maçı 1-0 veriyorsunuz.Çok kompleks düşünmemenizi tavsiye ederim fm kadar detaylı bir yapısı yok temel fikirler üzerinden kendi taktiklerini kurmanız yararlı olacaktır.
-
arkadaşlar evimde olan mutlaka kazanmam gereken bir maç var , rakip 4-5-1 oynuyor . kadro olarak çok az daha iyiyim benim ortalama 97 onunki 93 . 5 orta sahaya karşı oyunu kısırlaştırmayacak şekilde nasıl çıkabilirim? büyük ihtimal defansa yatıp 1 puana razı gelecek. neler yapmalyım sizce kazanmak için
maç cuma günü -
@threshq Hocam sizin ve rakibinizin kadrosunu paylaşabilir misiniz?
-
Brighton - City maçım var. Benim 170M City'nin 320M kadro değeri var En azından berabere kalmak istiyorum, ne yapmalıyım, 5-3-2 Kontratak düşündüm, orta sahalar defansı destekleyecek, 75 / 33 / 84 şeklinde oynayacağım. Ne diyorsunuz ?
-
@tr-utku-sahin Hocam kadro değerinden ziyade rakibe analist attığınız zaman takımın gücünü görebilirsin o asıl önemli olan.Ayrıca kadroları da paylaşırsanız daha rahat konuşabiliriz.Maç içerde ya da dışardaysa ona göre taktik yapamk gerekir.Rakibinie muhakkak analist atın.Son güncellemeden sonra 5311 ve 532 taktiklerinde sıkıntılar var bence.Bu taktiklerle çok anlamsız puanlar kaybettim güncelleme sonrası.Tavsiyem 523 ya da 451 oynamanızdır ama ayrıntıları kadrolara göre analzi etmek gerekiyor.Paylaşırsanız daha verimli olur.
-
@mohukerem-2 Benim kadrom
Citynin kadrosu, kanat oyunu oynayacak
.
Onun gücü 93 benimki 85 maç benim evde -
@tr-utku-sahin Hocam kadro farki oldukça fazla 8 cidden zor bir maç olur sizin için.Ev sahibi avantaji belki kurtarabilir.451 tavsiye ederim ama orta sahalariniz 451 için yeterli değil.532 değil 5311 oynamanız tavsiye ederim.Ama güncelleme sonrası taktiklerini veriminde düşüş oldu ama başka da çare yok gibi.5311 oynayın.3 stoperin en ortadaki hücumu en az olanı koyun.Diger 2 si de hücumu mqx 10 12 olan stoperlerden seçin.Yoksq elinizdekileri kullanın.Defansinizin önündeki orta saha oyuncusu defansı en yüksek olan oyuncunuz olsun.Dos ya da os olabilir ama en önemlisi defans değeri yüksek olmalı.Diger orta sahaları da en iyi hücumu olanları koyun.2 forvette arkadaki muhakkak orta saha değeri yüksek olan bir kanat forvet sla veya sğa olmalı.Ondeki de bir sf olmalı.En yüksek sfyi koyun.Hocam kontra oyununda yüksek baskı yapmak kontra oyunun felsefesine aykırı olur.Kesinlikle önermem.Ortasa saha defansa yardim et doğru olur.Forvetler sabit kalsin defansta ayni şekilde.Baski geride karsili 25 veya 20 arasi değerler iyidir.Stiliniz de defansif 25-30 arasi olsun.Paslasma 70-75 arası yüksek hızlı pas olursa verim alırsınız.Ama dedigim gibi seviye farki oldukça yüksek sorun yasqma ihtimaliniz var ama en optimum taktik budur.Mactan sonra skoru ve istatistikleri de paylaşırsanız iyi olur.Gizli antrenman ve kamp kullanmanızı da tavsiye ederim.
-
@mohukerem-2 yattım 0-0'a aldım 1 puanı hocam İşin garibi ben 12 şut çektim City 3 şut çekebildi ahahahaha
-
@tr-utku-sahin 5311 çıktınız hocam?
-
@mohukerem-2 5-3-2 çıktım 28-33-79 çıktım
-
Transfer listesine konan oyuncunun morali ve formu satış süresini etkiliyor mu?
-
@mohukerem-2 İlk iki sıradaki benim kadrom diğer ikisi rakibin kadrosu.
maç benim evimde henüz 6. hafta olduğu için stadyum bonusu henüz %2 özel antreman ligde kapalı
4-5-1 oynayıp oyunu soğutmaya orta sahaya hapsetmeye çalışacak. mutlaka 3 puan alabilmem lazım. kesin ama kesin kazanmam gerek. ne tür bir hamle ile çıkmam lazım ? kalecim 98 onunki 91
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
AŞAĞIDAKİLER DE RAKİBİN
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
-
@tr-utku-sahin Hocam 5311 çıksanız galibiyet de alabilirdiniz ama 1 puan da iş görür.Güncelleme sonrası taktikler özllikle 5311 532 çok etkilendi.Eskiden olsa 12 şutla net galibiyet alırdınız ama sağlık olsun .
-
@threshq Hocam rakibe analist attıysanız orda takım gücünü görebilirsiniz.Kendinizin ve rakibin güçlerini de paylaşabilir misiniz?
-
100'lük bir takim icin taktik önerirmisiniz? 4.3.3A veya 4.3.3B olarak.
-
@muhammet-aslan_28 Hocam şimdi 100 lük bir takım derken yani her takımın yapısı farkı oluyor.100 lük bir takımsınızdır ama orta sahanız hücum hattınızdan daha iyidir.Ya da defansınız çok sağlamdır.Genel olarak bir ligde ortamala 40 maç boyunca stabil bir taktik kullanmakta yanlıştır.Rakibinize göre onun taktiğine göre kadro kalitesine göre her maçın kendi içinde taktiğini yapmanız gerekiyor.Stabil bir taktikle ilerlemek bir yerden sonra muhakkak patlıyor.Özellikle 433 oyunda en çok ve en kolay anti geliştirilebilen taktik.Çok sağlam bir ileri hattınız yoksa kendinizden düşük rakiplere iç sahada uygulayabilirsiniz.Dışında çok büyük bir risktir
-
@mohukerem-2 üstad benim 97 rakibin 93
-
@threshq Hocam şimdi öncelikle şunu söyliyeyim oyunda mağlup etmesi en zor taktik 451 taktiği.Hem defansif hem ofansif mana da son derece verimlidir.Şahsen ben de çok sık kullanıyorum kolay mağlup olan bir taktik değildir.Sizin maç için içerde olması bir avantaj ama ben risk alıp oyunu soğutmaya çalışan rakibinize kadar ev sahibi avantajını da arkanıza alıp ofansif futbol oynamanızı tavsiye ediyorum.Kesin galip gelirsiniz diyemem ama 451 e karşı anti taktik üretmek çok zor.Kadro kaliteniz yüksek kadrolara da detaylı baktım.Ofansif futbol tercih edin derim.Taktiğiniz 442A taktiği olsun.Mevkiler sabit.Herkes kendi yerinde olacak.Kanat oyunu oynamalısınız.Dizilişle alakalı en kilit nokta şu orta sahanın göbeğindeki iki oyuncunuzu defansif özelliğ yüksek olan dos ya da os lardan ama defans özelliği en yüksek olan ikisini tam merkeze alın.Orda yazan mevkiler boştur itibar etmeyin.Os yazsa bile varsa dos koyun ya da defansif özelliğ en yüksek iki orta sahanız hangileriyse.Kenarlara da sğk slk muhabbetlerne aldırmayın en yüksek ofansı olan oyuncuları koyun.Orta sahanın merkezi çok kritik lütfen orayı atlamayın.İleri ikili en yüksek kalitedeki forvetleriniz olsun ne olduğunun önemi yok kanatta olur sf de.Baskınız rakibe yakın oyna 60-65 arası üstüne çıkmayın.Tavsiyem 65 dir ama ara değerlerde olabilir.Stil 70 ofansif.Tempo 70 hızlı paslaşma.Başta da belirttiğim gibi 451 mağlup etmesi en sıkıntılı taktiktir.Kesin galibiyet beklemeyin mağlubiyet ihtimali de vardır ama kadro kalitesi ve gücü sizden yana evinizdesiniz risk almak ofans oynamak en mantıklı seçim olacaktır diye düşünüyorum.Maç sonucunu ve istatistikleri paylaşırsanız iyi olur.Başarılar şimdiden.
-
iç sahada 5-3-2'ye karşı nasıl çıkılır
-
@mohukerem-2 akşam 23:50 de maç sonuçlanıyor ben de buraya atarım. peki orta saha sabit mi yapmalıyım yoksa forvete yardım et mi? sen böyle dedin diye defansı 104 olan orta saha aldım usta inşallah kazanırım bu maçı kazanmak demek ligi kazanmak demek
442 a mı b mi olmalı