ÖNERİ (EKİP-EKİP SAVAŞLARI)
-
Herkese Merhaba.Öncelikle önerinin uzun olması sebebiyle üşenmeden okunmasını rica ederim.Oyunda bulunan bir çok menajer oyunun ekip özelliğini bilmektedir ama bilmeyenlerde bihayli fazladır.Bu öneri bir kaç ekibin ortak kanaatiyle yapılmıştır.Özellikle ekiplerden, ve ekip bünyesinde bulunan menajerlerden destek beklemekteyiz. Ekip özelliği bir çok menajer tarafından fazlasıyla ilgi duymakta ama ekip konusunda uzun zamandır oyuna eklenen bir yenilikte bulunmuyor.Hepimiz biliyoruzki ekip savaşları diye bi kavram var.Ama osm nin resmi olarak böyle bir kavramı yok yani ekip Savaşlarını tanımıyor.Savas tablosu bireysel cabalar sonucu oluşturuluyor, anlaşmazlık olabiliyor.Ekipler arası savaş olayı kaçak dövüş olmaktan öteye gitmiyor maalesef.Bu öneri öncelikle ekip savaşlarının resmiyet kazanmasına, sonrada rekabeti artırıcı, ekip kavramının daha fazla rağbet görmesini sağlayıcı bir öneridir. Katılan yada katılmayan mutlaka olacaktır.Ama eleştirilerimizi "saçma, gereksiz" gibi ifadelerden kaçınarak, öneriyi değersiz hale getirmeden yaparsak hepimizin yararına olacaktır.
-
Ekip savaşları sonuçlarını osm ye ait bir sistem hesaplayabilmeli verileri işleyebilmeli. Bir sistem olmalı ve A ekibi yöneticisi B ekibi ile savaş yapacaklarını (A ekip-B ekip) bu sisteme girmeli.Ve savaş sonuçlarını osm kendi verileriyle işlemeli.Yada osm nin kendi hazırlamış olduğu tablo ya yöneticiler verileri işleyip sisteme göndermeli. Bu şekilde savaşlar hem resmiyet kazanacak hem de bireysel bir çaba olmaktan çıkacak.Ayrıca savaş sonuçları osm nin sisteminde kayıtlı olacak.
-
Genel ekip sıralaması menajerlerin ortak mp sini hesaplayarak değil, ekiplerin kazanmış olduğu savaşlara göre belirlenmeli.Ayrıca ekiplere verilmiş olan seviyeler aylık-yıllık periyotlar kıstas alınarak değil, kazanmış olduğu savaşlara göre verilmeli.Ek olarak örneğin; 5 savaş-10 savaş kazanan ekiplere yıldızlar verilebilir...5 savaş=1 Yıldız gibi.Sıralamanın bu şekilde olması ekipler arası rekabeti artıracaktır.
-
Yapılmış olan özel yada bireysel ekip turnuvaları düzenleyici tarafından osm ye ait sisteme girilmeli ve bu turnuvalarda başarı elde etmiş olan ekiplerin başarıları ekip profilinde sergilenmeli. Ayrıca kaç savaş kazanıp, kaç savaş kaybedilmiş bu istatistikler ekip profilinde gösterilmeli. Bu işlemi ekip yöneticileri bireysel olarak yapıyor ama osm nin yapacak olması resmiyet kazandıracaktır.
-
Bir menajer hangi ekiplerde bulunmuş ve kaç savaşta kaç hedef tutturmuş, kaç hedef tutturamamış profilinde herkes görebilmeli.
-
Ekip savaşlarında en başarılı menajerleri, en çok galibiyet alan ekipleri vs. gösteren bir platform olabilmeli
-
Yıllık periyotlar halinde savaş sonuçlarına paralel olarak genel ekip sıralamasında şampiyon durumda olan ekibin menajerlerine coins ödülü verilebilmeli. Miktarı farketmez ama ekip üyelerini ekipte tutabilecek, ekip olayını menajerlere sevdirecek, rekabeti artırıcı bir miktar olması yeterli olabilir.Hepimiz biliyoruzki oyun artık coinse dayalı bir sisteme dönüştü ve bu durumdan da zarar etmeyecektir.
Herkese iyi oyunlar...
NOT:Burdaki öncelik amaç ekip savaşlarının resmiyet kazanmasına yöneliktir.Yani osm nin ekip savaşlarına el atarak, ekip Savaşlarını tanımasını sağlamaktır.Yetkililerden konu hakkında düşünceler bekliyor konunun uzun bir süre kapatılmamasını rica ediyorum.
-
-
Öneriyi okurken bile heyacanlandı cok güzel yerlere deginmissin abi ekipler kısmı savaslar kısmı illegellikten cıkıp oyunun gercek bir parçası oldugunu görebilmemizi saglıyacaktır.
Galatasaray SK olarak bu öneriyi sonuna kadar destekliyoruz . -
@GS_METECAN Ben üşenmeden okudum şahsen Öneriler güzel tabiki bunlara eklenecek ve çıkarılacak şeyler olabilir örneğin : savaş ligleri olabilir 3-4-5 farketmez ama sabit savaş ligleri menajerler ekipler savaş yaparken buradan "draw" edilmiş lig ile hemen kolay bir şekilde lig oluşturabilirler. Bu sadece şu an aklıma gelen küçük bir örnek Önerilerinize katılıyorum.
-
Önerilerine sonuna kadar katılıyorum. Benimde ekleyeceğim Osm'nin artık savaş ekiplerini ve savaşları için bir veri programı hazırlaması gerektiğine inanıyorum. Savaş ekiplerinin Osm için yok sayılmayacak kadar fazla ve önemli bir yer tuttuğuna inanıyorum.
-
1 numaralı öneriye kesinlikle katılıyorum. Digerlerine geldikde ise yapılması zor gibi geliyor bana ama yapildiginda elbette mükemmel olcaktir ...
-
Önerilere kesinlikle katılıyorum. Bu öneriler kabul edilir ve de uygulamaya geçirilirse oyun daha da zevkli hale gelir diye düşünüyorum.
-
@GS_METECAN sonuna kadar katılıyorum
Hislerimize tecrüman olmuş -
Önerileriniz çok güzel bu öneriler gerçekleşirse hem oyuna olan ilgi artacak hem de oyun daha da zevkli bi hal alacak. Önerilerinizi sonuna kadar destekliyoruz.
-
Kesinlikle bütün söylediklerine katılıyorum. Çok güzel bi öneri böylelikle oyun daha güzel bir hale gelir
-
Tabiki Olumlu
-
Bende bu önerileri sonuna kadar doğru buluyorum ve katılıyorum.
-
Olumlu.oyunu güzelleştirir..
-
Destekleriniz için teşekkürler arkadaşlar.
-
olumlu tabi ki
-
Görünen o ki şu âna kadar olumsuz görüş belirten arkadaşımız yok...Önerimizde tek kalemlik bir öneri değil ve bu doğrultuda tabiki hepsinin bir seferde gerçekleşmesini beklemiyoruz.Sonuç olarak html-css vb. konular uzun zaman alabiliyor ama profesyonel bir ekip uzun zamanı ne kadar minimum seviyeye indirebilir bunu da yetkili arkadaşımız Galip Çalışkan bilir... Tabiki olabilitesi yüksekse kısa zamanda gerçekleşmesini umut ediyoruz.Şahsen gerçekleşmeyecek öneriler olmadığını düşünüyorum. "İletildi" kelimesini görmeden de bunları yazmam tuhaf olabilir...Umarım anlayışla karşılarsınız. Eğer bu önerilerin şu anki sisteme uygunluğu yoksa/varsa, hangi öneri hayata daha çabuk geçirilir/geçirilmez, bu önerinin hayata geçirilmesi ne kadar mümkündür, değilse neden değildir...Yetkili arkadaşımız Galip Çalışkan ın da düşüncelerini alabilirsek iyi olacaktır...Ona göre soru cevapta gidebiliriz...Yada gerçekleşmeyecek maddeler için diğer arkadaşlarımızdan gerçekleşmesine yönelik yeni fikirler çıkabilir...Maksadımız yetkili arkadaşları işlerinden alıkoymak yada boş yere meşgul etmek değil oyunu daha eğlenceli hale getirmek ve ekip olayının daha fazla rağbet görmesini, daha çok sevilmesini, oyunu daha oynanabilir hale gelmesini sağlamaktır...
-
@GS_METECAN önerilerine katılıyorum kardeşim oyuna kalite getirecektir
-
kesinlikle katılıyorum ekibe ve foruma olan ilgiyi arttırır
-
@GS_METECAN iyi haberim var ozaman; onerilerin cogu bizim hazirladigimiz konseptimizde de mevcut : ) dedigin gibi gerceklesmeyecek oneriler degil, ve senin gibi diger ulkelerin forumlarinda da onerildi ayni seyler.
ama, bir onceki postumda da belirttigim gibi, ekipler oyunun buyuk bir bolumu olacagi icin (hele sizler gibi cok oynayanlara) bu ozelligi aceleye getirmek istemiyoruz.
acikcasi bu kadar kisinin onerilerine katildigini gormek beni sevindirdi, demek ki ekipler konusunda dogru adimlar atiyoruz
-
@GalipCaliskan1907 yapacağınız yenilikleri heycanla bekliyoruz hocam kolay gelsin.
-
@GalipCaliskan1907 Görmek istediğim en iyi haber; madem ki dünya forumlarında da bu öneriler yapılıyor, bu andan sonra da ekipler adına yeni güncellemelerde yapılacak olan bu yeniliklerin gelmesi yada duyurulması olacaktır.Ekipler konusunu ne zaman gündeme getirsem öyle cevaplar veriyorsun ki konuyu uzatmak gelmiyor içimden...En iyi haber artık somut adımların atıldığını duyurmak olmalıdır.