Avrupa'dan Futbol
-
@cassano90 Başakşehiri sevmememden beşiktaşlı olduğumumu çıkardın?
-
@kağan-baykal başakşehiri şu an sevmeyen tek takım kim? bjk. he sen başka bir kulübün taraftarı olabilirsin fark etmez ki önce ki federasyon başkanlarını ortaya dökmeyeyim istersen?
@Bilocan-Bingul italyan futbolu da tıpkı premier lig gibi bir şey. ne zaman ne olacağı yüzde 60 ihtimalle belli olmuyor. inanılmaz bir galibiyet serisi olan juventusun seriye son veren takımı aynı şehrin diğer takımı torino oldu. o ligin en sürpriz ekibidir torino. futbolları zevkli. her an her takım sürpriz yapabilir. ancak la liga da bu böyle değil. kazananlar çoğunlukla bellidir. arada bir çok nadir sürpriz yapabiliyorlar ancak ben ispanyolları sevmediğim için pek ilgi duymuyorum.
-
@cassano90 kardeşim eski la ligaya arada bakarım eski dönemlerinde her çeşit takım avrupada oluyordu real ve barcada ozamanlar şuanki kadar dominant değildi Valencia, celta,deportivo,betis,sociedad,Mallorca falan ozamanlar şampiyonlar ligi falan görüyorlardı Atletico, sevilla ozamanlar kume takimlariydi(1998-2004) arası dönemden bahsediyorum la liganin en çok yıllarını seviyorum o dönemi hala bi umut bekliyorum
-
@Bilocan-Bingul evet önceden atletico falan çöp idi sociedad deportivo bunları bilirim adamlar iyiydiler ama bu saatten sonra zor hele ki barca,real,sevilla,aletico gibi takımlar bu denli transferler yaparlarken imkansız gibi bir şey. mesela şimdi real madrid, adamlar ronaldo gibi adamlar gittikten sonra onların yerini dolduracak oyuncuları alıyorlar. brezilya da yeni neymar olarak adlandırılan bi çocuk varmış onu transfer edecekler. ondan sonra bi tane de 16 yaşında bi çocuk varmış yetenekliymiş o var yine. yani adamlar 3-4 sene sonrasının planlarını yaparlarken ve diğer takımların transfer bütçeleri kısıtlı iken eski zamanların geri gelmesi zor.
-
@cassano90 öyle en azından şu yayın gelirleri diğer takımlar arasında pay edilse hafif bir kıpırdanma olabilir
-
İngiltere Ligi kuracağım arkadaşlar bu ligde ise takımları kura çekerek belirleyeceğiz asla bir kayırma olmayacaktır. Lige gelmek isteyen varsa mesaj atsın
-
@Bilocan-Bingul aynen öyle alışılmış takımların şampiyonluğunu görmek sıktı artık. mesela ben kalkıp da bi antalyasporu bi başakşehirin bi torinonun bi southampton falan şampiyon olmasını isterim.
-
@cassano90 kardeşim zaten başakşehir fena geliyor gibi onun dışında ingilterede newcastle,leeds ispanyada celta,sociedad,deportivo italya torino,atalanta,lazio, gibi takımlar şampiyon olsa çok güzel olur bi de portekizde boavistayı bilirmisin 2000lerde çok sağlam takımdı petit,kazmiercak falan vardı şuanki bragadan daha sağlam takımdı onları isterim
-
@cassano90 Takım tutmuyorum ancak direk siyasi olarak başakşehirden nefret ediyorum neyse konuyu kapatalım
@Bilocan-Bingul Bence messi ve ronaldo formlarını iyice kaybedince (3-5 yıl arası dönemde) Real ve Barcelona da aynı şekilde çökecek ve Juventus, monaco gibi takımlardan patlama bekliyorum ben -
@kağan-baykal juventus zaten patladı gidiyor onları durdurabilen takım var mı şu an?
@Bilocan-Bingul boavistayı bilirim de eski zamanlarını bilmem. portekiz ligi pek dikkatimi çeken bir lig değil. dikkatimi tek çeken lig daha önceden de söylediğim gibi italya. ben sadece futbol açısından değil italyayı genel olarak seviyorum. ülkelerinin her yeri ayrı bir güzel. yani olaya sadece futbol gözünden bakmıyorum -
Juventus ayarında bi güneş doğuyor. BENFİCA .. Üst üste 4. şampiyonluk
-
@cassano90 kardeşim bende aynı şekilde italya ve ispanyaya bu gözle bakarım yani ben biraz kültür tarih işinede bakarım bu konuda benim en çok ilgimi ülkeler italya ve ispanyadıri,fransadan pek keyif alamıyorum portekiz de zevklidir olur da gelecekte ispanya,italya bide oraya gitmek isterim
-
@xLeadeRJacK benfica o eski dominant dönemine yine dönüyor desene
-
@kağan-baykal onu bilmem ama gerçekten barcelona messi ve iniestaya kaldı şuan durumlarını pek iç açıcı görmüyorum
-
@Bilocan-Bingul Bence iyi oldu futbolda bir değişim lazım hep aynı takımlar bir süre sonra sıkıyor yeni takımların 1. olma vakti geldi
-
@kağan-baykal aynen kardeşim la ligayı severim ama eski dönemleri efsane la liganin hem o zaman real Madrid gercek Los galacticostu ama deportivo,valencia, celta,Zaragoza, betis,sociedad baya güçlü oldukları için şimdiki kadar rahat sampiyon olamıyorlardu hatta barcada 2004de rustunun oynadığı dönemde 6.olmuştu futbola yeni nefes lazım bunun Milan ınter lyon manu gibi takımların tekrar clye dönmesiyle olacağını umuyorum ama o dönem ne zaman gelir bilemem
-
Manunun rahat 3 yılı var milan interde aynı şekilde ama lyona katılıyorum