ALLAH AŞKINA BİR ÇÖZÜM GELSİN ŞU KONUYA
-
@esaret333 dedim ya yukarda onu bilmem diye...Onun cevabını en iyi yetkililerden alırsın...
-
Bu biraz şeye benziyo Almanya da 10 bin Euro'ya BMW satıyorlar ben de 10 bin tl ye almak istiyorum a benziyo
-
@GS_METECAN 500 almak aykırı olmaz mı demiştin , hepsini kullandığımda 5600 mpye 140 alıyorsam hepsini kullandığımda diyelim ki 11200 mpye de 280 alırıım hiçbirini kullanmadığımda kaç alacağımı merak etmiştim 500 e yakın alır mıyım diye
-
Bu verdiğiniz örneğe alım gücü deniyor ve bu alım gücü olayını bence en son dert etmeniz gereken yer burası adamlar Amerika'da kilosu 5 dolara kırmızı et yerken biz 40 tl ye yiyoruz
-
@Guerlain1903 hangisine diyorsun lig sonu bitimi coins kazanmaya mı yoksa coins satın almak mı çünkü coins satın almakla araba almak arasında çok fark var coins oyun içinde satılan birşey diğer ülkelerin para birimine göre Türklerin parasına kat kat ekleyerek alınan birşey eğer bu oyun Türk yapımı olsaydı benim dediğim fiyatlarda satılırdı bence eğer coins satın almayı diyorsan çok yanılıyorsun niye dersen şu an biz euro üzerinden biçilen fiyata göre alıyoruz bu oyunu kuranlar diyor ki mesela bu oyunu biz kurduk euro üzerinden sizin ülkenize çevirelecek eklenecek diyorlar resmen onların para birimine göre satın alıyoruz anladın mı ?
kim inkar edebilir bunu ? -
ben ses çıkarmayın demiyrum oyuna kadar neler var diyorum
-
gb sana oyun hi,zmetini nerden sunuyor hollanda, ee adam hollanda da aldığı serverların hosting hizmetine şey diyebiliyor mu ya benim türk kullanıcılarım tl kazanıyo biz onun hosting ücretini tl cinsinden ödeyelim mi diyecek?
-
@esaret333 kardeşim 5600 Mp ye 140 coins %2,5 ediyor, dolayısıyla senin bu oynadığın ligde gelişmiş araçlar kullanılmamış.
Ayrıca tepeden baktığım falan yok. Sen kaş yapayım derken göz çıkartma diye bu soruyu sordum, ki sormuşum yanlış bilgi vermişsin. -
@Guerlain1903 Kardesim şimdi domain falan diyorsunda biletli sistem varken TL ile satmıyormuydu aynı gb...Hadi satmasa hosting, domain cart curt etki eder derim..Ama satiyordu TL ile...
-
@Guerlain1903 SANA @GS_METECAN gereken cevabı vermiş bu adam hep mantıklı konuşuyor helal olsun ama eskiden oynamıyorsa bilmiyordur ...
-
@esaret333 said in ALLAH AŞKINA BİR ÇÖZÜM GELSİN ŞU KONUYA:
@Guerlain1903 SANA @GS_METECAN gereken cevabı vermiş bu adam hep mantıklı konuşuyor helal olsun ama eskiden oynamıyorsa bilmiyordur ...
Şimdi kardeşim aslında arkadaşta mantıklı şeyler söylüyor. Ama vermiş olduğu örnekler konumuzla örtüşmüyor. Bu arkadaşımız yada başka arkadaşlarımız forumda mantıksız konuşuyor algısı yaratmamalısın. Ve konu üzerinden yürürkende birbirinizi hedef almanız yada birbirinizi tahrik ederek ceza almaya sebep olmanız doğru bir davranış olmaz.Arkadaş ta biletli sürümü bilmiyor olabilir gayet normal bir durum...Anlayışlı olmak gerekir...
Gelelim verdiği örnekler konumuzla örtüşmüyor kısmına...Araba demiş, et demiş...Mesela bizim ülkemizde bir çok yabancı araba bulunuyor...İthal edilirken dolar yada euro üzerinden ülkemize gelir...Ama biz bu arabayı dolar-euro üzerinden değil TL üzerinden alıyoruz...Yurt dışından dolar-euro üzerinden ithal ettiğimiz hayvanı da ülkemizde TL ile alırız...Benzin de buna bir örnektir...Bu örneklerden yola çıkarsak ta bu oyun Türk firmasının icadı olmadığı için ithal diyebiliriz...Ve ülkemiz sınırları içinde oynuyoruz...Dolayısıyla da TL ile alışveriş yapmak istemek gayet normal bir durum...Türk olup Hollanda sınırları içinde olup ta bu talepte bulunulmuyor. Böyle olsaydı anormal karşılanırdı...
Ama yinede arkadaşın haklı olduğu konu dışarda 4-5 dolara satılan eti, biz burda 25 TL Ye yiyebiliriz. Bunu da sen coinsle bağdaştırabilirsin...
-
@GS_METECAN tl alıyosun ama 6 bin euroluk arabayı kuruna çevirip yani 4 le çarpıp öyle alıyosun 24 bin tl ye alıyosun burdaki olay da bu işte adam 10 euroya alıyor biz tl ye çevirip alıyoruz kur denen bişey var gb nin tüm giderleri euro cinsinden olduktan sonra tutupta kur uygulanmasın demek saçma
-
@Guerlain1903 TL ile satın alalım diyor ama arkadaş...Kur mur yada başka şeyden bahsetmiyor. Tek derdi TL ile almak...Zaten bu dediğinle benim yazının sonunu okursan aynı şeyi söylediğimizi anlarsın...Senin söylediğin şey başka, arkadaşın beklentisi başka...
-
@Guerlain1903 Ve hâlâ euro üzerinden diyorsun, gb diyorsun, saçma diyorsun, kur diyorsun...Ne dedim ben...GB giderlerini kur üzerinden sağliyorsa neden daha önce bileti TL üzerinden satıyordu. O zaman giderler TL üzerindenmiydi. ..Kuru çarpma/bölme/toplama/çıkarma işlemiyle eş değer olacağını belirttim zaten anladıysan. ..
-
Kullandığınız dile dikkat etmenizi öneririm...
OSM eskiden TL olarak ücret alıyordu ama belirlenen TL ücreti de Euro'ya göre belirleniyor herhangi bir farkı yok yani şu an fiyatlar TL olsa en düşük paket (2€) 7.8 TL olacak
Eskiden 20 TL'ye aldığınız bilet paketi de 10 Euro olarak GB'ye gidiyordu şimdi bilet sistemi olsa 10 Euro'luk bilet fiyatı 40 TL olacaktı inşallah anlatabilmişimdir -
@hustundel Tabiki fiyatlar böyle olacak...Ama öneriden beklenti fiyatların daha ucuz olması...19 Euro ya karşılık 19 TL olması istenmiş. 30 Tl ye 2350 de diyebilirdi yani...Fiyatlar ucuz olsun ki alım gücümüz de yüksek olsun...Herkes alabilsin...Benim anladığım kadarıyla önerideki maksat bu...55 TL Ye 2350 olmayabilir...Fiyatlar daha aşağıya çekilebilir...Öneriye sonuna kadar katılıyorum....
-
@Guerlain1903 Anladım ben seni doğru diyorsun ama ne bileyim işte yav coins miktarı az fiyat çok bi yandan almak istiyorum bi yandan da bu kadar fiyata değer mi diyorum artık başarılarla falan geçiştirecez bu arada kalbini kırdıysam özür dilerim @Guerlain1903