Kwalifikacje do Mistrzostw Świata OSM 2017
-
@SpecialOne said in OSM WC 2017 Edition:
Hey bosses, OSM World Championship is back with it's 2017 edition!
What is OSM World Championship?
OSM World Championship is an official event organized by the OSM staff for the outstanding managers in this game, based on the total number of manager points they earned during a set period. No cheaters or managers with forum bans will be allowed to join the competition and play in it, whether they were found guilty during the qualification period, after it, or during the World Championship itself.
2017 Edition of OSM WC will be played in same format as 2016 edition:
-
192 managers (including winners of past 3 editions that won't need to qualify for it)
-
3 rounds
- Round 1: 16 leagues of 12 managers each » Top 3 managers from each league go through to Round 2
- Round 2: 4 leagues of 12 managers each » Top 3 managers from each league go through to Round 3
- Round 3: 1 league of 12 managers » The winner of the league is the OSM World Champion 2017.
-
Special Leagues for each round (No BCs compensation, No training camps, No Secret trainings neither transfers. Remaining features like friendlies are up to each manager to decide how many they do per round)
What changes on this year Edition?
-
Only leagues with a minimum of 14 matches played on it will be taken into account
-
Qualification period will be between 1st December and 31st May, but only leagues that finish from 14th December onwards will be taken into account
-
We'll be doing random checks on managers that are on TOP 500 on this period, so if you're thinking on take a short cut to qualify, think twice.
Starting date: Not yet defined, but should be early July 2017!
Tłumaczenie z j. angielskiego na j.polski:
Hej bosowie, Mistrzostwa Świata OSM powracają na 2017 rok!
Czym są Mistrzostwa Świata OSM?
Mistzrostwa Świata OSM to oficjalna impreza organizowana przez pracowników OSM dla wybitnych menedżerów w tej grze, gdzie kwalifikacje do tych zawodów polegają na zebraniu jak największej ilości punktów menadżerskich zdobytych przez menedżera w czasie ustalonego okres. Ukarani oszuści z lig, jak i użytownicy OSM z banami na forum nie będą mogły wziąć udziału w konkursie. Kary są brane pod uwagę w okresie kwalifikacyjnym, po nim i podczas Mistrzostw Świata 2017.
Wydanie OSM WC 2017 będzie odbywało się w tym samym formacie co 2016:
192 menedżerów (w tym zwycięzcy 3 ostatnich edycjach, którzy nie mają potrzeby brania udziału w kwalifikacjach)
3 rundy:
Runda 1: 16 lig z 12 menedżerami w każdej »Top 3 menedżerów z każdej ligi awansuje do 2 rundy.
Runda 2: 4 z 12 lig menedżeram w każdej »Top 3 menedżerów z każdej ligi awansuje do 3 rundy.
Runda 3: 1 liga z 12 menedżerami »zwycięzca ligi jest Mistrzem Świata OSM 2017.
Specjalne Ligi dla każdej rundy (bez udziału monet, bez zgrupowań, bez tajnych treningów, bez transferów. Pozostałe funkcje, takie jak towarzyskie mecze są dozwolone i w gestii każdego menedżera, jak wiele ich zagra na rundę).
Jakie zmiany w tegorocznej edycji?
Tylko ligi z minimum rozegranymi 14 meczami na nim będą brane pod uwagę do kwalifikacji..
Okres kwalifikacji będzie w okresie od 1 grudnia do 31 maja, ale tylko z lig, które zostały założone przed 1 grudnia i będą ukończone 14 grudnia 2016 roku i później będą brane pod uwagę.
Będziemy robić wyrywkowe kontrole menedżerów, które są na górze 500 z tego okresu, więc jeśli kombinujesz jak na skróty dostać się do zakwalifikowanej na Mistrzostwa Świata 2017 menadżerów, pomyśl dwa razy, zanim przekombinujesz.
Data rozpoczęcia: Jeszcze nie zdefiniowana, ale Turniej powinien odbyć się na początku lipca 2017! -
-
Czekam aż w temacie na forum światowym odpowie ktoś na pytanie co z ligami rozpoczętymi przed 1 grudnia i zakończonymi przed 14 grudnia. Ja przykladowo zacząłem ligę 5 listopada i skończę ją 8 grudnia. Nie wiadomo co w takiej sytuacji.
-
Link do światowego forum Strona główna Updates OSM WC 2017 Edition
Też jestem zainteresowany odpowiedzią i zapytałem się o to w tamtym wątku, ale sądzę po przeczytaniu (i przetłumaczeniu) regulaminu na edycję 2017, że gdybyśmy kończyli ligi 14. grudnia 2016 i dalej, to zaliczono by nam punkty. Ale poczekajmy na oficjalną odpowiedź. Może się mylę .
-
@Dovco_HandF
ciekawe jaki teraz pułap punkciorów będzie wchodził w rachubę -
@borynos To jest bardzo dobre pytanie
-
Okres kwalifikacji będzie w okresie od 1 grudnia do 31 maja, ale tylko z lig, które zostały założone przed 1 grudnia i będą ukończone 14 grudnia 2016 roku i później będą brane pod uwagę.
Przecież to jasne
-
@pimus1910
No właśnie nie do końca Jest napisane że każda która zacznie się przed pierwszym grudnia a zakończy się 14 grudnia lub póżniej będzie liczona. A co z ligami zakończonymi w okresie 1-13 grudnia? -
Jakie zmiany w tegorocznej edycji?
Tylko ligi z minimum rozegranymi 14 meczami na nim będą brane pod uwagę do kwalifikacji..
Będziemy robić wyrywkowe kontrole menedżerów, które są na górze 500 z tego okresu, więc jeśli kombinujesz jak na skróty dostać się do zakwalifikowanej na Mistrzostwa Świata 2017 menadżerów, pomyśl dwa razy, zanim przekombinujesz.Będę podliczał punkty wszystkim menedżerom, chętnym do gry w MŚ 2017, spełniającym te warunki
-
@ciamajda
No to lipa by była. Będę na dzień dobry sporo w plecy. Inni dorzucą po 14 grudnia punkty a ja będę dopiero zaczynał nową ligę Szkoda że wcześniej nie podali tych terminów to bym zrezygnował ewentualnie z ligi którą gram. Niby wciąż mogę ale szkoda mi tracić te punkty rankingowe bo już mam 4.000 a jeszcze sporo do końca. Nie zaliczą się do kwalifikacji, ale pozwolą utrzymać wysoki ranking w okolicach setki. -
@Michal_ACM Dasz sobie radę , kto jak nie Ty
-
@Michal_ACM said in Kwalifikacje do Mistrzostw Świata OSM 2017:
@ciamajda
No to lipa by była. Będę na dzień dobry sporo w plecy. Inni dorzucą po 14 grudnia punkty a ja będę dopiero zaczynał nową ligę Szkoda że wcześniej nie podali tych terminów to bym zrezygnował ewentualnie z ligi którą gram. Niby wciąż mogę ale szkoda mi tracić te punkty rankingowe bo już mam 4.000 a jeszcze sporo do końca. Nie zaliczą się do kwalifikacji, ale pozwolą utrzymać wysoki ranking w okolicach setki.Jestem w tej samej sytuacji co ty
-
@ciamajda said in Kwalifikacje do Mistrzostw Świata OSM 2017:
Może i w końcu ja będę brany pod uwagę , a konczy mi się liga dokładnie ostatniego listopada
Ale farciarz z ciebie!
-
@Dovco_HandF To będziemy razem się ścigać :race_car:
-
@Dovco_HandF said in Kwalifikacje do Mistrzostw Świata OSM 2017:
@Michal_ACM said in Kwalifikacje do Mistrzostw Świata OSM 2017:
@ciamajda
No to lipa by była. Będę na dzień dobry sporo w plecy. Inni dorzucą po 14 grudnia punkty a ja będę dopiero zaczynał nową ligę Szkoda że wcześniej nie podali tych terminów to bym zrezygnował ewentualnie z ligi którą gram. Niby wciąż mogę ale szkoda mi tracić te punkty rankingowe bo już mam 4.000 a jeszcze sporo do końca. Nie zaliczą się do kwalifikacji, ale pozwolą utrzymać wysoki ranking w okolicach setki.Jestem w tej samej sytuacji co ty
No właśnie powinni takie informacje podawać wcześniej, żeby managerowie mogli sobie wyliczyć kiedy najlepiej zacząć ligę, aby skończyć ją 14 grudnia. Mogliśmy się tego spodziewać, że ktoś sobie wyliczy początek zbierania pod siebie... Ale cóż można zrobić. Trzeba zbierać ostro punkty. Mi zostały 3 kolejki do końca, więc mam nawet niezłą sytuację. Powodzenia w zbieraniu i oby było jak najwięcej naszych
-
@Wojtyn84 Mamy mocną ekipę w Polsce, więc wielu z nas i tak nabije tyle punktów, ile trzeba będzie
-
W tym roku walczę o awans do MŚ Przynajmniej podejmę próbę
-
@CorreThe Powodzenia! :hand_splayed_tone1: