馃嚜馃嚫 [Futbol] Primera Division, hiszpa艅ska pi艂ka, pi艂karze...
-
@dovco_handf said in [Futbol]Primera Division, hiszpa艅ska pi艂ka, pi艂karze...:
Serwis www.90minut.pl publikuje najnowszy ranking krajowy i klubowy czyli kt贸re ligi s膮 najsilniejsze w Europie i kt贸re kluby bryluj膮 w rankingach na podstawie ostatnich dokona艅 w europejskich pucharach:
Hiszpania, Niemcy, Anglia to pud艂o tych zestawie艅, gdyby oprze膰 si臋 na samej matematyce i statystykach :thunder_cloud_rain:.
@Stefan-Joptwojma膰 najnowszy ranking gdzie masz 4+1 w LM ?
-
Zasady znasz? To jest tylko ranking, ale s膮 jeszcze inne zasady
-
@stefan-joptwojma膰 ok wyjasnij mi ? ja znam dwa wyjatki zeby mogla grac 5 druzyna z tego samego kraju ale mozliwe ze masz najnowsze informacje chetnie przeczytam
-
Ju偶 wyja艣niam, 4 pierwsze miejsca + zwyci臋zca LM b膮d藕 te偶 LE, a w tym przypadku MU:)
-
@stefan-joptwojma膰 Normalnie wg przepis贸w jest teraz 4+1 tak by艂o i ka偶dy o tym wiedzia艂:) -- dziwnie zabrzmiala ta odpowiedz . ta forma premiowania jest od 2 moze 3 sezonow stad moja niepewnosc
-
W 2013 czy 2014 wesz艂a w 偶ycie, ciekawie sytuacja wygl膮da gdy z jednego kraju wygraj膮 i LM i LE i nie znajd膮 si臋 w pierwszej 4 w lidze, wtedy w LM zagra zwyci臋zca LM poprzedniego sezonu, natomiast zwyci臋zca LE ubieg艂ego sezonu musi obej艣膰 si臋 smakiem.
-
Prawo udzia艂u w rozgrywkach mo偶na by艂o uzyska膰 poprzez:
zaj臋cie odpowiedniego miejsca w tabeli ligowej,
zwyci臋stwo w edycji 2015/2016 Ligi Mistrz贸w UEFA (je艣li zdobywca tego trofeum nie uzyska miejsca w Lidze Mistrz贸w lub Lidze Europy UEFA 2016/2017 dzi臋ki pozycji zaj臋tej w rozgrywkach krajowych),
zwyci臋stwo w edycji 2015/2016 Ligi Europy UEFA (je艣li zdobywca tego trofeum nie uzyska miejsca w Lidze Mistrz贸w lub Lidze Europy UEFA 2016/2017 dzi臋ki pozycji zaj臋tej w rozgrywkach krajowych).tak to dokladnie brzmi .
-
1 Listopada Real Madryt zagra pierwszy raz w historii na Wembley z Tottenhamem w ramach Ligi Mistrzow
Bylem na tym stadionie i szczeze mowiac jakiegos wielkiego wrazenia nie robi .. Oczywiscie anglicy wychwalaja go pod niebiosa ale w koncu to ich swiatynia
-
Dok艂adny terminarz fazy grupowej Ligi Mistrz贸w Realu Madryt :
http://www.realmadryt.net/aktualnosci/29532/dokladny-terminarz-fazy-grupowej-ligi-mistrzow.html
-
@maloba said in [Futbol]Primera Division, hiszpa艅ska pi艂ka, pi艂karze...:
Oficialnie Dembele w Barcelonie a jednak
-
-
Espanyol 0 - 1 Legan茅s