ONLINE OLANLARIN SOHBET YERİ
-
@gs_metecan Aleyküm selam
-
@gs_metecan aleykumselam hayırlı geceler cümleten
-
Herkese Hayırlı Akşamlar
-
@sultangazililer1 Hayırlı akşamlar
-
günaydın
-
hayırlı işler
-
SELAMIN ALUYKUM
-
@murattoplu aleykumselam hayırlı akşamlar cumleten
-
Iyi geceler meraba. Beyler
-
Selamun Aleyküm iyi günler
-
İyi günlər
-
Üniversiteye giriş sınavı değiştirildi ve yeni bir sistem geldi . Bu ben ve benim gibi sınava girecek milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren bir durum . Yeni sistemin elbette iyi tarafları var Türkçem çok iyi olduğu için Türkçenin daha fazla önem kazanması özellikle benim gibi TM öğrencileri için güzel bir gelişme ama bu yeni sistemin olumsuz tarafları da var mesela öğrenci sabah sınava girecek sınavı bitecek öğleden sonra tekrar sınava girecek bütün sınavın komple bir günde bitmesi yanlış en azından 2 güne yayabilirlerdi .
Bir diğer olumsuz tarafı TM öğrencileri aylardır deli gibi Tarih çözüyorlar ve çıkıp deniyor ki Tarih dersi TM öğrencilerinin sorumluluğunda değil yani TMciler Tarih çözmeyecek diyorlar millet boşuna mı o kadar Tarih çözdü verdiğimiz emeğe harcadığımız zamana yazık .
Öğrenciler 1.sınava girecek sonra sınavda barajı geçtiklerini düşünürlerse 2.sınava girecek diyorlar öğrenciler sınavda barajı geçip geçmediklerini nasıl anlayacaklar gökten vahiy mi inecek
130 Fen sorusu 40 ' a indirilmiş bu demek oluyor ki 13 tane Biyoloji çözen çocuk doktor olabilecek de daha iç organların yerini bilmeyip 13 tane Biyoloji çözdü diye doktor olacak kişinin doktorluğundan hayır gelir mi bilemiyorum .
Yabancı dil konusunda master yapmış biri sırf Matematik çözemiyor diye İngilizce öğretmeni bile olamayacak mesela .
Hiç Tarih çözmeden Hukuka girilebilecek hiç Felsefe çözmeden Felsefe bölümü okunulabilecek en komiği de bu
OBP saçmalığı hala devam ediyor bu işten hiç kuşkusuz belli başlı okullarda okuyan öğrenciler karlı çıkacak , öğretmenler çocuklarını yine bol keseden notlarla şişirecekler .
TM öğrencilerinin Fen çözmeyecek olması çok büyük sıkıntı değil ama Sayısal öğrencilerinin Sosyal çözmeyecek olması bence çok büyük bir sıkıntı .
Yine torpil işleri dönecek birilerinin önü açılacak gibi görünüyor . Zaten ülkede öyle bir sistem var ki biri çıkıp şunu beğenmedim değiştirin diyor hemen ertesi günü o dediği uygulanıyor kafasına göre istediği şeyi yaptırıyor ohh kebap yeme de yanında yat , emrindeki fedaileri her daim iş başında ohh ne güzel dünya .
Neyse söylenecek daha çok şey var da yeri değil .
Herkese iyi akşamlar .
-
Selamunaleykum günaydın