LM I LE - Europejskie puchary 2016/2017
-
@maloba 99,999% że CR7 wygra :lifter:
-
@Dovco_HandF Wycieklo wczesniej ze wygral Kryśka:D nawet zadnej gali nie ma rozdania nagrody .
-
@maloba Teraz FIFA i France Futball postanwiły od tego roku dawać osobno swoje nagrody dla najlepszego piłkarza roku. I to chyba z tego względu, że ciągle dzieliło nagrodę pomiędzy siebie dwóch piłkarzy: Portugalczyk i Argentyńczyk - wiecie o kim mowa .
-
@Dovco_HandF i jeszcze ze2 sezony nic sie nie zmieni
-
@Dovco_HandF
16 miejsce dla Lewego i wyprzedza go Pogba. .. bez komentarza -
@kalka301 Lewy daleko tym razem... Niezrozumiałe to dla mnie, ale mnie nie ma tam w komisji konkursowej:thumbsdown_tone1:.
-
@Dovco_HandF 173 dziennikarzy z calego swiata glosowalo na trzech graczy 1.5pkt 2.3pkt 3.1pkt
-
@Dovco_HandF W tym roku zasady są inne i Złotej Piłki nie wybierali piłkarze, trenerzy oraz dziennikarze. Wyboru dokonywali jedynie dziennikarze, którzy mogli wskazać trzech zawodników i przyznać im kolejno jeden, trzy lub pięć punktów. Uprawnionych do głosowaniu było 173 żurnalistów z całego świata. Polskę reprezentował redaktor TVP, Maciej Iwański.
Polak strzelił w tym roku 46 goli, ale według dziennikarzy L'Equipe rozegrał słabe EURO, a jego reprezentacja odpadła w ćwierćfinale, dlatego jego miejsce jest zdecydowanie niższe niż przed rokiem. Jak to mówią, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
-
@maloba Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia - ładnie to spuentowałeś .
-
@Dovco_HandF to nie ja to cytat ze strony Realu Madryt jest relacja tekstowa tak to opisuja organizatorzy .
-
@maloba Pewnie to ustawka
-
@Dovco_HandF Poje.. ne jakies jak dla mnie
-
@maloba Dla mnie też i nie tylko dla nas... stąd ten rozpad i osobne głosowania...
-
Wyniki końcowe plebiscytu Złotej Piłki 2016:
- Cristiano Ronaldo (Portugalia)
- Lionel Messi (Argentyna)
- Antoine Griezmann (Francja)
- Luis Suarez (Urugwaj)
- Neymar da Silva (Brazylia)
- Gareth Bale (Walia)
- Riyad Mahrez (Algieria)
- Jamie Vardy (Anglia)
- Pepe (Portugalia)
- Gianluigi Buffon (Włochy)
- Pierre-Emerick Aubameyang (Gabon)
- Rui Patricio (Portugalia)
- Zlatan Ibrahimovic (Szwecja)
- Arturo Vidal (Chile)
- Paul Pogba (Francja)
- Robert Lewandowski (Polska)
- Dimitri Payet (Francja)
- Luka Modrić (Chorwacja)
- Toni Kroos (Niemcy)
Żadnego głosu nie otrzymali: Sergio Aguero (Argentyna), Paulo Dybala (Argentyna), Kevin De Bruyne (Belgia), Diego Godin (Urugwaj), Gonzalo Higuain (Argentyna), Andres Iniesta (Hiszpania), Koke (Hiszpania), Hugo Lloris (Francja), Thomas Mueller (Niemcy), Manuel Neuer (Niemcy), Sergio Ramos (Hiszpania).
-
co za buce Lewy na 16 pozycji