ONLINE OLANLARIN SOHBET YERİ
- 
Valla sağlam yerden mi geldi bilmiyorum ama bizim sağlam bir yanımız kalmadı  muratım bitirmeden gelmem cuneytim henuz 84 daha plakaya dusmedik canerim acemi/usta her ikiside amasya olduğu için şanslı sayılırım (acemi eğitim tugayı olduģu icin pek sansli sayilmam) ardam tesekkur ederim hayirli aksamlar herkese 3-5 nobetim var muratım bitirmeden gelmem cuneytim henuz 84 daha plakaya dusmedik canerim acemi/usta her ikiside amasya olduğu için şanslı sayılırım (acemi eğitim tugayı olduģu icin pek sansli sayilmam) ardam tesekkur ederim hayirli aksamlar herkese 3-5 nobetim var @osmancandar Ben 1-3 nöbetini hiç sevmezdim ya 3-5 iyi sayardım çünkü nöbetten sonra yatmazdım zaten 5.30-6 da kalkardık, 1-3 te ise tam uykum bölünürdü, Allah kolaylık versin sayılı gün çabuk geçer tez zamanda tezkereni alırsın inşallah kardeşim :slight_smile: 
- 
@osmancandar devriye aracını sürekli takip ederdik biz. Gelip imza attıktan sonra topuk  
- 
@sistematikci bende güzel bir söz paylaşayım badim 
 Ümmetimden iki sınıf ilmi ile amel ederse, insanlar kurtulurlar: Âlimler ve Hâkimler. Eğer bu iki sınıf bozulursa, bütün halk bozulur ve ortalığı fesad kaplar”
 - Fatih Sultan Mehmet Han-@f-s-m-0-13 said in ONLINE OLANLARIN SOHBET YERİ: @sistematikci bende güzel bir söz paylaşayım badim 
 Ümmetimden iki sınıf ilmi ile amel ederse, insanlar kurtulurlar: Âlimler ve Hâkimler. Eğer bu iki sınıf bozulursa, bütün halk bozulur ve ortalığı fesad kaplar”
 - Fatih Sultan Mehmet Han-Hayrlı geceler herkese 
 Niyetim ne @f-s-m-0-13 ü ne eleştirmek ne de tartışmak yada polemiğe girmek. Sadece bilgi düzeltme amaçlıdır.“Ümmetimden iki sınıf var ki, onlar salâha ererse insanlar da salâha erer: âmirler / yöneticiler ve fâkihler.”(bk. Kenzu’l-ummal, 6/30). İmam Gazalî de bu hadis rivayetine yer vermiş.(İhya, 1/13), ancak Zeynu’l-Irakî bu rivayetin zayıf olduğunu söylemiştir.(Tahricu ahadis’l-İhya-İhya ile birlikte- a.g.e). Diğer bir rivayet ise şöyledir: “İnsanlardan iki sınıf var ki, onlar salâha ererse insanlar da salâha erer; onlar fesada girerse insanlar da fesada girer: âlimler ve âmirler / yöneticiler.”(bk. Kenzu’l-ummal, 10/191). 
- 
@f-s-m-0-13 said in ONLINE OLANLARIN SOHBET YERİ: @sistematikci bende güzel bir söz paylaşayım badim 
 - Fatih Sultan Mehmet Han-Hayrlı geceler herkese 
 Niyetim ne @f-s-m-0-13 ü ne eleştirmek ne de tartışmak yada polemiğe girmek. Sadece bilgi düzeltme amaçlıdır.“Ümmetimden iki sınıf var ki, onlar salâha ererse insanlar da salâha erer: âmirler / yöneticiler ve fâkihler.”(bk. Kenzu’l-ummal, 6/30). İmam Gazalî de bu hadis rivayetine yer vermiş.(İhya, 1/13), ancak Zeynu’l-Irakî bu rivayetin zayıf olduğunu söylemiştir.(Tahricu ahadis’l-İhya-İhya ile birlikte- a.g.e). Diğer bir rivayet ise şöyledir: “İnsanlardan iki sınıf var ki, onlar salâha ererse insanlar da salâha erer; onlar fesada girerse insanlar da fesada girer: âlimler ve âmirler / yöneticiler.”(bk. Kenzu’l-ummal, 10/191). @bayram-karakuş bahse konu olan söz zaten bir hadisi şeriftir 
 Akşemseddin hocanın fatihe sık sık dikte edip hatırlattığı ve fatihinde kendine şiar edindiği bir hadistir.
 Sözümü düzelttin yoksa söyleyeni mi ?
- 
@bayram-karakuş bahse konu olan söz zaten bir hadisi şeriftir 
 Akşemseddin hocanın fatihe sık sık dikte edip hatırlattığı ve fatihinde kendine şiar edindiği bir hadistir.
 Sözümü düzelttin yoksa söyleyeni mi ?@f-s-m-0-13 
 Hem sözü hem de söyleyeni.
 Hakimler değil amirler (yöneticiler).
 Söyleyen de Hz. Muhammed (S.A.V.)
- 
@f-s-m-0-13 
 Hem sözü hem de söyleyeni.
 Hakimler değil amirler (yöneticiler).
 Söyleyen de Hz. Muhammed (S.A.V.)@bayram-karakuş 
 Hadis-i Şerif, Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (sav) 'in sözlü ifadelerinin tümünü kapsayan bir tanımdır.
 Biz farklı birşey mi dedik ?
 Çoğu rivayete göre kelime anlamlarında değişik yorumlar yapılmıştır
 Ama ana temel ve konu zaten anlaşılabilir durumda.
- 
@bayram-karakuş 
 Hadis-i Şerif, Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (sav) 'in sözlü ifadelerinin tümünü kapsayan bir tanımdır.
 Biz farklı birşey mi dedik ?
 Çoğu rivayete göre kelime anlamlarında değişik yorumlar yapılmıştır
 Ama ana temel ve konu zaten anlaşılabilir durumda.
- 
@f-s-m-0-13 Eskilerin bir lafı vardır abi. Ne kadar sıksanda domatesten üzüm suyu çıkaramazsın  Birazcık revize edilmiş hali bu tabi Birazcık revize edilmiş hali bu tabi Yani gerek yok her sözü laf ile beyana. Yani gerek yok her sözü laf ile beyana.@mrtgll33 haklısın valla  
 @crazy-ditector iyi geceler ümit
- 
@sexafonn eyvallah kardeşim şükür sen nasılsın 
- 
Hayırlı akşamlar 
- 
Hayırlı akşamlar 
- 
Kahraman Mehmetçiğimize muvaffakiyetler diliyorum 
 Allah Yar ve yardımcınız olsun.

- 
@mrtgll33 :flag_tr: :flag_tr: :clap_tone1: