OSM Taktikleri
-
@weech3 b dizilişleri paslı oyuna, a dizilişleriyse kanat oyununa uygundur genel olarak. Ayrıca b dizilişlerinde tek defansif orta saha oyuncusu oynarken a dizilişlerinde 2ye çıkar. Yani b daha ofansif, a daha dengelidir. Bana soracak olursan şöyle seçilmeli: Kadro neye uygun? (form moral sakatlık ceza durumlarına göre) eğer defansif orta saha pek yoksa takımda ofansif b dizilişleri daha iyi iş görecektir.
Özet olarak: 343 oynamaya karar verilmişse, orta sahalara bakılır. 3 ofansif bir defansif ya da 3 ofansif bir dengeli orta saha varsa b olur. 2 ofansif orta saha, 2 de dengeli ya da defansif orta saha oynayacaksa a tercih edilmeli. İyi oyunlar. -
@eren-erulutekin 433 ofansif bir taktiktir ve yüksek sayılarla oynanması gerekir. 442 ve 451 gibi dizilişlerin dengeli oyunda parladığı gibi iş görmez. 433 oynayacaksan; kesinlikle rakip senin yarı gücüne falan denk olması lazım (kamp ve saha bonuslarıyla beraber). Eğer bu farkı atamamışsan 442den şaşma. 442 dengeli oyunlarda da sonuç alamıyorsan oyunun en sağlam dizilişi olan 451 ve 4231 leri kullan. Hem defans, hem dengeli, hem ofansif oynanabiliyor. Hepsinde de iyi ayarlandığı taktirde kesinlikle yüzünü kara çıkarmıyor denedim. Çizgi taktiklerinde orta sahayı nereye gönderirsen orası kalabalık olur taktik şekillenir ona göre, bir tüyo sana.
-
Arkadaşlar kadrosu benden daha iyi olan bir takımla karşılaşacağım ve 4-4-2 A kanat oyunu kullanıyor karşılığında 4-5-1 oynamalı mıyım (110M-160M) önerileriniz benim için önemli
-
@Sifmund-Greud Evet
-
@bahadır-k 4-5-1 çok sıkıcı bir taktik 1-0 yada en fazla 2-0 kazanabiliyorsun
-
Bu arada çoklu hesaplarıyla illegal transfer yapan adamla ilgilenildi denildi ama halen aktif adam
-
@aydinev_21 Bazen maçı 1-0 ya da 2-0 kazanman yetebiliyor ligin zirvesi için ya da kupada final mücadelesi vb. için, yani takımın sağlamsa garantici bir taktik ama sürekli uygulanması sıkıcı olabilir katılıyorum.
-
@aydinev_21 sıkıcı mıkıcı. Benim gördüğüm defansif oyunda bile puanla ayrılma şansının en yüksek olduğu taktik bence. Rakip üstün ya da denk biz de deplasmandayız diyelim. Canımıza mı susadık 433 çıkıp fark yiyelim? Tabi ki 451le oyunu kilitleyeceğiz ki karşıya az şans tanıyalım. Bir taktiğin sonucu önemlidir. Sıkıcılığı değil bence
-
5-4-1 taktiğinde oyun stili ne olmalı kaleyi görünce vur mu yoksa kontra atak mı ? Birde çizgi taktikleri nasıl olmalı baskı stil tempo hangi aralıkta olmalı ? 4-5-1 4-2-3-1de çizgi taktikleri nasıl olmalı birde baskı stil tempo hangi aralıkta olmalı ?
-
@zayoniki 541de a dizilişi kontraya, b dizilişi kgvye daha uygundur. Kontra atak oynadığın zaman baskı ve stil düşük 20-39 arası, tempoysa yükse hızda pas olmalı 60-79 arası. Kontra atak defansif oyun olduğu için orta saha defansa yardım et Önerilir çizgi taktiklerinde.
Kgv oynarsan baskı dengeli, stil gene defansif ama tempo düşük oynayabilirsin rahatlıkla. Yavaş oyun kura uygundur Kgv defansifte. Kgv+düşük tempo sana topla oynama yüzdesi şansı verir.
451 ve 4231 için en uygunu kgvdir. Ben her kritik gördüğüm risk gördüğüm ve çoğu zaman defansif oynamam gereken maçlarda kullanıyorum bu dizilişleri.451,4231 defansif oyun : baskı dengeli, stil defansif, tempo yavaş oyun kur. Alan markajı ve ofsayt yok. Eğer rakibin forvetleri sayıca senin defanstan çok üstünse orta saha defansa yardım et. Diğerleri sabit. Deplasman maçında baskıyı düşürmeyi deneyebilirsin.
451,4231 dengeli ve ofansif oyun: baskı rakibe yakın, stil dengeli, tempo topa hakim ol. Bekler 30+hücumsa bekler ileri, orta saha ve forvet sabit. Alan markajı ve ofsayt yok.
451, 4231 çok kısa tüyo: çizgi taktiklerinde orta sahayı nereyi gönderirseniz orası sizin için kalabalık olur ve oraya yoğunlaşıp orası için bir avantaj kazanırsınız.
-
@zayoniki 5 li savunmalar için kontra önerir idim ama OSM yapısı tam olarak ona göre değil KGV çıkman daha değerli ortasaha defansa yardımlı bir şekilde sağlam götürür seni.
Eğer kontra oynamak istersen ofansı 20 nin üstüne çıkmanı tercih etmem o yüzdelik onun için var daha defansifi olmadığı için ordaki yüzdelik kısmını başka bir oyun yapısına uyduramazsın en iyi ayarlama odur onun için.
Dediğim gibi oyun daha farklı olduğu için mantıksal açıdan daha çok şans işi devreye giriyor. Sen defansı hiçbir zaman ileriye çıkarma topla oynama fazla olan her zaman fazla şut çekiyor 5 li defanslarda Adam markaj yapmak istersen presi artırma ters orantı var aralarında... çakışmasın yüzdelik düşer. -
arkadaşlar bugün şampiyonluk adına çok öenmli bir maçım var. Rakip manchester city ben ise chelsea. Manchester City'i arkadaşım yönetiyor. Onun kadro değeri 600m benim ise 645m. İki maç yaptım city ile biri tarafsız saha diğeri deplasman, ikisinde de 1-0 yenildim. Arkadaşım 4-3-3kk kullanıyor bende 4-3-3kk kullanıyorum. Hücum hattımı fotoğrafta görülen 3lü ile kurmayı düşünüyorum. Hazard ve neymar kanatta ortada ise lewa. Sizce böyle mi iyi olur? Saneyi oynatmalı mıyım veya lemar. Değerler ise 70-70-70 şeklinde(raakibe yakın oyna,ofansif,yüksek hızda paslaşma)
-
@ali-i̇zoğlu ilk 11leri iyi tartmak gerek. Ayrıca saha avantajını göz önünde bulundurmak gerek. Ben olsam eğer denksem ve deplasmanda 2,3 seviye sahaya karşı oynuyorsam işimi sağlama alıp defansif bir 451 ya da takıma güveniyorsam 451 denk çıkardım. Ama bunun kimseyi tatmin etmediğini biliyorum ve 433te inatçıysan en azından dengeli çık. Kanatlar forvetlerden iyiyse kanat oyunu, forvetlerin hücumu kanatlardan iyiyse paslı oyun. Tüm sayılar dengeli herkes sabit. İlla da ofansif ve yüksek tempo kullanacaksan en azından deplasmanda baskıyı 50ye düşür.
451 le ilgili düzeltme: ofansif ve dengeli oyunu yanlış yazmışım şöyle olacak:
Denksen rakibe yakın, ofansif, topa hakim ol
Üstünsen de rakibe yakın, ofansif, yüksek hızda paslaşma. -
Bu arada yabancı bir yazıda yüksek tempo kullanmanın, ofansif taktiklerde daha bol şut sayısı sağladığını ancak isabetli şut sayısını azalttığını okudum. Bununla ilgili bilgisi olan var mı sanki mantıklı gibi. Birkaç haftadır tempoları değiştirip deniyorum daha az şut sayısı oluyor evet ama isabetli şut artıyor gibi
-
@bahadır-k @bahadır-k kardeş yardımın için teşekkür ederim. Maç oynandı 5-6 gün önce 70. Dakikaya 1-0 önde girip kırmızı görünce maç sonucu 1-1 oldu. Neyse oynandı geçti o maç şuan da 1. Yim. 80-80-77-76(chelsea-huddersfield-city-liverpool)gibi bi puanlama var. Averajım yüksek o konuda rahatım. 2-3 gün sonra liverpool ile maçım var. Bugün de city-huddersfield maçı var. City yenerse çok iyi olur artık şampiy diyebilirim kendim için. Liverpool dışında zor maçım yok hepsi averaj maçları. Liverpool'a 4-5-1 kgv gireceğim deplasmanda maç. Değerleri ayarlamak gerçekten çok önemli. Tempo hakkında dediklerini o maçta deneyeceğim. Büyük ihtimal 80(75) - 45(50) - 80(75) civarlarında ayarlayacağım değerleri.
-
@ali-i̇zoğlu deplasman ve önemli maçsa yüksek değerlere çıkmamaya çalış. 2 gün önce 451'i şöyle oynadım ve benden bir tık daha iyi kadrosu olan ve kamp basan adamı penaltılarda kupada eledim kamp basmadan. Özet şöyle: 50ye 50 topla oynama, 10a 10 şut. Sanki hiç kamp basılmamış gibi hallettim maçı.
451
Forvet sadece hücum
Orta saha defansa yardım
Defans geride kal
Alan markajı, ofsayt yok
Baskı dengeli
Stil defansif
Tempo topa hakim ol
Sarı hakeme agresif çıkmıştım. Bence tam bir anti kamp ve riskli maçların defansif kalesi bir taktik. İsteyen deneyebilir. 2 katım kadrosu olan adamla başka ligde sürekli dostluk maçı atıyoruz. Hep kadrom eksikken tutturup 3,4-0 yeniyordu. Ben de evimde 1-0,2-0 yeniyordum. Geçen tam kadroya denk geldi ve yenemedi 1-1 bitti. Sahası da 3 adamın. Denemek isteyen varsa öneririm. -
Beyler burayamı yazılır bilmiyorum ama kadromuzu daha hızlı arttıracak taktikler varmı?
-
@menajerege_2 80-85 arası kalite oyuncuları alıp satman sana para kazandıracaktır. Bu şekilde toplayarak ilerlemeni öneririm. Yavaştan geliştirirsin.
-
Ben İngiltere liginde oynuyorum arkadaşlarla lig açtım Arsenal’ım arkadaş man u 2 gün önce 1 maç yaptık 1-1 bitti deplasman maçımdı o 532a kontra çıkmış ben 442b paslı kadrolar denk sadece 1 tık ben üstünüm 2 gün sonra kupa maçı var ne taktik önerirsin yine ayni taktık cıkıcam diyor bilen arkadaşlar taktik önerirse çok mutlu olurum
-
@ismetenes kupa maçları çok önemlidir. Ben rakibe 2 kat kadro farkı atamamışsam riske atmayıp 451 ya da 4231 çıkıyorum. Özellikle 433a kanat kullanmayı banko bilen kişilere de çok iyi oluyor bu.
Kontra atak, uzun top defansif dizilişlerde iyi olur. Ancak güçlü takım bu taktiklere karşı ofsayt açarsa etkisi azalır.
Rakibin kadro olarak sana aşağı yukarı denk olmasına rağmen defansif oynuyorsa 352 ya da 3322de denk oynayıp ofsayt tuzağı açarak kontra atağın etkisini azaltabilirsin diye düşünüyorum. Forvetlerin iyiyse paslı oyun işini görecektir. Defans oyunlarınla rakip forvetleri karşılaştır. Defansın üstünse adam markajı, rakip forvetler ağır basıyorsa ya da denkse alan markajı. Tüm sayıları 50-59 arası kullanabilirsin.
Hakem rengine göre de kadron dediğim gibi 2 katı fark atamamışsa risk almak gerekebilir, hele de kupa maçı.
Risk için:
Kırmızı hakem - normal
Turuncu hakem - agresif(kadro gerideyse), normal (kadro farkı çok yoksa)
Sarı hakem - agresif
Mavi hakem - çok agresif
Yeşil hakem - çok agresif kupa maçıysa hiç düşünmeyin bile çok agresif yapıştırın.
Kupa maçlarında saha avantajı yoktur bunu da göz önüne alarak bu bilgiler ışığında önünüzdeki maça taktik olarak her şeyi ayarlayıp çıkarsanız gerisi de şansa bırakın artık. Bol şans.