• Categories
  • Recent
  • Tags
  • Popular
Skins
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Default (Cosmo)
  • No Skin
Collapse

Antrenman Kampları Hk.(ÖNERİ)

Scheduled Pinned Locked Moved OSM: Oyun hakkında
11 Posts 5 Posters 891 Views
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
Reply
  • Reply as topic
Log in to reply
This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
  • oguzztr_1O Offline
    oguzztr_1O Offline
    oguzztr_1 Turkish Users
    wrote on last edited by

Ligde orta ve alt sıralardaki takımlara antrenman kampı yasağı getirilebilir.İlk 4-5 sıra dışındaki takımlara uygulanabilir mesela.Tüm takımların maç takviminde kalan maçlara göre tahmini sezon sonu puanı hesaplandıktan sonra belli sıralara ulaşamayan takımlara kamp yasağı koyan bir algoritma gibisinden birşey geliştirilebilirse güzel olabilir.
    Hiçbir iddaası kalmayanlar bile maksatlı şekilde kullanıp ligde sabotaj yapıyorlar her şekilde bi taraf için mağduriyet söz konusu oluyor.Çoklu hesap olsun olmasın bir taraf bunun faturasını ödüyor hep.Böyle bir yasak adil yarış için faydalı olur..

S 1 Reply Last reply
    0
  • S Offline
    S Offline
    saitsait60
    replied to oguzztr_1 on last edited by

@oguzztr_1 ben olumsuzum, oluyorsa herkese olmalı.
    Ayrıca kamp basılmayacak takımları hedefe göre seçmek büyük hata olur, tahmini puan vs. şeyler de nasıl olacak? Önerinizi daha iyi açıklar ve desteklerseniz size katılanlar çıkabilir.

1 Reply Last reply
    0
  • oguzztr_1O Offline
    oguzztr_1O Offline
    oguzztr_1 Turkish Users
    wrote on last edited by

Herkese olmaması zaten adil olan,adamlar ligde yarışı bırakalı çok olmuş kendi kafalarında şampiyon belirliyorlar onların tercihine kalmaması lazım bu olayın.Misal ben haketmişim sonuna kadar götürmüşüm ligde alt sıralardan çoktan ligi bitirmiş bi takım çıkıyor kamp atıyor şampiyonluğum gidiyor.Bunu yaşayanlar yazımı okuyunca durumu anlarlar zaten.

Sen kalan maçlarından mevcut form istatistiğine göre(Kazanma/toplam gibi) kalan maçlarından tahmini kaç puan çıkar hesaplayamaz mısın?Hesaplarsın bence.Bu tarz bi algoritma geliştirilebilir yetkililer tarafından.
    Ben ortak bir derdi dile getirdim fikrimi söyledim,oyunu kendim tasarlamadığım için nasıl olacağını anlatamam.Öneri oldukça açık.

S Engin Ü.E 2 Replies Last reply
    0
  • S Offline
    S Offline
    saitsait60

@oguzztr_1 said in Antrenman Kampları Hk.(ÖNERİ):

Sen kalan maçlarından mevcut form istatistiğine göre(Kazanma/toplam gibi) kalan maçlarından tahmini kaç puan çıkar hesaplayamaz mısın?Hesaplarsın bence.Bu tarz bi algoritma geliştirilebilir yetkililer tarafından.

Siz hesaplayabilir misiniz? Form durumundan neyi nasıl hesaplayabilirsiniz ki?
    https://i.hizliresim.com/nQhbZm.jpg
    Buyrun mesela daha bugün başıma gelen bir olay. Tüm maçları şans ile kazanabileceğiniz gibi şans ile kaybededebilirsiniz. Evet çok çok düşük bir ihtimal, ama böyle bir algoritmayı nasıl geliştirebilirsiniz? Bu algoritma yüzünden kamp kullanamayacak olan(tamamen varsayım üzerine konuşuyorum) bu sefer şikayet etmez mi?

oguzztr_1O 1 Reply Last reply
    0
  • Engin Ü.E Offline
    Engin Ü.E Offline
    Engin Ü. English Users

@oguzztr_1 durumun gerçekten dikkate değer bir şey ama bahsettiğin şeyin olma ihtimali çok zayıf. Alt takımların da kendi hedefleri oluyor. Şampiyon olmasalar bile hedefi tutturma peşindeler.

1 Reply Last reply
    0
  • oguzztr_1O Offline
    oguzztr_1O Offline
    oguzztr_1 Turkish Users
    replied to saitsait60 on last edited by oguzztr_1

@saitsait60 Algoritma sadece fikrimi biraz açmak için örneklediğim birşeydi ama bir örnek vereyim kuru kuruya olmasın şimdi
    Atıyorum bir takım 20 maçlı bir ligde(kupa maçları hariç) 10 maçta 6 galibiyet 3 beraberlik 1 mağlubiyet almış olsun
    Kazanma oranı:%60
    beraberlik %30
    kaybetme oranı:%10
    Kalan 10 maçın 6 sını kazanırsa 18 puan,3 tanesini berabere kalırsa 3 puan toplam kalan maçlarda 21 puan civarı toplayacağı öngörülüp halihazırdaki takımın puanına eklendikten sonra nihai puan durumu hesaplanabilir mesela.Bu ufak bir örnek tabi ekip eminim çok daha farklı şeyler bulabilir bununla ilgili

Dediğim gibi bu sadece bir örnekti esas olarak ben antrenman kampının artniyetli bir şekilde kullanılmasının önüne geçilmesini isterim bir oyuncu olarak.Zirveye oynuyorsundur,tamam devam maçıdır,kupa finalidir bu tarz durumlarda tabii ki bir koz olarak kullanılması normal ben tamamen etik dışı kullanılmasından rahatsızım.
    @Engin-Ü evet doğrudur ama bir sürü maç içinde hedefte kalmak için şampiyonluğa oynayanları seçmeleri bana tuhaf geliyor,kamp atan takımları görseniz almaya tenezzül bile etmezsiniz o derece kalitesiz takımlarla yarışmadıkları halde kamp atıyorlar zaten diğer maçlarının yarısını bile kazansa hedefi tutturacak bu takımlar diğer maçlarını kazanamadılar,başarısız oldular diye bizi niye harcıyorlar?Bu benim gücüme gidiyor işte.
    Ben yaptıklarının emek hırsızlığı olduğunu düşünüyorum.Takımını güçlendir,sistemini oturt son haftalara girmişken liderken veya hemen arkasındayken şampiyonluk için yarışırken tamamen alakasız birisi gelsin keyfi olarak kamp atsın şampiyonluğun gitsin yaşayan herkesi deli eder bu durum.
    Bunu yapanların cezalandırıldığını görmedim ama bu tarz önlemlerle böyle durumların önüne geçilirse oyundan daha çok keyif alabiliriz.

S CnytAknC 2 Replies Last reply
    0
  • ahmettrgA Offline
    ahmettrgA Offline
    ahmettrg Turkish Users
    wrote on last edited by

Hedefe göre kamp atılsın veya atılmasın saçmalık olur . Transfer ile hedef son ılk 3'te olabilir duruma göre 1. de olabilir . Kamp konusunda sıkıntı yaşıyorsanız liginizin ayarlarından kapatabilirsiniz

İnsanı İnsan Yapan Edebidir !
    ATA !

oguzztr_1O 1 Reply Last reply
    0
  • S Offline
    S Offline
    saitsait60

@oguzztr_1 kusura bakmayın ama ben hiç mantıklı bulmadım önerinizi. Yani siz diyorsunuz ki lig başlamışken, ligin ortasındayken veyahut herhangi bir konumundayken takımların kamp kullanma hakları kısıtlansın. Sonuçta form durumu lig başladıktan sonra oluşacak. Yani mesela ben bu günkü maçta kamp atabilme hakkım varken bir sonraki maçta bunun kısıtlanmış olmasını istemeyebilirim sonuçta.

@ahmettrg 'nin dediği gibi ya kendi liginizi açıp kampı kapatacaksınız ya da kamp kapalı olan liglere gireceksiniz.

1 Reply Last reply
    1
  • oguzztr_1O Offline
    oguzztr_1O Offline
    oguzztr_1 Turkish Users
    replied to ahmettrg on last edited by

@ahmettrg kardeşim ligi ben kendim açmadıysam öyle birşey yapamam,her konuya moderatör havasıyla ezber cevaplar vermezseniz sevinirim
    @saitsait60 ben iki saat başka bir şey anlatmışım herhalde,ben kampın hangi durumlar için kısıtlanabileceğini önerdim siz sürekli form durumundan falan bahsediyorsunuz.Ben bu başlığı "Oyun Hakkında:OSM" başlığında açtım destek başlığında açmadım ayarlardan kapatın ya da kapalı liglere girin gibi önerilerde bulunmayın bana.
    Ben önerimi yaptım eğer ne demek istediğimi anlayıp mantıklı şekilde olumlu/olumsuz demeyecekseniz yorum yapmayın lütfen.

S 1 Reply Last reply
    0
  • S Offline
    S Offline
    saitsait60

@oguzztr_1 sadece olumsuz olduğumu yazmaktansa neden olumsuz olduğumu açıklamaya önerinizin eksiğini söylemeye çalıştım.

1 Reply Last reply
    0
  • CnytAknC Offline
    CnytAknC Offline
    CnytAkn

@oguzztr_1 Merhaba düşük hedef ile başarı sağlayan bir çok menajer var önerileriniz genel kitleye hitap etmeli eğer bir kişinin elindeki hakkı almak söz konusu ise bu konuda kısıtlamalardan kaçınıldığını bilmenizi isterim, bunun yerine ligi kendiniz kurup liginize aldığınız kişileri siz seçebilirsiniz. Olumsuz 👎

Öneriniz için teşekkür ederiz

“Don't play so much, there is no oscar on your end.”

1 Reply Last reply
    0

• Login

• Login or register to search.
  • First post
    Last post
0
  • Categories
  • Recent
  • Tags