Maç Deneyimi: Öneriler
-
Tamam anlıyorum sizi ama benim ilgimi çekmedi kullanmak isteyen kullanabilir ayrıca forumları fazla takip etmiyorum doğrudur ben ekibe katılmadan önce forumlara bile bakmıyordum yeni yeni forumlarda aktif oluyorum o yüzden diyecek bir şey yok zamanla forumlarda aktif oldukça konulara hakim olabilirim.
-
@GalipCaliskan1907 Otomatik ilerler ise daha iyi olur. Birde Erman hoca yerine biz isim seçebilsek daha iyi olur. Erman hocayı pek sevmiyorum
-
@Ayaqli-Ceset ahahaha
-
Maç deneyimini ,sadece hocanın maçın sonunda vereceği taktiksel hatalarımı görmek için bakıyorum. her ne kadar 2x özelliği olsa da maçın sonuna kadar gelmek eziyet oluyor maalesef... . Merak ettiğim maç sonunda verilen taktikler. laf olsun diye gelişi güzel otomatik mi yazılıyor.. yani verilen taktikleri dikkate almalı mıyız?...
-
Bence mobil uygulama için öneriler konusu da açılmalıdır.
-
Maç simülasyonunda ben spikeriniz x çok güzel bir maç bizi bekliyor vs yazılarından sonra ilk 11ler ve dizilişlerin gösterimi programlanması açısından kolay ve işlevi, kattığı gerçeklik, rekabet havası olarak ideal bir güncelleme olabilir.
-
Küçük bir önerim olacak Skorboard da maç oynandığı sırada en alt kısımda veya en üst kısımda ligde o anda oynanan diğer maçların devam eden skorlarının da görünmesi fena olmazdı Şampiyonluk mücadelesi veren veya ekip savaşı yapanlar çok ilgi duyacaktır
-
@mrtgll33 bence bu müthiş olur
-
Arkadaşlar söyleceğim gayet basit ama bana göre çok önemli birşey. Menajerlerin aktif olmaması. İlk gün seçip bırakanlar çok oluyor. Önceden benimde yapmışlığım vardı. Uygulamayı indiriyoruz bi hevesle, boşta bir büyük takım görünce hemen seçiyoruz sonra siliyoruz filan. Ligimde Bayern München İlk onda bile değil. Menajeri takımı aldı ve bidaha girmedi. Hedefi ligde kalmak olan takımlar şampiyon oluyor, rekabet filan kalmıyor ve dolaysıyla bana göre hiçbir eğlencesi kalmıyor(şampiyon olan ben olsam bile). 1 gün oyuna girmeyen uyarılsa, ikinci gün girmeyen atılsa filan iyi olmaz mı? Yönetimin insiyatifine bırakılabilir bu, hem daha keyifli olur. Normalde teknik direktör maça gitmezse sorun olmaz mı? Yönetime bi yapay zeka versek mesela çok kritik bir maçta oyuna girmezse o gün kovulsa ama 10 puan farkla şampiyon, kaybetse bile sorun olmayacak, o zaman yönetim bir daha böyle disiplinsiz bir davranış yapmaması konusunda uyarabilir. Tabi bunlar daha eğlenceli olabilmesi için işin tefferuatı, aktif olmayanlar kovulsa yeter şimdilik. Birde liglerde menajer sayısı çok az. Buna bir düzenleme getirilebilir mi? Herkes büyük takımları seçiyor. Hull City gibi takımları seçip ilk 10a girmeye çalışmak daha keyifli olmaz mı? Tabi bunun için, dediğim rekabet ortamınında sağlanması lazım. Eğer her takımın sahibi ciddi bir şekilde oynarsa; örneğin arsenal ikinci diyelim benimde hull city olduğumu varsayalım, savunma yapıp kontra atakla gol atmaya çalışsam, 1 puana oynasam çok güzel olur. Ama Arsenal, Chelsea yi seçip oyuna girmeyenler yüzünden Hull City bu takımları yenebilecek potansiyele gelip şampiyon oluyor. Birde bi sorum var Lig kurmayı düşünüyorum ileride. İstediğim bir serveri seçip orada kurabilir miyim? Spikere önerimse: Başlarda izliyordum ama sıkmaya başladı, artık geçiyorum. Diyaloglar daha gerçekçi olsa: Ben spikeriniz Melih, iki takımın onbiri şu şekilde... gibi gibi, maçların önemi varsa bunları aktarsalar(mesela bu maçtan 3 puan alırsam lider olucam diyelim bunları belirtmesi güzel olur) ve en azından 3 maçlık bir diyalog havuzu olsa iyi olur, sürekli aynı şeyleri söylüyorlar. Sadece spikerde değil gazetede bu şekilde: cümleler gerçekçi değil, devrik, kafa karıştırıcı. Bizim gazetelerimizde yazan haberler gibi olsa daha hoş olur. Daha fazlası var ama şimdilik aklıma gelenleri yazdım. Söylediklerimi yetkili birilerine bildirirseniz sevinirim, teşekkürler.
-
@Curtis-Parker said in Maç Deneyimi: Öneriler:
Arkadaşlar söyleceğim gayet basit ama bana göre çok önemli birşey. Menajerlerin aktif olmaması. İlk gün seçip bırakanlar çok oluyor. Önceden benimde yapmışlığım vardı. Uygulamayı indiriyoruz bi hevesle, boşta bir büyük takım görünce hemen seçiyoruz sonra siliyoruz filan. Ligimde Bayern München İlk onda bile değil. Menajeri takımı aldı ve bidaha girmedi. Hedefi ligde kalmak olan takımlar şampiyon oluyor, rekabet filan kalmıyor ve dolaysıyla bana göre hiçbir eğlencesi kalmıyor(şampiyon olan ben olsam bile). 1 gün oyuna girmeyen uyarılsa, ikinci gün girmeyen atılsa filan iyi olmaz mı? Yönetimin insiyatifine bırakılabilir bu, hem daha keyifli olur. Normalde teknik direktör maça gitmezse sorun olmaz mı? Yönetime bi yapay zeka versek mesela çok kritik bir maçta oyuna girmezse o gün kovulsa ama 10 puan farkla şampiyon, kaybetse bile sorun olmayacak, o zaman yönetim bir daha böyle disiplinsiz bir davranış yapmaması konusunda uyarabilir. Tabi bunlar daha eğlenceli olabilmesi için işin tefferuatı, aktif olmayanlar kovulsa yeter şimdilik. Birde liglerde menajer sayısı çok az. Buna bir düzenleme getirilebilir mi? Herkes büyük takımları seçiyor. Hull City gibi takımları seçip ilk 10a girmeye çalışmak daha keyifli olmaz mı? Tabi bunun için, dediğim rekabet ortamınında sağlanması lazım. Eğer her takımın sahibi ciddi bir şekilde oynarsa; örneğin arsenal ikinci diyelim benimde hull city olduğumu varsayalım, savunma yapıp kontra atakla gol atmaya çalışsam, 1 puana oynasam çok güzel olur. Ama Arsenal, Chelsea yi seçip oyuna girmeyenler yüzünden Hull City bu takımları yenebilecek potansiyele gelip şampiyon oluyor. Birde bi sorum var Lig kurmayı düşünüyorum ileride. İstediğim bir serveri seçip orada kurabilir miyim? Spikere önerimse: Başlarda izliyordum ama sıkmaya başladı, artık geçiyorum. Diyaloglar daha gerçekçi olsa: Ben spikeriniz Melih, iki takımın onbiri şu şekilde... gibi gibi, maçların önemi varsa bunları aktarsalar(mesela bu maçtan 3 puan alırsam lider olucam diyelim bunları belirtmesi güzel olur) ve en azından 3 maçlık bir diyalog havuzu olsa iyi olur, sürekli aynı şeyleri söylüyorlar. Sadece spikerde değil gazetede bu şekilde: cümleler gerçekçi değil, devrik, kafa karıştırıcı. Bizim gazetelerimizde yazan haberler gibi olsa daha hoş olur. Daha fazlası var ama şimdilik aklıma gelenleri yazdım. Söylediklerimi yetkili birilerine bildirirseniz sevinirim, teşekkürler.
Kardeşim epey uzun yazmışsın. Ama üşenmeden okudum...Uzun yaziyor olman da oyuna vermiş olduğun önemin bir göstergesidir...İNŞAALLAH bu emeginin karşılığını gerekli mercilerden olumlu bir şekilde alırsın...Yani söylemiş oldukların önemsenir. ..
İstifa konusunu pek bilmem ama spiker-skorbord konusunda iyi yerlere dikkat cekmissin. Senin gibi düşünüyorum o konuda...Fikirlerini destekliyorum...
-
@Curtis-Parker said in Maç Deneyimi: Öneriler:
Diyaloglar daha gerçekçi olsa: Ben spikeriniz Melih, iki takımın onbiri şu şekilde... gibi gibi, maçların önemi varsa bunları aktarsalar(mesela bu maçtan 3 puan alırsam lider olucam diyelim bunları belirtmesi güzel olur) ve en azından 3 maçlık bir diyalog havuzu olsa iyi olur, sürekli aynı şeyleri söylüyorlar.
Skorboard konusunda katılıyorum, yetkili kişiler mesajları okumakta ve yenilikler için fikirler sürekli değerlendirmektedirler.
-
@Curtis-Parker burada yazılanları okuyoruz ve tabiiki de ciddiye alıyoruz. Bu konuda/forumda geçen çoğu önerileri gerçekleştirdik veya hala geliştiriyoruz. Mesela şu an Maç Deneyiminde maç öncesi yenilikleri planlıyoruz. Dediğiniz gibi ilk 11'leri sayması, taktikleri göstermesi vs vs. hepsi düşünülüyor. Bundan sonra da mesela Murat kardeşimizin dediği maç esnasında canlı skorlar gibi özelliği de hesaplarımıza katacağız.
Sadece bir öneriyi gerçekleştirmek için o öneriyi destekleyecek bi altyapı lazım. Forumda 1, 10 veya 100 kişi isteyebilir ama belki bu özellik dünyanın başka ucunda binlerce oyuncuyu oyuna küstürebilir. Araştırılması gereken çok unsur var. Bu öneri oyuna ne katacak? Başka bir öneriden daha önemli mi? Riskleri nedir? Kısa vadede gerçekleştirebilir miyiz? Stratejimize uygun mu? Öneriyi engelleyen başka öneriler var mı? Öneriyi destekleyen kullanıcı verilerimiz veya araştırmalar var mı?
Bunların hepsi cevaplanması gerek sorular ve daha teknik açıdan araştırılması gerekenlere başlamadım bile.Her öneriyi ciddiye alıyoruz, ama bu önerilerin gerçekleşmesi zaman alabilir ve bazen de dolaylı nedenlerden dolayı hayat yüzü de görmeyebilir.
Bazı öneriler küçük ve hemen oyuna katabiliriz (Maç Deneyimi duraklatma, hızlandırma öneriniz gibi), ama bazıları da öyle kapsamlı ki onu uygulamadan önce onun impactını iyi araştırmak lazım (çoklu sezon sistemi, lig arası transferler gibi).
İnan bana okuyoruz biz : )
-
@GalipCaliskan1907 said in Maç Deneyimi: Öneriler:
@Curtis-Parker burada yazılanları okuyoruz ve tabiiki de ciddiye alıyoruz. Bu konuda/forumda geçen çoğu önerileri gerçekleştirdik veya hala geliştiriyoruz. Mesela şu an Maç Deneyiminde maç öncesi yenilikleri planlıyoruz. Dediğiniz gibi ilk 11'leri sayması, taktikleri göstermesi vs vs. hepsi düşünülüyor. Bundan sonra da mesela Murat kardeşimizin dediği maç esnasında canlı skorlar gibi özelliği de hesaplarımıza katacağız.
Sadece bir öneriyi gerçekleştirmek için o öneriyi destekleyecek bi altyapı lazım. Forumda 1, 10 veya 100 kişi isteyebilir ama belki bu özellik dünyanın başka ucunda binlerce oyuncuyu oyuna küstürebilir. Araştırılması gereken çok unsur var. Bu öneri oyuna ne katacak? Başka bir öneriden daha önemli mi? Riskleri nedir? Kısa vadede gerçekleştirebilir miyiz? Stratejimize uygun mu? Öneriyi engelleyen başka öneriler var mı? Öneriyi destekleyen kullanıcı verilerimiz veya araştırmalar var mı?
Bunların hepsi cevaplanması gerek sorular ve daha teknik açıdan araştırılması gerekenlere başlamadım bile.Her öneriyi ciddiye alıyoruz, ama bu önerilerin gerçekleşmesi zaman alabilir ve bazen de dolaylı nedenlerden dolayı hayat yüzü de görmeyebilir.
Bazı öneriler küçük ve hemen oyuna katabiliriz (Maç Deneyimi duraklatma, hızlandırma öneriniz gibi), ama bazıları da öyle kapsamlı ki onu uygulamadan önce onun impactını iyi araştırmak lazım (çoklu sezon sistemi, lig arası transferler gibi).
İnan bana okuyoruz biz : )
Açıklayıcı bir yazı olmuş...Tebrikler...Maç öncesi için geleceğe yönelik güzel fikirler mevcut...Bir an önce hayata geçirilmesi beklentimizdir. ..**Ayrıca ekipler konusundada yeni güncellemelerle yeni geliştirmeler bekliyoruz...**Bu alanda hiçbir yenilik getirilmiyor. ..Ekiplere giren bir çok menajer savaşlardanda istediği keyifi oyundan aldıktan sonra ekiptende soğuyor...Ekipler konusu aslında oyunun önemli parçalarından biri...Ama her güncelleme sonunda bu kadar gariban olmamalı...Biriside zaten skorbord kısmı...Yazılan fikirleri de takip edip önemsiyor olmanız da iyi bir durum...ALLAH yardımcınız olsun...Siz de bilirsinizki bu kadar kullanıcı sürekli yenilik görmek ister...Ve bunların en kısa sürede gerçekleşmesinin beklentisi içinde olur...Kolay gelsin...
-
@GS_METECAN Güzel dileklerin için teşekkürler Metecan.
Ekipler güncellemesi uzurinde uzun suredir çalışıyoruz. Eski ekipleri geri getirmekten ziyade sizlerin bizlere yolladığınız öneriler ve tavsiyeleri de buna katmak istediğimiz icin gerçekleşmesi biraz zaman alıyor. Senin de belirttiğin gibi oyuna olan etkisi büyük, biz de bunun farkındayız, dolayısıyla ekipler konusunda yavaş ama emin adımlarla ilerlemeyi daha doğru buluyoruz.
Sana ne zaman hazır olacağına dair birşey diyemem maalesef, ama unutma ki sabrın sonu selamettir : )
-
Bütün liglerin oturtulmuş bir fikstür sistemi var. Mesela La Liga. Sevilla ile 2. sezonu bitirdim ve ikisinde de fikstür aynıydı. 3. sezon da yine aynısı olacak. Benim önerim ise her sezon başında otomatik olarak başka türlü fikstür oluşturulsun. Aynı fikstür belli bir yerden sonra sıkıcı oluyor.
Sizlerin düşünceleri de önemli düşünce ve yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar
-
En önceliğim kaşif problemi. İlk önerim kaşifin 16 saat sonra gelmesi. bence bu süre azaltılmalı. Transfer listesine alabileceğim düzeyde oyuncu olmuyor mecburen kaşifi bekliyoruz. bu da 16 saat sürüyor. bence çok uzun bir süre bu süre hiç yoktan 8 saate falan indirilse mükemmel olur. zaten oyuncunun maliyeti + 15 coins veriyoruz. hiç yoktan bu kadar beklemeyelim.
Bir de oyuncunun tedavi süreci var. Şimdi birden fazla oyuncu sakatlandığında ekstra doktor verilmiyor. Mecburen birinin iyileşmesini bekleyip bir diğerini tedavi ettirebiliyoruz. Hiç yoktan 2 veya daha fazla oyuncu sakatlandığında bir oyuncuyu doktora normal şekilde verdiğimizde diğer sakatlanan oyuncuyu belli bir coins karşılığında mesela 10-15 coins verip 2 oyuncuyu birden tedavi edebilsek şahane olmaz mı ?
-
@cassano90 önerilerin için tesekkür ederim, ama bu konuda sadece Maç Deneyimini konussak?
-
@Curtis-Parker Yararlı. Bende de bir ligimde Bayern 17. sırada. 05 Mainz ile 8 attım