Ekiple İlgili Sohbet
-
@Kaiser-Brian-Clough Biraz öyle oldu mecburiyetten
-
@Kaiser-Brian-Clough Bugün bütün maçlar rakip ile 2 ev 3 dep maçı şeklinde, yani baya kritik bir gün
-
Hayırlı günler dostlar.
-
Tüm Ekiplerimize başarılar diliyorum umarım kisa zamanda istedikleri başarıları elde ederler
-
@Kaiser-Brian-Clough Şuan kupa da 5 vs 3 şeklinde avantaj bizde, inşallah kupaya gerek kalmadan alırız
-
@Sultangazililer1 İnşallah :pray_tone5:
-
Herhangi bi ekipte olmadan ekipler forumunda bu kadar çok konuşan menajere Brian Clough denir Brian Clough the Big Mouth The Damned United arkadaşlar. İzleyin izlettirin. Tarihin gördüğü en iyi bir kaç menajerden biri olan saygıdeğer Cloughie abimize rest in peace diyoruz. RIP
-
@Kaiser-Brian-Clough Türkçe yazsanda bizlerde anlasak be kardeşim
-
@F.S.M.0.13 saygı ve rahmetle anıyoruz diyor abi
-
@F.S.M.0.13 Hocam bazı terimleri direkt olarak kullanmak gerekiyor. Kalıp gibi. Brian Clough the Big Mouth demişim mesela. Çok konuşup sağa sola sataştığı için öyle demişler adama. Bi lakap oturmuş öyle. Rest in peace, bir nevi huzur içinde yat demek. RIP de kısaltması. Nasıl bizde deyimler ve atasözleri var onlarda da aynı şekilde. Orjinalini kullanmak daha iyi oluyor hep. Film isimlerini Türkçe'ye çevirip söylemek de abesle iştigal bana göre. Bazen tam anlamıyla çevrilemiyor o isimde dört-beş tane film çıkıyor googleda aradığında. Orjinali kullandığında karşında hemen aradığını bulabiliyorsun. Yabancı birinin Türkçe deyimleri ingilizce kullandığını düşün mesela. Tam anlamıyla anlam karmaşası ortaya çıkar
-
@Kaiser-Brian-Clough mutlaka öyledir ama bizim ingilizce bilmememiz asıl kargaşayı yaratıyor
-
@F.S.M.0.13 Tamam hocam sana hitap ederken özellikle yabancı sözcük kullanmamaya dikkat edicem. Nickiyle uyumlu insanlar görmek ayrıca mutlu ediyor. Öz Türkçe özenine şaşmamak lazım. Fatih Sultan Mehmet'in yedi dil bildiği söyleniyor ama. :slight_smile:
-
@Kaiser-Brian-Clough Forumlara ilgi alakanız Harika İnşallah tekrar bırakmazsınız
-
@Kaiser-Brian-Clough biz onun torunları olarak az cahil kaldik be kardeşim ne yalan söyleyeyim gerçi ırkların en asili olan Türk ırkının dilini onların öğrenmesi gerekir ama ne yapalım şartlar şimdilik oluşmuyor
-
@F.S.M.0.13 Milliyetçi biri olduğumu söyleyemem. Herhangi bi ırkın herhangi bi milletin bir diğeri üzerinde üstünlüğü olduğuna inanmıyorum. O yüzden ırkların en asili sözüne katılmadığımı söyleyebilirim. Milliyetimizi biz seçemiyoruz. Her bir insan kendi milletini diğerinden üstün tutar. Objektif bakıldığında Japonların en asil millet olduğu genel kabul görmüştür ama Almanlar da kendilerinin olduğunu iddia eder. Kısacası her yerde böyledir bu. Vatan millet sevgisinden ayrı tutuyorum tabiki bu konuyu. Yalnızca üstünlük noktasında katılmadığımı söyleyebilirim. Yüzyıllar önce Avrupa'daki hareketleri doğru algılayabilseydik toprakları kaybetmiş olsak bile şu an Osmanlıca ve haliyle Türkçe global dillerden biri olabilirdi. Ancak ülkemizde bile bilen yok. En büyük sorunumuzun da geçmişte sıkışıp kaldığımız olduğunu düşünüyorum. Kendimizi gereğinden fazla üstün görüyoruz gibi geliyor bana. Tabi bunlar farklı bir tartışmanın konusu. Çoğu zaman böyle konuştuğum için ters bakılır bana. O yüzden gücendirdiğim insanlar olmuşsa özür dilerim şimdiden. Milliyet konusu hassas bir konu en nihayetinde. Ancak cahil kaldığımız noktasında sana hak veriyorum. Bir an önce eğitim sistemimizde köklü reformlara gidilmedikçe de cahil kalmaya devam edicez. Neyse ekip forumundayız, forumu gereksiz yere bulandırmayalım Konu dışına sapıldığı için de ayrıca sayın staff arkadaşlardan özür dilerim. Bazen konuştukça konuşuluyor. Koca ağızlıyım
@mrtgll33 Şu an uzun ve süresiz bir tatildeyim ve zaman harcayacak şeylere ihtiyacım var. OSM Forumları da bunun için birebir tabi. Özellikle ekip savaşları seyretmek bile zevk veriyor. Daha öncelerden aldığım tat var çünkü. -
@Kaiser-Brian-Clough Bol huzurlu osm li tatiller