Ekiple İlgili Sohbet
-
@ghost4512 vayy aygün nasılsın kardeşim
-
@f-s-m-0-13 Sağol arda abi fena değil sen nasılsın
-
@ghost4512 Eyvallah kardeşim seni görüpte kötü olmak münkün mü
-
@f-s-m-0-13 eyvallah abi Turnuva denince attım kendimi yine forumlara
-
@ghost4512 turnuva eşittir sen kardeşim akıncı beyleri gibi şavaş olsun diye bekliyorsun
-
Türk ekipleri olarak kaç ekip var ve kaç tanesi aktif savaşıyor veya savaşın ne olduğunu, mantığını biliyor..
Daha önce Türk ekipleri diye bi başlık vardı ve kaç ekip olduğu görünüyordu.Şimdi yok..Yada ekipler sıralamasında bi filtre olsada; o filtreyi kullanarak kaç Türk ekibi mevcut görebilsek
-
@gs_metecan said in Ekiple İlgili Sohbet:
Türk ekipleri olarak kaç ekip var ve kaç tanesi aktif savaşıyor veya savaşın ne olduğunu, mantığını biliyor..
Daha önce Türk ekipleri diye bi başlık vardı ve kaç ekip olduğu görünüyordu.Şimdi yok..Yada ekipler sıralamasında bi filtre olsada; o filtreyi kullanarak kaç Türk ekibi mevcut görebilsek
Ekipler kısmının aktif ve belirgin olması için öncelikle ekiplerin komple güncellenmesi lazım, şuan sıralamalar bile hatalı. Türk ekipleri olarak ilerle yapamıyoruz sayımız ekiplerimiz hep aynı hep belli.
Ama son dediğin filtreleme olayı harika olurdu.
-
@mrtgll33 Zaten bizim sorunumuz bu değilmi..Hep aynı hep belli..Bir çok ekibimiz vardır..Ekibin sadece ekip ligi oynamaktan ibaret olduğunu zanneden...Şahsen ben önceki zamanlarda rastladım..Öncelikle bu ekipleri savaşlar konusunda bilinçlendirelim, aktif savaşan ekip sayımızı artıralım. Bir turnuva için 8 ekibi bir araya getirmenin arayışından kurtulalım.
Ben sana daha önce söylemiştim..Sabit bir başlık olsun..Ekipler anlatılsın, savaşların mantığı anlatılsin. Sen üzerinde çalışıyorum dedin ama sonrasında herhangi bir başlık göremedim..
Oyunun Türkiye ekipler bölümü hep 3-5 ekip arasında dolaşıp duruyor..Bazı sağlam ekiplerimiz büyük güncelleme sonrası kabuğuna çekildi..İsteriz ki 20 sağlam ekibimiz olsun..30 olsun..Bunun içinde menajerleri ve ekipleri bilinçlendirmek ekipler kısmını sevdirebilmek gerekiyor...Bu konuları aşarsak daha iyi organizasyonlar, daha değişik organizasyonlar, tek düze, alışılagelmiş organizasyonlardan çıkıp farklı organizasyonlar da yapılabilme imkanı olabilir ve menajerlere-ekiplere sunulabilir.
-
@gs_metecan Çalışma yaptım ama yapmaz olaydım Teşekkür edecek yerde bir sorusuna cevap vermedim diye laf yediğim oldu şahsen. (Yeni kurulan amatör ekipler için diyorum)
Ekiplerimiz İtalya, Portekiz gibi aktif ve çok olsa eminim ki çok zevkli olur.
-
@mrtgll33 Menajerlere-ekiplere adil bir tavır sergilendiği sürece; bütün güzel işleri-iyi işleri takdir etmesini ve teşekkür etmeyi biliriz..Elbette küfür, hakaret olmadığı sürece herkes eleştirilebilir, tepki görebilir..Ne yaptığını, ne söylediğini bilmeyen kişi yada kişilerle elbette karşilasabiliriz. Ama bu yüzden doğru işlerimizi hayata geçirmek konusunda küskünlük, dargınlik tepkileri göstererek ideallerimizden, doğru olduğunu düşündüğümüz projelerimizden vazgeçmemeliyiz. Sonunu getirebilmeliyiz. İsterdim ki bu başlık sabit bir başlık olarak forumda bulunsun..
Neyse ikili fikir alısverişine çevirmeden konuyu, biraz da diğer ekiplerimizin fikirlerini almamız daha iyi olacaktır..
-
Flood için kusura bakmayın.. Şöyle bir fikrim var..Lütfen sonuna kadar okuyunuz..Bırakalım CC yi, WCC yi, şunu bunu..Reel hayattaki ligleri-Sampiyonlar ligi ve Avrupa liglerini ekipler kısmına uyarlayalım...
-Diyelim ki bizim 16 sağlam ekibimiz var..
-Bu ekipleri öncelikle kuruluş tarihlerine göre 8 er takımlı iki lige ayıralım.
-Örneğin; birinci lig OSM-TÜRKİYE SÜPER LİG resmi bi ligi olsun.
-Kuruluş tarihine göre ilk 8 de olan her ekip bu ligde temsil edilmesi için bir menajer seçip göndersin. Bu ligi ilk 2 de bitiren her menajer ekibinin dünya çapında ŞAMPİYONLAR LİGİ nde savaşlara katılmasını sağlasın. İlk Aşama olarak reel hayatta olduğu gibi 4 lü gruplar olsun..Sonrasında eleminasyon. Ve ŞAMPİYONLAR ŞAMPİYONU. Ama Şampiyonlar şampiyonu olan ekibin bu savaşlarda katılmış üyelerine en az 1000 er coins verilsin..GB hep bizden alacak değil, biraz da oynayan kazansın ve rekabet getirsin..Tek resmi turnuva bu turnuva olsun..
-Ve OSM-TÜRKİYE SÜPER LİGİ nde ligi 3 ve 4.bitiren üyenin ekibi Avrupa Ligi gibi MİNİ ŞAMPİYONLAR LİGİ ne gitmeye hak kazansın..Savaşlar yapılsın ve şampiyon olan ekibin savaşlara katılmış üyelerine 500 er coins verilsin..GB bunu yapsın..
-Ve OSM-TÜRKİYE SÜPER LİGİ nde ligi son 3 te bitiren üyenin ekipleri bi alt lige düşsün..
-5 şampiyonluk yaşayan ekibe de 1 yıldız verilsin..
ALT LİG OLARAK TA;
-Ekibin kuruluş tarihi baz alınarak gerideki 8 ekip OSM-TÜRKİYE MİNİ LİG olarak resmi bir lig kurulsun..
-Burda ilk 3 e giren menajerlerin ekipleri OSM-TÜRKİYE SÜPER LİG de oynamaya Şampiyonlar Ligi ve Mini Şampiyonlar ligine gitmeye hak kazansın..
Fikir bu şekilde..Bu sezonlar belirli periyotlar halinde sabit olsun..Her ülke bunu uyarlasın..Gerekirse her ülkenin bi yönetim Federasyonu olsun..Bir ülkenin 1 ligi de olabilir..5 ligi de..Önemli olan süper lig dir..OSM nin TEK RESMİ TURNUVASI bu olsun ve sonu ödüllü olsun..Bu bence zor bişey değil..İyi organize edilirse ve sistem oturtulabilirse...Ödül vermek gb ye zor gelirmi bilemem tabi..Ama bu sistem bi şekilde oturtulursa iyi olur...Büyük turnuvalara herkes başvuru ile gitmesin hakederek gitsin..Ve emeğinin karşılığını alsın..Size ters gelen bi durum varsa konuşur tartışırız. Ekstra söyleyeceğiniz şeyler olabilir yada imkansız diyebilirsiniz..Mantıksız da gelebilir, bilemem
-
WC yi event menajer değil de global staff düzenlerken ve osm nin şuanda tek resmi turnuvası buyken ; bu turnuva bile zar zor düzenleniyor sizin bu dedikleriniz bence imkansız düşünce güzel ama hayata geçmeyecek birşey
-
@GalipCaliskan1907 @hustundel @aymakmm @Sosyokrat @SEXAFONN @BABAYİĞİD-aslantepe @osmancandar
Ve tüm ekipler..Sizlerinde yorumlarını alabilirmiyiz konu hakkında rica etsek..
-
@gs_metecan Fikir güzel gel gör ki hayata geçmesi imkansız bu şartlar altında gelecek güncellemeyi bekliyoruz ekipçe korkumuz savaşlara girmek için bc talep etmesi veya daha fazla bc harcanacak bir güncelleme ekiplere bu gibi fikirler her zaman vardı ama hiç bir soyut atılmadı atılmayacak gibi GB eleştiren ceza alır unutmayalım .
-
@gs_metecan Öncelikle coin ödülü verilmesinin imkansız olduğunu düşünüyorum. Biliyorum. Zaten ara ara çeşitli günlerde hediye coin dağıtımları oluyor. Ayrıca OSM kariyerinde başardıklarının ardından da yüksek sayıda coin ödülü veriliyor. Buna ek olarak bir de turnuva şampiyonuna böyle birşey vereceklerini sanmam. Resmi ekip turnuvası olmasa da nispeten resmi olan bir turnuva zaten var ekipler için ve katılım şartları çok basit. En az 3 aylık bir ekip olmanız ve beş menajerinizin 500 maç tecrübesi isteniyor. Bu turnuvaya baktığınızda en eski ve başarıya doymuş ekipler bile her seferinde büyük bir istek ve rekabetle mücadele ediyor. Karşılığında elde ettikleri şey oyundaki saygı. İtibar. Bu onlara yetiyor. Kulüp takımlarını düşünün Şampiyonlar Ligi'ni yalnızca maddi getirisinden dolayı mı oynuyorlar? Bazen harcanan paralar kazanılanın kat kat üzerinde oluyor sırf orada itibar sahibi olabilmek için. Kaldı ki senin önerinin ilk aşaması ekip olayını aşan bireyselliği ön plana çıkaran bir durum. Önceden dediğin gibi bir turnuva vardı adı UCL miydi UCB miydi öyle bişeydi. Herkes ekibini bireysel olarak temsil ediyordu ve bizim ekiplerimiz orada baya da başarılı oluyordu ne zaman ki bu durumun ekip kavramını yansıtmadığı net şekilde anlaşıldı o zaman 5x5 savaş sistemi tek ekip turnuvası oldu. Aksi halde WC 'den farkı kalmaz ki WC zaten ilgi çeken bir turnuva ve sürekliliği kesin.
Bir ekip savaşı yapmak istediğinizde bile önce ekibinizin önceki savaşlarına, seviyesine bakıp rakipler karar veriyor ekip savaşı yapıp yapmamaya. Hazırlık maçları için en çok talep giden ekip hangisidir? Tabiki itibarı en yüksek olandır.
Türk ekipleri daha kendi arasında turnuva düzenlemekten aciz. Hala ödül olsa lig olsa diyorsunuz. Önce bir şu aleme bir girin itibar elde edin başka ekipler saygı duysun sonra bir gün tüm o itibarınızla gider GameBasicse bu tip önerilerde bulunursunuz. Adamlar da der ki ya bak bu adamlar yıllardır başarılı bi dinleyelim onları. Birbiriyle karşılaşan iki Türk ekibi görmek çok zor. 4 lü mini turnuva bile yok. Kendi ekibini en ufak bir turnuvaya bile dahil etmiyorsun sonrasında lig önerisi konuşalım diyorsun.
Türküz ya biz. Kavga edeceğimize en tepeye çıkmaya çalışacağımıza mücadeleden rekabetten kaçıp hep en kolay yolu seçiyoruz. Romenler İspanyollar yıllardır birinci. Onlar niye sürekli değişiklik önerisi sunmuyor turnuvalardan kaçmıyor hayret ediyorum. Sonuçta elde edebilecekleri tüm başarıları kazanmışlar. Doymuş adamlar. Biz daha büyük bir turnuvada yarı final bile görmedik. 20 yıl sonra da girsen oyuna göremezsin zaten. Bireyselde bir dünya şampiyonu elbet çıkar. Takım olmayı bilmedikten sonra ne yazar. Araplar da şampiyon oldu.
-
@kaiser-brian-clough Ağzına diline sağlık! Güzel bakış açısı.
Keşke şu düzenlediğimiz WCC vb. turnuvalarda daha çok ekibimiz yer alabilse, üst turları rahatça görebilse.
-
Arkadaşlar ilk olarak bizim bir Türk ekip turnuvası yapmamız gerekiyor. Gerekli başlıklar açılmalı Ve kaç tane Türk ekip başvuracağını görmeliyiz. Forumda aktif menejer sayısı artıyor. O yeni açılan başlığı gören menejerler ekip olayına daha sıcak bakıp alışabilirler. Böylelikle fazla Türk ekip olur. Çünkü oraya herkes sonuçlarını atacak güzel tatlı atışmalar olacak. Bu da rekabeti artırır. Tatlı rekabet diyelim. Dediğiniz gibi kazanan bizim forumda itibar görecek. Öncelikle bir turnuvayla başlamalıyız . Turnuva formatı hazırlanıp başlık açılmalı diye düşünüyorum .
-
Beyler ben bi fikir sundum..Bunu farklı yerlere çekmenin bi anlamı olmayacağını düşünüyorum...Katılırsınız, katılmazsınız bu farklı bir bakış açısıdır.
@Kaiser-Brian-Clough Bu bireysel bir turnuva olmayacak..Eğer ince ince yazmaya gerek duymuş olsaydım daha uzun bir yazı olacaktı..Sanırım bazı şeyler anlaşılmadı...GB nin ödül vermesi konusunda isterse pek tabiki verebilir. ..Fikir fikirdir. Sunulan her fikir gb ye yada oyuna bir değer katacaksa elbetteki gb; bu ekibin yada bu menajerin itibarına, kariyerine bakarak ekipleri yada menajerleri ötekileştirecek, ayrıştıracak davranışlar sergilemeyecektir...Bizim de bu ekip itibarlı, saygı görüyor; diğeri itibarsız, görmüyor bunun fikri önemsenmez diye ayrıştırmamız yanlış bir davranış olacaktır... Fikri de ekibim adına sunmuş değilim...Bir turnuvaya katılırken; her zaman ekibimin üyelerinin menfaatlerini kendi adıma düşünmek zorundayım..Çünkü bu arkadaşlar ekip adına bazen kendi kariyerlerinden bile vazgeçebiliyor. .O yüzden bi turnuvadaki mevcut kriterleri göz önünde bulundurup katılıp katılmama kararı elbette bana ve ekibime aittir...Katılmış olan ekiplere de tabiki saygı duyarız...Ve ben turnuvaya neden dahil olamayacağimızı söyledim..Antrenman kampının açık olduğu hiçbir turnuvaya ekibimi dahil etmeme kararı aldım..Yine de diyorumki eğer biz Türkiye olarak bir turnuva düzenliyorsak antrenman Kampı kapalı olsunki elenen ekibimiz en az hasarla çıkabilsin...Bu imkanları dünya çapında rakiplere karşı kullanarak değerlendirelim.. -
@ghost4512 katılıyorum 2009-2010 dan beri buralardayım , yıllardır böyle bir şey bekliyorum. Bence ekipleri canlandırabilir bu tür bir organizasyon.
-
herkese iyi gunler