• Member of Honour

  LEES ARTIKEL B SPELREGELS GOED DOOR VOOR AANVANG VAN EEN BATTLE OM ONNODIGE STRAFPUNTEN TE VOORKOMEN.

  Artikel A - Algemene uitleg.
  A.1 - Concept.
  Wat is een crewbattle?

  1. Je speelt als crew in team geel of rood zo vaak als je wilt een battle tegen een andere crew. Elke battle word in 4vs4 of 5vs5 formaat gespeeld in een competitie met 8 of 10 teams.
  2. Aan de hand van een sheet worden de punten bijgehouden. Voor de exacte puntentelling verwijzen we je door naar Artikel B.2
  3. Bij een gewonnen battle stijgt je puntenaantal op de crewbattleranglijst, bij een verloren battle neemt je puntenaantal af.
  4. Elk jaar wordt de Battle-Cup gespeeld. Meer hierover in Artikel A.4
  5. Voor zowel 4vs4 battles als 5vs5 battles gelden dezelfde regels m.u.v. Artikel B.4.

  A.2 - Battle.
  Hoe speel je een battle?

  1. Stel je als crew beschikbaar en/of vind een tegenstander in dit topic: https://forum.onlinesoccermanager.nl/topic/274/crewbattles-battle-discussietopic
  2. Kies in overleg met de tegenstander een geschikt land en maak vervolgens de keuze uit team geel of rood. Voor de teamverdelingen verwijzen we je door naar dit topic: https://forum.onlinesoccermanager.nl/topic/273/crewbattles-teamverdelingen
  3. Beide crews geven aan elkaar de namen door van de deelnemers in combinatie met het team dat door desbetreffende deelnemer gemanaged gaat worden.
  4. Tevens wijzen beide crews een captain aan en bespreken de crews wie de moderator van de competitie gaat worden zodat de competitie kan starten op de door beide crews afgesproken startdatum.
  5. De moderator stelt bij het maken van de competitie onderstaande opties in:
   alt text
  6. Wij stellen de sheet ter beschikking aan de crews om de tussenstand bij te houden. De verdere instructies voor het invullen van de sheet staan er ook bij vermeld. De sheets zijn te downloaden via deze links:
   http://www.filedropper.com/crewbattlesheetblanco4vs4
   http://www.filedropper.com/crewbattlesheetblanco5vs5
  7. De tussenstand bijhouden is geen verplichting maar het maakt de battle vermoedelijk wel leuker. Tevens telt de battle dan mee voor de crewbattleranglijst. In dit topic kunnen de lopende battles besproken worden: https://forum.onlinesoccermanager.nl/topic/274/crewbattles-battle-discussietopic
  8. Aan het eind van de battle moet de sheet volledig ingevuld zijn. Vervolgens kan een crew de sheet sturen naar goldenglorybattles@gmail.com of plaatsen onder dit topic: https://forum.onlinesoccermanager.nl/topic/274/crewbattles-battle-discussietopic

  A.3 - Ranglijst.
  Hoe werkt de ranglijst?

  1. Elke crew zal beginnen met 1000 punten.
  2. Bij het spelen van een battle kunnen je punten toe- of afnemen afhankelijk van het resultaat.
  3. Het verschil in punten tussen beide crews gedeeld door 10, is het aantal punten die tellen voor de ranglijst. (Hoe groter het verschil, hoe meer punten je dus wint of verliest voor de ranglijst)
   Voorbeeld: Crew A wint van Crew B met 2510 - 2140. Het verschil tussen de crews is 370, gedeeld door 10 betekent dit dat de punten van Crew A met 37 zullen toenemen en de punten van Crew B met datzelfde aantal zullen afnemen.
  4. De ranglijst wordt elk jaar vanaf 1 september opnieuw gehouden. Er blijft ook een all-time lijst, maar deze telt niet voor plaatsing van de Battle-Cup. De ranglijsten zijn hier te vinden: https://forum.onlinesoccermanager.nl/topic/275/crewbattles-ranglijst-resultaten

  A.4 - Battle-Cup.

  1. Elk jaar zullen de 4 hoogst gerankte crews op de ranglijst strijden om de Battle-Cup. De nummer 1 op de ranglijst speelt in de Battle-Cup tegen de nummer 4 en de nummer 2 speelt tegen de nummer 3 voor een plek in de finale.
  2. Er gelden dezelfde regels als bij een normale crewbattle en het formaat blijft ook ongewijzigd. De landen en de teamverdelingen worden gekozen door de organisatie.
  3. De Battle-Cup vindt plaats in oktober (halve finales) en november (finale) vanaf 2017.
  4. vanaf 1 september staat vast welke crews zich geplaatst hebben voor de Battle-Cup om zich op die manier goed te kunnen voorbereiden.

  Artikel B - Spelregels.
  B.1 - Landenlijst & Puntentelling.

  B.2 – Puntentelling.
  alt text

  B.3 - Opstelling.
  -In wedstrijden tussen managers van dezelfde crew moeten beide managers elf spelers opstellen in de juiste linie. De enige uitzondering is wanneer alle keepers niet beschikbaar zijn of wanneer er maar twee verdedigers kunnen worden opgesteld. In dat geval mag een veldspeler op doel staan of een middenvelder in de verdediging. Om problemen te voorkomen kun je de tegenstander hier even van op de hoogte stellen. In alle andere gevallen is het mogelijk om je formatie te wijzigen.
  -Elke gemaakte fout telt als 1 overtreding. Een keeper in de spits en een spits op doel betekent dus 2 overtredingen.

  B.4 - Transfers.

  • Crewgenoten mogen spelers onderling alleen verkopen voor minimaal de waarde en maximaal 1.5x de waarde.

  • De volgende doorverkooprestricties met betrekking tot transfers zijn van toepassing:

  • Als er een speler gekocht wordt via welke vorm dan ook, dient er een aantal dagen te worden gewacht met doorverkopen van die speler aan crewgenoten, gebasseerd op de duur van een battle:

  4vs4 battles: 4 dagen
  5vs5 battles: 5 dagen

  We gaan hierbij uit van de datum, tijdstip is niet van belang.

  • Tijdens de competitie mogen er maximaal 3 spelers gekocht worden van en 3 spelers verkocht worden aan het team van een crewgenoot.

  • Er mogen geen spelers worden gekocht en verkocht van of aan een CPU die (tijdelijk) in de competitie speelt. (bijvoorbeeld door iemand die ontslag heeft genomen of noodgedwongen uit de battle is gekickt).

  • De dag waarop de battle start mogen er vóór 23:00 geen spelers worden gekocht van de transferlijst.

  B.5 – Trainingskampen

  • Er mogen maximaal 4 trainingskampen per deelnemer ingezet worden. Besloten trainingskampen mogen 6 keer worden gebruikt.

  B.6 – Oefenpotjes.

  • Het is alleen toegestaan om oefenpotjes te spelen tegen crewgenoten.

  B.7 - Manager vervangen.

  • Elke speler die zijn crew verlaat moet voor het einde van de crewbattle weer terug in zijn crew zitten.
  • Er is een eventuele mogelijkheid om een manager te vervangen. Dit zal alleen toegestaan worden in uitzonderlijke situaties. Lees Artikel B8, punt 9t/m11 voor de consequenties.

  B.8 - Straffen.
  Opstelling:

  1. Elke overtreding zal individueel behandeld worden met als gevolg een straf tussen de 50 en 300 punten.

  Transfers:
  2. Crewgenoten die spelers verkopen boven of onder de gestelde norm (Artikel B.3) zullen bestraft worden met 100 punten per team.
  3. Voor elke dag eerder dan de doorverkooprestrictie zal een straf van 50 punten volgen.
  4. Voor elke speler meer dan 3 die aangekocht/verkocht zijn aan een crewgenoot zal bestraft worden met 250 punten.
  5. Bij het kopen/verkopen van of aan een CPU in de competitie zal de betreffende persoon worden bestraft met 200 punten.
  6. Het kopen van spelers vóór 23:00 op de dag dat de battle begint zal worden bestraft met 50 punten per gekochte speler.

  Trainingskampen:
  7. Elk trainingskamp dat wordt ingezet na het maximaal aantal trainingskampen zal worden bestraft met 300 punten.

  Oefenpotjes:
  8. Elk oefenpotje gespeeld tegen de tegenstander zal bestraft worden met 200 punten.

  Manager vervangen:
  9. De score van een manager die zijn crew verlaat wordt op 0 gezet behalve als de score negatief was, in dat geval blijft de negatieve score staan. De punten van het team worden weer actief wanneer de manager terug in zijn crew zit.
  10. Het vervangen van een manager zal bestraft worden met 100 punten.
  11. Ontslag nemen levert geen straf op maar het team zonder manager zal mee blijven tellen als onderdeel van de crew.

  Overige Maatregelen:
  12. De organisatie behoudt ten allen tijde het recht om maatregelen te treffen tegen een specifiek crewlid of een crew in het geheel wanneer deze de regels van OSM heeft overtreden of in gevallen met onvoorziene omstandigheden.

  Artikel C - Topicoverzicht.
  C.1 - Battle & Discussietopic
  In dit topic kun je een tegenstander vinden en/of je crew beschikbaar stellen. Tevens kun je hier discussiëren over de battles en (eind)resultaten plaatsen: https://forum.onlinesoccermanager.nl/topic/274/crewbattles-battle-discussietopic

  C.2 - Teamverdelingen.
  In dit topic vind je de teamverdelingen van alle crewbattlecompetities: https://forum.onlinesoccermanager.nl/topic/273/crewbattles-teamverdelingen

  C.3 - Stand & Resultaten.
  In dit topic vind je een overzicht van alle resultaten en de stand: https://forum.onlinesoccermanager.nl/topic/275/crewbattles-ranglijst-resultaten

  Contact:
  Vragen? Stuur een PM naar EstorilAzi of mail naar goldenglorybattles@gmail.com
  De sheets kun je vinden via onderstaande link:
  https://drive.google.com/drive/folders/1kw3yD16F_DY0dOr_SIcuMVcjdORGydW1
  Hier zul je de 4v4 en 5v5 battle sheets vinden.

  Als de download links het niet doen kun je ook een mailtje sturen naar goldenglorybattles@gmail.com om de sheet op te vragen.