• In dit topic zullen vanaf nu alle nieuwe adminmails geplaatst worden die we naar GB sturen. De antwoorden van GB zullen we markeren met rode tekst. Mochten jullie nog vragen hierover hebben mag je de PM functie gebruiken.


 • Hierbij de laatste Adminmail voor 2016. De antwoorden van GB staan schuin onder het idee.

  Bieden op de transferlijst
  Kan er weer een optie komen om een lager bod te doen op een speler die op de tl is gezet door een competitiegenoot? Voorheen kon je als je op de prijs klikte een tegenbod doen.

  Helemaal mee eens. Op de apps is dit allebei al wel geregeld. We gaan dit op de agenda voor de website zetten!

  Percentage terug bij tactiek instellingen
  Hierbij de vraag of bij het balkje van je tactieken instellen, de percentage weer terug komt.
  Dit is een vraag van minimaal half OSM, is dit in de planning, zo niet kunnen ze dit dan op de agenda zetten.
  Vind toch dat tactieken 1 van de belangrijkste dingen in OSM is en nu word het gewoon een beetje gokken allemaal.

  Zeker, staat op alle agenda’s. Staat op punt om ingebouwd te worden, later meer daarover.

  Transfergeschiedenis van speler
  Simpel, net zoals vroeger dat je de transfergeschiedenis kan zien van een speler als je op z'n naam klikt.

  Op zich een goed idee maar dit staat niet op de planning. Je kunt in principe alles inzien onder het tabje transfers.

  Layout Home instellen
  Geen idee of dit technisch haalbaar is, maar het lijkt me leuk dat elke manager zijn HOME zelf kan samenstellen. D.w.z. dat de 'blokjes' dezelfde blijven, maar dat je zelf kunt invullen wat je op je HOME wilt en waar je het wilt. Om het enigszins technisch makkelijker te maken kun je enkel die 6 'blokjes' naast de 'competitie tussenstand' vrij laten zodat alle vrije 'blokjes' dezelfde groottes hebben en er dus niet moet gewerkt worden aan verschillende weergaves voor alles voor een 'klein blokje' of een 'groot blokje'.
  Iedereen heeft andere prioriteiten binnen OSM en het zou leuk zijn dat je zelf kunt kiezen wat je in 1 oogopslag kunt zien op je HOME. Misschien iets om over na te denken of is dit te ingewikkeld?
  Denk ook dat het gemakkelijker zou zijn dat dat dan op al je subjes hetzelfde is en dat je dit niet verschillend kan zetten op al je subjes.

  Wow, tof idee! We zijn bezig met een nieuwe indeling van Home. Kort gezegd: meer gericht op je volgende wedstrijd ipv je vorige wedstrijd. Het customizen is daarin nog niet voorbij gekomen. Ik zal het er als suggestie bijzetten.

  Zichtbaar maken skills
  Bij opstelling ook de aanvallende skills van verdedigers en verdedigende skills van aanvallers zichtbaar maken, als ook alles bij middenvelders, ik hou hier rekening mee in de positionering en op deze manier blijf je op en neer klikken.

  We zijn bezig met het herbepalen van wat het belangrijkste is bij het bepalen van het opstellen van je spelers. Dus hoe dat scherm eruitziet. Daarin wordt vooral ook fitness belangrijker gemaakt.

  Inlogtijden weergeven
  In de managerlijst kun je zien wanneer een manager voor het laatst heeft ingelogd (in de competitie). Als dat vandaag was, staat daar een tijdstip bij, maar als dat gisteren was (of nog vroeger) dan staat enkel de datum... Waarom is er ook bij de vorige dagen geen tijdstip te zien zoals dat in 2.0 wel zo was? Nu weet je niet of die manager voor of na de simulatie van gisteren online was, toch iets wat ik graag zou willen weten... Toevoegen graag, er is daar toch plaats genoeg. Al die witruimte die er nu is op 3.0 kan zoveel nuttiger gebruikt worden.

  Goed idee. Is ook een simpele fix voor ons, zal het op de agenda zetten.

  Tonen opties en instelling competitie
  Geef bij het kiezen van een nieuwe competitie gewoon aan welke opties aan en uitstaan. Op dit moment heb je namelijk geen idee welke tools er aan- en uitstaan en kom je hier pas achter zodra je een competitie binnenstapt.
  Momenteel zie je namelijk alleen of het toernooi een bekertoernooi heeft en in welke speelronde de competitie zich bevindt.

  Helder, heb ik zelf ook wel eens last van. Is qua design iets lastiger te fixen maar ook dit gaat op de agenda. Is voor iedereen fijner om een goede keuze te kunnen maken.

  Meer dokters, juristen
  Ik heb heimwee naar de oude osm en z'n dokter(s) en jurist. Wanneer je nu tegen iemand speelt die nogal extreem hard speelt, en je zit met 3 gekwetsten, dan duurt het vel maar veel te lang voor ik de spelers terug heb en erover kan beschikken om weer opgesteld te kunnen worden. Vroeger kon men 3 dokters aannemen, nu één en er gaat per dag 1 blessuredag af. Dit is voor mij de druppel die de bewuste emmer deed overlopen, en vrees dat ik gehad heb met osm. Deze nieuwere versie van het spel is op zich al veel duurder om te spelen en dan gaat men die managers die ervoor betalen nog een halve competitie opzadelen met gekwetste spelers. Daar ga ik zeker in de toekomst niet meer voor betalen. Idem voor de jurist, die behandeld ook maar 1 speler per speeldag, en de rode kaarten zijn ook langer van straf dan vroeger.
  Voorstel is: om meer mogelijkheden te verkrijgen om gekwetste en geschorste spelers sneller weer in het team te krijgen.

  Verzoek krijg ik vaker, zeker door de referentie met 2.0. Idee om het zo te doen was om wat meer tactische keuzes te bieden. Zo moet een speler nu eventueel verkocht worden als ie geblesseerd raakt/geschorst wordt. Daarnaast kun je op deze manier niet zomaar je hele selectie weer op de been brengen voor een belangrijke wedstrijd (de geschorste spelers dan).

  Spion
  Hallo, elke keer als ik de spion heb gebruikt vergeet ik om na een uur te kijken wat hij te melden heeft, is dat uur niet een beetje overbodig? Wat is de toegevoegde waarde van het uur wachten? Kan het niet hersteld worden zoals in de oude osm dat je je directe tegenstander gewoon kunt bekijken en voor andere teams wachttijd hebt?

  Het idee is dat de Spion een tijdje nodig heeft voordat hij de informatie van de tegenstander verzamelt heeft. Daarnaast is het een extra tactische keuze om eventueel je Boss Coins in te zetten.

  Gele kaarten tonen
  Met de nieuwe site kan je terwijl je je opstelling aan het maken bent, niet meer zien hoeveel gele kaarten die speler al heeft, en moet je dus altijd switchen naar je pagina waar je team opstaat.
  Zou dit eventueel mogelijk zijn om dit terug aan te passen naar hoe het vroeger was?

  Voor dit punt geldt eigenlijk hetzelfde als ‘zichtbaar maken skills’. We zijn ermee bezig om opnieuw te bepalen wat nu het belangrijkste is in het opstellingscherm. Helaas kunnen we door ruimtegebrek niet alles laten zien. Ik weet nog niet wat er wel en niet in komt, later meer daarover.

  Teamwaardes landenlijst
  Ik zou het prettig vinden als je de teamwaardes van de hele competitie direct kunt zien op de landenlijst.
  http://www.onlinesoccermanager.nl/LeagueTypes/League/8
  Zoals je hier ziet heb je momenteel een kolom met Club, Stad, Doelstelling, Vast inkomen en Capaciteit. Daar is wat mij betreft nog genoeg ruimte om een kolom 'Teamwaarde' aan toe te voegen.
  Op die manier zou je in één oogopslag kunnen zien hoever de teamsterktes in een competitie uit elkaar liggen. En daar kun je dan weer je competitiekeuze op afstemmen.

  Zoals eerder aangegeven: helemaal eens. Helpt bij het goed kunnen beslissen welke club je gaat managen. Is een belangrijke factor. Is toen al op de agenda gezet, nog niet de hoogste prioriteit gekregen. Ik zal dit nogmaals aankaarten. Hopelijk meer hierover later.

  Thuiswedstrijden in kalender
  Misschien in de wedstrijdkalender het huisje van thuisspelen ook rechts bovenin zetten, net als de beker bij bekerwedstrijden?

  Deze begrijp ik niet helemaal. Zowel huisje als beker staan in huidige design van Wedstrijdkalender linksbovenin. Bij de apps staan ze allebei rechts.

  Zichtbaar competitie
  Ik ben de wereldkaart aan het vol spelen in competities die ik niet ken. Als ik wil kijken welke competities ik al aan het spelen ben kan ik dit nergens terug vinden op mijn profiel (daar staat enkel de clubnaam, het clublogo en de naam van de competitie) of in de competitie zelf (ook daar nergens het land te bespeuren).
  Oke, ja, ik zou de landenlijst kunnen nagaan op zoek naar mijn team, maar in dit geheel nutteloze trial and error zooitje heb ik geen zin. Ook opzoeken in Google zou kunnen helpen, maar het zou helemaal te absurd voor woorden zijn dat je dat buiten het spelletje om moet gaan opzoeken.
  De suggestie is dus simpel: maak zowel op je profiel als bij 'carrière' zichtbaar welk account zich in welk land/in welk soort competitie (in geval van 'speciale' competities) bevindt.

  Terecht punt. We zijn op het moment bezig om de Wereldkaart helemaal opnieuw te designen. Dat gaat dit oplossen. Het is wel een erg groot item dus dat kan nog wel even op zich laten wachten helaas.

  Wisselspelers
  De computer zal (heb ik gemerkt) bijna altijd je wisselspelers die je op de bank zet ook daadwerkelijk inzetten. Mijn voorstel is een optie om aan/uit te vinken dat:

  • je wisselspelers altijd ingezet mogen worden
  • je wisselspelers ALLEEN bij blessure ingezet mogen worden

  Probleem hierbij is dat dit systeem zich heel erg leent voor het opzettelijk mankeren van je Opstelling. Vandaar dat het nu niet kan.

  Fitheid en schorsingen weergeven bij trainingen
  Graag de fitheid en eventuele schorsingen weer bij de trainingen weergeven.
  Dit zijn 2 dingen waar je naar kijkt voordat je je spelers op de training stuurt die door de simulatie heengaat.

  Er is helaas niet genoeg plek voor beide. Op de app kan je wel eventuele schorsingen zien, die vinden we belangrijk. Ik zal een item op de agenda zetten om op de website de schorsingen toe te voegen. Goed punt!

  Scout
  Nu komt de scout na 16 uur terug met 3 spelers. Echter wel compleet random met spelers die spelen op diverse continenten. Beetje vreemd eigenlijk . Het idee is dan ook om te kunnen instellen op continent, dan zoekt de scout alleen in Europa, Afrika e.d.
  Deel b van dit idee is om dan ook de prijs aan te passen op de zoekresultaten. Ofwel, je speelt in een competitie in Amerika, dan is zoeken in dat continent het goedkoopste. En bijvoorbeeld Europa wat veel verder vliegen is is dan duurder. Lijkt me niet meer dan logisch.

  Leuke punten. Het verbeteren van de Scout staat nog op de agenda om te doen: dit soort ideeën zullen daarbij meegenomen worden. Dit is wel een groot item en we verwachten dit niet heel snel te kunnen bouwen.

  Extra melding voor wegsturen scout
  Ik ben best onhandig als het gaat over online spellen. Zo kan ik gewoon klikken op scouten zonder dat ik iets ingevuld heb. De scout gaat dan random voor je scouten en komt hij terug met spelers die je eigenlijk niet wil. Ook als je alles goed hebt ingevuld is het handig dat je een controlescherm krijgt met de melding: "weet je zeker dat je met deze instellingen wilt scouten?"

  Op zich een goed punt. Alleen zouden we dat dan bijvoorbeeld ook kunnen doen als je maar een instelling doet. Hierdoor krijg je een soort alertmuur als je je Scout wil wegsturen. We willen dit zoveel mogelijk vermijden.

  Verduidelijken thuis/uitwedstrijden
  Momenteel is het zo dat de wedstrijdkalender niet helemaal duidelijk weergeeft welke wedstrijd thuis, uit of voor de beker is. Misschien dat dit met behulp van kleurverschillen/nuanceverschillen in de blokjes duidelijker kan gemaakt worden? Of dat er op de achtergrond een groot huis/een grote beker staat zodat het iets duidelijker is om snel te zien wanneer je welk soort wedstrijd speelt.

  Deze suggestie is het verbeteren/veranderen van het huisje dat dit weergeeft?

  Bazencompetitie
  Als je gaat naar Kies competitie -> Azie dan staan er 21 landen. Dit terwijl er maar 20 mee tellen voor de wereldoverheersing.
  Mijn suggestie:
  Onder de 20 landen die wel mee tellen – net zoals in Europa en Amerika de tekst Deze competities dragen niet bij aan je Wereldoverheersing
  De Indiase Bazencompetitie te zetten.

  Goed gezien! We hebben van de Bazencompetitie een Speciale competitie gemaakt waardoor dit probleem niet meer voorkomt.

  Melding verkoop spelers
  Bij de pushberichten op mijn telefoon (bij bijvoorbeeld de verkoop van een speler) weet ik vaak niet direct of dit plaats heeft gevonden op mijn hoofdaccount of één van de subaccountsMijn voorstel hierin is een kleine aanpassing, door het toevoegen van HA, S1, S2, S3 (of iets wat wellicht tegenwoordig gebruikt wordt).

  Hier is voor gekozen omdat de pushnotificatie meteen doorlinkt naar het juiste clubslot.

  Decimalen geld
  Het is mij opgevallen dat mijn laptop het geld afrond op 2 decimalen dus bijvoorbeeld 10,15 miljoen. Op de App is dit maar 1 decimaal bijvoorbeeld 10,2 miljoen. Ik had gisteren namelijk dat ik genoeg geld voor een speler had, ik had namelijk 26,69 miljoen en ik had 26,68 nodig. Echter door het afronden zei de App dat ik niet genoeg geld had en boss coins bij moest leggen. Ik vind dit heel vreemd.
  Ook omdat de afronding van het geld op de app niet helemaal klopt volgens mij. Daarbij komt ook dat je spelers die weinig waard zijn zoals in kleine competities niet in waarde ziet dalen na een engine omdat je dit niet ziet met maar 1 decimaal.
  Daarom stel ik voor om het aantal decimalen op de app ook gewoon 2 te maken om onduidelijkheid te voorkomen. Dit lijkt me wederom een verbetering die niet al te moeilijk uit te voeren zou moeten zijn.

  Terecht punt. Het is alleen zo dat onze Clubkas tot en met 6 cijfers achter de komma heeft. Een cijfer toevoegen helpt dan dus niet. Dan zou je alles moeten tonen, wat weer niet in het design past. We hebben dus voor deze tussenweg gekozen.

  Aanpassen prijs speler transferlijst
  Dit was inderdaad mogelijk in 2.0 dat je op de prijs van je speler kon klikken om zo de prijs in 1 keer aan te passen. Lijkt me handig en logisch dat dit er ook weer komt.
  Anders moet je nu naar de TL, je speler eraf halen, naar je selectie en dan je speler weer te koop zetten. Dit kan en mag veel korter volgens mij.

  Terecht punt maar in het huidige design helaas niet mogelijk. Omdat de functie er is denk ik niet dat we dit snel veel makkelijker kunnen maken.

  Transfertotalen
  Ik vond het vroeger altijd zo leuk dat je kon zien hoeveel geld je in totaal uitgegeven hebt aan spelers en hoeveel je in totaal hebt ontvangen. Nu kan je alleen de spelers zien die je getransfereerd hebt, echter zegt dit vrij weinig. Op het moment dat je een totaalbedrag hebt kan je dat vergelijken met andere managers bijvoorbeeld. Ik hoop echt dat dit teruggebracht kan worden, lijkt me ook helemaal niet veel werk trouwens.

  Qua overzicht ben ik het helemaal met je eens, is leuk om te zien. Omdat het niet echt een corefunctionaliteit is maakt het voor nu weinig kans vrees ik.

  Deel overmaken naar spaarrekening
  Ik vroeg me af of het misschien mogelijk is om een deel van je geld op je spaarrekening te zetten en het andere nog in kas te laten. Dit was vroeger wel zo en vond ik soms wel handig om te gebruiken. Het is iets kleins maar daardoor ook goed haalbaar lijkt me, moet echt makkelijk zijn om dit weer in te voeren.

  Dit is bewust veranderd met de overschakeling naar de nieuwe versie. Vooral ook omdat het design zo veel simpeler gemaakt kon worden en het gedeeltelijk overzetten vaak ook niet noodzakelijk is.

  Wissen opstelling app
  Graag wil ik voorstellen om in de osm app je opstelling te kunnen wissen.
  Dit is via de site mogelijk door: opstelling wissen te klikken.
  Nu moet je in de app alle spelers apart verwijderen.
  Een kleine toevoeging verwacht ik die bij mij veel ergernis kan voorkomen.

  Gelukkig veel punten over het opstellingscherm, we zijn daar inderdaad mee bezig. Dit punt zit daar in!

  Scout uitzetten
  Nu is er een optie wel of geen transfers
  Graag zie ik de optie om de scout uit te zetten en wel een transferlijst te hebben.

  Omdat de Scout niet extreem veel voordeel geeft als je een gelijkwaardige competitie wil spelen hebben we er bewust voor gekozen om deze niet uit te kunnen schakelen.

  Scrollen uitzetten bij tactiekinstellingen
  Nu is het zo dat je je tactiek kan aanpassen door te scrollen als je met je cursor erop gaat staan. Dit gewoon niet meer mogelijk maken om ongewenste veranderingen aan je tactiek niet te laten gebeuren. Zeker nu je je tactiek niet meer moet bevestigen na een aanpassing is dit erg irritant.

  Dit is bedoeld om juist gemak toe te voegen. Mochten er veel klachten over zijn kunnen we dit weghalen.

  Tonen positie en doelstelling team
  Als je de selectie van een ander team bekijkt, krijg je op de app oa teamnaam, manager, positie, doelstelling en selectiewaarde te zien.
  Op de pc-versie krijg je de positie en doelstelling niet te zien, terwijl net daar meer ruimte is.
  Het zou leuk zijn mocht deze kleine handigheid ook daar toegevoegd worden.

  Goed idee! Toegevoegd aan de agenda.

  Prijzenkast
  Wederom een suggestie die niet met de engine te maken heeft, maar met de lay-out. Ik vond het wel handig dat (afgezien de vlagjes naast de club, al eerder aangehaald) er ook een "prijzenkast" staat, die je overwinningen per land bundelt. Dan zie je als manager meteen hoeveel ervaring je hebt in dat land.

  Suggestie wordt meegenomen in de nieuwe opzet van de Wereldkaart. Goed punt!

  Manager profiel bekijken via App
  Sinds dat OSM 3.0 er is is dit niet meer mogelijk. Hierdoor kan je niet zien hoe actief een manager is.

  Werk in uitvoering. We zijn er mee bezig om het ‘vergelijk manager’-gedeelte echt om te zetten tot een Profiel!

  Mochten er vragen zijn omtrent deze Adminmail kunnen jullie ze stellen aan Maricja, Dennis-b-09 of aan TheTransporter.