OSM Taktikleri
-
Hedefi düşük takımlar alıyorum ve taktiği hiç değiştirmeden başarı yakalamak istiyorum nasıl bir taktik önerirsiniz ?
-
Şu ana kadar osmde en çok verim aldığınız taktiği ayrıntılarıyla paylaşır mısınız
-
This post is deleted!
-
Yahu İtalya Ligi'nde Torino yu idare ediyorum ligin ortalaması en yüksek 5. takımıyım normalde bu kadroyla ilk 3 hedefinde olmam gerekirken ligde 9. haftada 17. sıradayım. Menajerlik kariyerimin en berbat günlerini yaşıyorum takımın moral falan baya düştü. Bu takımı nasıl toplayacağım bir yardımcı olun.
-
@mbediroglu58 öyle bir kadro kurup da nasıl 9 maçtan 6'sını kaybettiniz ki? profilinize baktım genel olarak oldukça iyi galibiyet ortalamanız var. ilginç. önemli bir lig değilse istifa edin bence
-
@mentos021 said in OSM Taktikleri:
442b paslı oyun taktiğinin baskı stil tempo yüzdeleri kaç olmalıdır ?
Her takım,kadro ve rakip takım'a göre oranlar değişir bunu deneyerek kendiniz bulmalisiniz ama sayilari ortalama yüzdelerde tutmanızı tavsiye ederim.
-
@light-asahi kadro kalitesinden yana sıkıntım yok giderek güzelleşiyor kadro ve takım da yavaş yavaş kendine geliyor. Bu arada arkadaşlarla beraber oynuyoruz istifa edemem. İşin içinde rekabet var neticede:)
-
@mbediroglu58 yanlış anlaşıldım. kadronuza kötü demedim övdüm aslında. yani o kadar iyi kadroyla çok maç kaybetmişsiniz ilginç bir şekilde. o yüzden sordum lig önemli mi diye (arkadaşlar arası rekabet vs). taktiklerinizi gözden geçirin madem. casus'u daha sık kullanıp karşı taktikler geliştirmeyi deneyin. rakiplerin en güçlü ve en güçsüz notlarını bulup ona göre önlemler alabilirsiniz. statik bir taktikte durmak bazen iyi sonuç verse de ters tepebiliyor da.
-
@light-asahi ben seni anladım. Dalga geçmediğini de biliyorum zaten. Orta saham takımın en iyi kısmı diyebilirim bu yüzden 4-2-3-1 genellikle kgv, rakibe göre bazen de Kontra atak oynuyorum. Baskı, stil ve tempoyu da 55-60 arası stabil tutuyorum. Şimdilik bu taktiklerle iyi gidiyorum ama ilerisi nasıl olur o muamma. O yüzden sordum soruyu benim en az 4-5 maç seri şekilde kazanmam lazım. Bu hususta bana yardımcı olacağın ya da önereceğin bir taktik dizayn vs var mı?
Bu arada sen benim takımımı görebiliyor musun? Veya ligdeki diğer takımların oyuncu ve taktiklerini? -
This post is deleted!
-
@mbediroglu58 baskı, stil ve tempoyu oynadığın rakibe göre değiştirmeyi deneyebilirsin öncelikle. benim bu konudaki kriterlerim şöyle;
-baskıyı rakibin taktiğine göre ve ne kadar agresif oynamak istediğime göre ayarlıyorum. örneğin rakip paslaşarak oynamayı tercih etmişse ve ben de kalabalık bir ortasahayla onun pas yapmasını engellemek istiyorsam (kadro kalitem de buna uygunsa) baskıyı 66-79 arası tercih ediyorum.
oyun stili ise tamamen oynadığın taktiğe bağlı. ne kadar ofansif veya ne kadar defansif oynadığına göre değişir. aslında bu kısım baskıyla da alakalı. defansif oynadığın bi maçta 70 press yapmazsın mesela. ona göre ayarlıyorum bu kısmı.
pas hızını tamamen rakiple olan kadro farkıma göre ayarlıyorum. rakibin ortalama kadro gücü 80 benim de 90 olsun diyelim. aradaki 10 güçlük farkı 50+10 şeklinde pas hızına yansıtıyorum.
4-2-3-1 KGV güzel taktiktir her zaman işe yarar OSM'de. bu taktikle kazanmaya başladıysanız devam edebilirsiniz.
evet sizin takımlarınızı, kadronuzu, transferlerinizi ve liginizdeki diğer takımları da aynı şekilde görebiliyorum. fakat taktiğinizi vs. göremem tabi ki
-
@light-asahi Orta sahadaki kadrom kalabalık ve kaliteli o konuda sıkıntı yok.
Baskıyı, rakibe varlığımı hissettirmek için hemen her gün "rakibe yakın oyna (%60-69) yapıyorum. Ama mecburen hem takımı yormamak hemde maçta fazla açık vermemek için stil ve tempoyu da %59 (Dengeli ve topa hakim ol) diye ayarlamak zorunda oluyorum.
Pas hızı konusunda söylediğinle alakalı, 4-2-3-1 KGV de pas hızını yüksek tutmak yerine TOPA HAKİM OLmak daha önemli ve sağlıklı olmaz mı?Savunma kısmında, ben alan savunmasını önemsiyorum ve rakiplerim de çoğu zaman adam adama oynuyorlar. Söylediğim gibi benim takım çoğundan daha iyi ama adam adama savunma da bile en azından skor olarak rakibe üstünlük sağlayamıyorum.
Benim taktiğin bir benzerini bizim ligde Genoa yapıyor ve o da şu ana kadar 11 maçta 3 gol yedi ve ligin 6.sırasında.
Gözden kaçırdığım ince bir ayar mı var onu da bilmiyorum açıkçası. Seri maç kazanamamaktan dolayı takımın motivasyonu mu düşük veya taktik diziliminde oyuncuları asıl mevkilerinde oynamıyor vs diye formları mı düşük anlayamadımki.
Bu arada kadroyu ve ligi nasıl görüyorsun, ben senin kadroyu göremiyorum : )
Ayrıca seni arkadaş olarak ekliyim dedim kullanıcı adını da bulamadım. -
arkadaslar 433 a ya kanat mi pasli oyun mu iyi gider orta saham ve forvetlerim ikisi de 100 ustu oyuncular var
-
Beyler oyunda ev sahibi avantajlığı diye bir şey cidden var mı bugün crystal palace takımımla manuya konuk oldum ilk yarıyı 2-0 önde kapattım maç 3-2 bitti kaybettim ama istatistiklerde bile ben öndeyim 15-7 şut 63-37 topla oynama sadece adam şut isabet yüzdesinde geçmiş beni böyle olunca üzülüyor insan hakettiği maçı vermiş gibi hissediyor.
-
@mbediroglu58 sanırım senin sıkıntın o zaman daha çok gol yemekle alakalı. osm'de gol yememek karşı taktik geliştirebilmeye bağlı. mesela ben şu an 3. slotumda avusturya liginden lask linz takımını yönetiyorum. 10 takımlık ligde hedefim 9 ve gerçekten iyi menajerler var ligde. şu an 11 maç oldu sadece 2 gol yedim, 7 puan farkla 1.liğe oynuyorum. casus'u rakiplerinize 1 buçuk saat önce falan gönderin son taktiklerini görmek için. rakibinizin oynadığı önceki maçlara bakabilirsiniz. sürekli aynı taktikle oynuyorsa eğer hangi maçlarda puan kaybetmiş ve o maçlarda rakiplerin taktiği neymiş.hangi maçlarda daha az gol atmış hangi maçlarda daha çok gol atmış. o bilgileri kullanarak karşı taktik geliştirebilirsiniz.
4-2-3-1 aslında bilindiği kadar defansif bir taktik değildir. o yüzden topa hakim olmak bence pek iyi değil. topu yavaş çevirdiğin sürece rakibe açık verdirtme şansın azalacaktır. böylece şut çekme şansın da azalır. sonuçta KGV oynuyorsun. oyuncuların ilk boşlukta şut çekmek istiyorlar. o yüzden bence pas hızını kadro kaliten rakipten iyiyse artırmalısın.
ismime tıkladığın zaman profilimde menajerlik linkim var. oradan görebilirsin. ben forumdaki herkesin takımlarını görebiliyorum bunun için baka bir şey yapmana gerek yok. kullanıcı adım Light Asahi ekleyebilirsiniz ben de sizi ekliyorum.
maç kaybettikçe oyuncların motivasyonu düşer. motivasyonu düşmüş bir oyuncuyu ilk 11'e alıp maç kazanmadığın sürece de o motivasyon artmıyor maalesef.
savunma kısmına gelecek olursam. alan savuması defansif ve pressin az olduğu taktikler için geçerlidir. şöyle örnek vereyim. 5-4-1 kontra atak oynuyorsunuz. baskı 30-40 seviyesindeyse defansif ve alan savunması oynamanız lazım. ama baskıyı 60'tan yukarı yapıyorsanıza adam adama savunma daha sağlıklı olacaktır. genellikle ofansif taktiklerde adam adama savunma tercih ediyorum.
-
Arkadaşlar İngiltere ligindeyim Leicester cityim ve 17. Haftada liderim 2. Sırada m.united var ben 4-3-3 b paslı oyun oynuyorum m.united 4-3-3 b kgv ne oynamalıyım maç m.unitedin evinde ve kadro değeri bi tık üstümde ama sorun yaşatacak kadar değil yardımcı olursanız sevinirim
-
@f-s-m-0-13 said in [OSM Taktikleri] selamın aleyküm başkan 442 b paslı oyun alan markj. Ofsay taktigi açık. Bu taktiğe karşı ne cıkmalıyım kadro değerimiz aynı gibi o 500 bende 480 milyon sağol sımden
-
@safakkerdogn kadro değerinden ziyade ilk 11 değerleri nelerdir(ortalama oyun gücü)
Maç nerede ve saha avantajı nedir
Kadrolariniz hangi dizilime uygun
Hakemin durumu nedir ve senden önceki maçlarda kırmızı/sarı hangi kartları vermiş
Oyuncu forum ve moral durumları nedir
?