OSM Taktikleri
-
@bahadır-k @bahadır-k kardeş yardımın için teşekkür ederim. Maç oynandı 5-6 gün önce 70. Dakikaya 1-0 önde girip kırmızı görünce maç sonucu 1-1 oldu. Neyse oynandı geçti o maç şuan da 1. Yim. 80-80-77-76(chelsea-huddersfield-city-liverpool)gibi bi puanlama var. Averajım yüksek o konuda rahatım. 2-3 gün sonra liverpool ile maçım var. Bugün de city-huddersfield maçı var. City yenerse çok iyi olur artık şampiy diyebilirim kendim için. Liverpool dışında zor maçım yok hepsi averaj maçları. Liverpool'a 4-5-1 kgv gireceğim deplasmanda maç. Değerleri ayarlamak gerçekten çok önemli. Tempo hakkında dediklerini o maçta deneyeceğim. Büyük ihtimal 80(75) - 45(50) - 80(75) civarlarında ayarlayacağım değerleri.
-
@ali-i̇zoğlu deplasman ve önemli maçsa yüksek değerlere çıkmamaya çalış. 2 gün önce 451'i şöyle oynadım ve benden bir tık daha iyi kadrosu olan ve kamp basan adamı penaltılarda kupada eledim kamp basmadan. Özet şöyle: 50ye 50 topla oynama, 10a 10 şut. Sanki hiç kamp basılmamış gibi hallettim maçı.
451
Forvet sadece hücum
Orta saha defansa yardım
Defans geride kal
Alan markajı, ofsayt yok
Baskı dengeli
Stil defansif
Tempo topa hakim ol
Sarı hakeme agresif çıkmıştım. Bence tam bir anti kamp ve riskli maçların defansif kalesi bir taktik. İsteyen deneyebilir. 2 katım kadrosu olan adamla başka ligde sürekli dostluk maçı atıyoruz. Hep kadrom eksikken tutturup 3,4-0 yeniyordu. Ben de evimde 1-0,2-0 yeniyordum. Geçen tam kadroya denk geldi ve yenemedi 1-1 bitti. Sahası da 3 adamın. Denemek isteyen varsa öneririm. -
Beyler burayamı yazılır bilmiyorum ama kadromuzu daha hızlı arttıracak taktikler varmı?
-
@menajerege_2 80-85 arası kalite oyuncuları alıp satman sana para kazandıracaktır. Bu şekilde toplayarak ilerlemeni öneririm. Yavaştan geliştirirsin.
-
Ben İngiltere liginde oynuyorum arkadaşlarla lig açtım Arsenal’ım arkadaş man u 2 gün önce 1 maç yaptık 1-1 bitti deplasman maçımdı o 532a kontra çıkmış ben 442b paslı kadrolar denk sadece 1 tık ben üstünüm 2 gün sonra kupa maçı var ne taktik önerirsin yine ayni taktık cıkıcam diyor bilen arkadaşlar taktik önerirse çok mutlu olurum
-
@ismetenes kupa maçları çok önemlidir. Ben rakibe 2 kat kadro farkı atamamışsam riske atmayıp 451 ya da 4231 çıkıyorum. Özellikle 433a kanat kullanmayı banko bilen kişilere de çok iyi oluyor bu.
Kontra atak, uzun top defansif dizilişlerde iyi olur. Ancak güçlü takım bu taktiklere karşı ofsayt açarsa etkisi azalır.
Rakibin kadro olarak sana aşağı yukarı denk olmasına rağmen defansif oynuyorsa 352 ya da 3322de denk oynayıp ofsayt tuzağı açarak kontra atağın etkisini azaltabilirsin diye düşünüyorum. Forvetlerin iyiyse paslı oyun işini görecektir. Defans oyunlarınla rakip forvetleri karşılaştır. Defansın üstünse adam markajı, rakip forvetler ağır basıyorsa ya da denkse alan markajı. Tüm sayıları 50-59 arası kullanabilirsin.
Hakem rengine göre de kadron dediğim gibi 2 katı fark atamamışsa risk almak gerekebilir, hele de kupa maçı.
Risk için:
Kırmızı hakem - normal
Turuncu hakem - agresif(kadro gerideyse), normal (kadro farkı çok yoksa)
Sarı hakem - agresif
Mavi hakem - çok agresif
Yeşil hakem - çok agresif kupa maçıysa hiç düşünmeyin bile çok agresif yapıştırın.
Kupa maçlarında saha avantajı yoktur bunu da göz önüne alarak bu bilgiler ışığında önünüzdeki maça taktik olarak her şeyi ayarlayıp çıkarsanız gerisi de şansa bırakın artık. Bol şans. -
@bahadır-k
Dostum senin bu taktik kısmına yazıdığın tüm yazıları okudum oyun hakkında ki bilegilerin çok üst seviye 352 çıkıp dediğin ayarlamaları yapıcam ve sonuçları da sana ileticem mutlaka bu arada benim her mevkim rakibe göre 2 3 güç yüksek her mevkide ben ağır basıyorum fakat şunu sormak istiyorum 532 ile bana saldıran bir takıma 352 çıkarsam gol yeme riskim çok fazla olmaz mı acaba ama yine de dediğini yspıcam. 352 paslı tüm sayıları da 59 55 55 yapıcam sonucu bildiricem sana çok teşekkür ediyorum -
Arkadaşlar İnter’de 5 altın defans 3 altın ortasaha 2 de altın forvetim var sizce nasıl bir dizilim taktik vs çıkabilirim yardımcı olabilirmisiniz? Ve ligten benden güçlüde var 4-3-3 oynadım yenildim ikinci sıradayım..
-
@ismetenes 532 ile en iyi uyum sağlayan stil kontradır. Kontra atakta baskı geride tutulur ki rakip kendi yarı sahasına saldırsın geride açık verirken o açıkları yüksek tempoyla değerlendirsin ve gol şansı bulsun diye. Eğer yüksek baskı kullanırsan kontraya karşı, kontra atak kullanmayı bilen biri topla oynamada da şutlarda da öne geçer. Ayrıca dediğim gibi ofsayt da etkisini azaltır. Ofsayt tuzağının da en iyi uyum sağladığı dizilişler 3lü defans olanlar. Az sayıda defans birbiri arasında daha iyi anlaşır çünkü.
Bunlar yüzünden 3lü defans önerdim. Kadro olarak 2 katı fark atmış olsaydın 343leri önerecektim ama bu farkı atamamışsan daha denk bir şey çıkman lazım buna da en uygunu bu durumda 352,3322 diye düşündüm. Bol şans. Rica ederim -
@script33 en iyi taktik o günün maçının kadro kalitesi, saha avantajı ve kamp durumuyla birlikte belirlenen taktiktir ve en iyi tek taktik yoktur ki hangi takım olursan ol sana zafer getirsin. Yeterli tecrübe kazanana kadar klasik taktikleri kullanmanı öneririm:
Kadron 2 katı ya da benzeri fark atmışsa 433 kanat oyunu, sayılar yüksek, alan markaj, ofsayt yok, herkes yerinde (30+ hücumlu iki bek varsa ileri olabilir)
Kadron 2 katı fark atmamış ama aşağı yukarı denkse 442 paslı ya da kanat, sayılar dengeli, alan markaj, ofsayt yok, herkes yerinde
Kadron fark yemişse gerideysen 451 4231 kgv, baskı ve stil 30larda, tempo yüksek hızda pas, alan markaj, ofsayt yok, orta saha defansa gelecek diğerleri yerinde
Yeterli bilgiye sahip olduğunda yani oyun motorunda neyin nasıl işlediğini daha iyi kavradığında diğer diziliş ve stillere bazen daha uygun kadron olduğunu fark edeceksin ama bu ileri aşama gibi bir şey. Klasiklerden başlamak en iyisidir tavsiye ederim.
-
@3afouna defansif taktiğe defansif taktik çıkarsan oyun iyice kilitlenir büyük ihtimalle berabere biter. Ve kadron iyi olmasına rağmen o maça defansif çıkarsan yorumcu "küçük takımlara karşı bu kadar defansif oynanmamalı" gibi bir şey diyecektir. Ben dengeli öneririm. Baskıyı ve tempoyu dengeli yapmak yeterli olur diye düşünüyorum.
-
https://i.hizliresim.com/5NXrGl.jpg
https://i.hizliresim.com/P7N4r6.jpg
MysticalLuna arkadaşımız benden önemli bir maç olduğunu, karşı takımın evinde ve denk olmasına rağmen kamp bastığını söyledi. Vermiş olduğum 451 taktiği ve biraz da şansın sayesinde yenilmekten kurtulmayı geçin denk oynarak 1 golle galip geldi deplasmanda kamp basmadan. 451 i boşa bu kadar övmüyorum. Kullanmasını bilene kamp basana karşı bile denk oynattıran bir taktiktir buyurun kanıtı :D(zamanında aynısını ben de kupa maçında denk olmasına rağmen kamp basan bir arkadaşa uygulamıştım ve kamp basmadan denk oynayıp penaltılarda kupadan elemiştim, o meşhur çok güvenilen kampı başına yıkmıştım eksi coinle.)
-
Osm de 4231 yada 451 KGv ile zayıf takımla güçlü rakipe karsi yada denk esit bi rakiple oynarken ev yada dış sahada son yüzde olan topa hakim ol yada yüksek hızda paslasma dan hangisi daha verimli olur 451 yada 4231 kgv oynarken bu 2 sini neye göre seçmeliyiz rakip ben den kadro olarak güçlüyse yüksek hızda paslasma verimli olurmu defansif kurguda tecrübeli menajerler den yardim bekliyorum
-
@legendarrow-tr kardeş emin ol ki ben her türlü defansif taktiği denedim. 631inden tut 424üne kadar. Ama şöyle bir gerçek var ki bu bir oyun. Gerçek değil. Yani oyun motoru denen bir şey var. Bazı taktikler oyun motoruna göre bazı taktiklere göre daha çok işe yarıyor. Defansif olarak en şah diziliş 451 bana göre. Çok şey denedim en iş göreni bu. Sadece bir dizilişin bile farklı versiyonları mevcut. Mesela 451de baskıyı 40, stili defansif, tempoyu yüksek hız oynayan var bazen iş görüyor bazen görmüyor. Bazısı oyunu kilitlemek için baskıyı 50de bırakıp stille tempoyu düşük tutar.
En güzeli ev sahibi deplasman olayına dikkat etmek. Nasıl oynarsan oyna, kesinlikle deplasmanda evinde oynadığın baskıdan daha düşük baskı kullanman lazım.
Bunların dışında; 451 ve 4231 çok yönlüdür. Kgv, kontra, paslı, kanat oyunu hepsi oynanabilir. Hangi mevkin daha güçlüyse ona göre ayarlanmalı.
Kgv için güçlü ve kalabalık orta saha gerekir. Mesela sende 5 orta saha koydun ama öyle bir forvetin var ki hücum gücü daha yüksek. Bu durumda defansif olarak kontra, dengeli ya da ofansif olarak paslı oynamak lazım ki o hücumu iyi olan forvet daha çok şut şansı elde etsin. Ya da 451 koydun ama kanatların hücumu diğer herkesten iyi, bu durumda da kanat daha iyi sonuç verir.
Ama genel anlamda kafa karıştırıyorsa kgv ayarla geç. Orta saha defansa gelmeli. (her defansif taktiğin altın kuralı) diğerleri sabit. Tam sayı vermek doğru olmaz ama şöyle oynamak deplasmanda iyi sonuç verdi bende en son : 40,30,75. Evimde de en son 55,30,55 oynadım iş gördü. 50,35,35 oynarsam da oyunu kilitliyorum genelde 0-0 bitiyor yavaş tempoda daha çok ben topu ayağımda tuttuğum için. Kendi takımınıza ve o günün maçına göre doğru sayıları kendiniz bulmanız lazım bu verdiklerim sadece yol gösterici yardımcı sayılar. Bol şans. -
merhaba çok önemli bir maçım var.ben tottenham başındayım.rakibim liverpool ve deplasmanda oynuyorum.rakip 442b paslı oyun oynayacak.ben taktiği ne yapmalıyım.maça 1 saat kaldı
-
@esesliates denk kadrolu maçlarda saha avantajına dikkat edin. (kupa maçları tarafsız saha). Kadrolarınız her ne kadar denk yani yakın da olsa ev sahibi olan taraf biraz daha ağır basacaktır çünkü ev sahibi bonuslu oynuyor. Bu bonusla ofansif oynanabilir evde. Tersi durumdaysa deplasman takımı denk de olsa işi sağlama almak istiyorsa (hele de önemli bir maç da) defansif oynamalı.
Eğer iki takım da denk oynarsa bu durumda; ev sahibi olan takım şut ve topla oynamada öne geçecektir ve deplasman takımı sönük kalacaktır. Ev sahibi ofansif oynarsa bu durumda, maçı farkla kazanabilir. Ama eğer deplasman takımı bu durumun farkında olup defansif bir taktikle çıkarsa ev sahibi için işler zorlaşacaktır. Ayrıca hakeme göre risk almak deplasman takımı yararına olacaktır.