OSM Taktikleri
-
Ya baskıyı düşürmekten neden bu kadar korkuyorsunuz ya da çekiniyorsunuz ki? Baskı yüksek demek oyuncular enerjini ofansif olarak kullansın adam daha senin yarı sahana gelmeden pres yapsınlar daha çok pozisyon üretilsin diyedir.
Düşük baskıda da oyuncular enerjilerini defans yapmaya harcarlar ve yarı sahanın gerisinde pres yapmaya başladıkları için daha başarılı olup daha az yorulurlar. Hem geride bekledikleri için rakip takım atağa tüm gücüyle çıktığında açık verecek illa ki ve o açıklıkları kollayıp pozisyon üretmeye çalışacaklar.
Kgvde düşük tempo kullanmak: yine soruyorum neden tempoyu düşürmekten bu kadar korkuyorsunuz. Defansif oyunda (uzun top ve kontra harici) top size gelince yavaş oyun kursanız rakip topu zor kapacağı için karşıya topla oynama yüzdesi fazla vermezsiniz. Bu da otomatik olarak diyelim rakip 15 pozisyonda 10 şut atacakken 10 pozisyonda 6-7 şut atacak, örnek olarak.
Defansif oyunun oyun motoruyla en iş gören taktiği oyunu böyle kilitlemektir: Madem ben pozisyon üretemeyeceğim, yenme ihtimalim düşük; o zaman sana da az şans tanırım mantığıyla oynamaktır. Rakibe karşı taktik deneyip üstün oynamayı denemek yerine oyunu kilitlemek gerekir. -
merhaba bugünkü rakibim sürprizler yaparak tüm rakiplerine karşı 451 oynayarak lider olan bir takım. 433 ya da 442 oynasa yeneceğim ancak, 451 pek bilmediğim bir taktik olduğu için yardımınızı istiyorum.Rakip 451 kgv oynuyor. Onun dışında güçlerimiz hemen hemen denk gibi hatta bir tık üstte gibiyim. Maç onun sahasında. Ne oynamalıyım?
-
@ömer-faruk-güntay 4-5-1 kgv'ye karşı kesin çözüm olarak ne yapabilirsin inan bilmiyorum ama sende 451 kgv oynayabilirsin.
ekip savaşlarında 4-5-1 kgv gerçekten rakiplere acı çektiriyordu.
dostum, üzülerek söylüyorum, sanırım yenileceksin.
çünkü 4-5-1 kgv ile zirveye oturmuş bi' menajer, kesinlikle çizgi taktiği, baskısı, stili ve temposu gerçekten sağlam ayarlamış olmalı.
-
@ömer-faruk-güntay 451, ofansif taktiklere kök söktüren ancak karşısı denk bir taktik yapınca etkisi azalan bir taktiktir. Sana tavsiyem hangi dizilişle oynarsan oyna denk oyna sakın ofansif oynama.
-
451 deplasmanda İzmir defansı 35-35-35 öneriyor ve kullanıyordum ancak bugünkü maçlarımda aldığım sonuçlar üzerinde biraz kafa patlattım ve yeni düzenleme gerektiğini gördüm. Dostluk maçlarında ev sahibi olarak 55-30-55 gibi sayılarla oynadım daha iyi sonuçlar aldığımı fark ettim. Yani demek istediğim evde 55-35-35 öneriyordum ama tempo çok düşük kalıyormuş.
Şuandan itibaren deplasmanda 35-35-55 gibi sayıları deniyorum. Olumlu sonuçlar alırsam ufak takımların özellikle deplasman maçlarındaki zavallı hallerinden korkulur duruma gelinecek -
Kaşif ile Jadon Sancho'yu getirmek istiyorum Dortmund'dan yetenek aralığı olarak kaçı seçmek lazım ?
-
Merhaba arkadaşlar savaşlar liginde chelsea geldi nasıl bir diziliş ve taktik ile oynarsam başarılı olabilirim detayları ıle yazabilirmisiniz.....
-
@jannevs rakip sağlamsa 451 iyidir düşük yüzdeliklerle
@beowolff şuan için 433 kanat kullanman yeterli olacaktır mevkiler yerinde... oynadıkça taktiğini sen değiştireceksin düşünerek bir şeyler bulabilirsin
@Bahadır-K belirli bir taktik yok ki Ekip savaşıysa tabi deneyerek ama normal liglerde 451 ile oynamanı tavsiye etmem Hücuma odaklan -
oyunda 95 üstü adamlar hiç mi satılmıyor? bütün takım 95 üstü olduktan sonra satış yapamıyor muyuz?
-
@Eren-Erulutekin Bazen transferler durgunlaşıyor yani zor satılıyor zaman zaman oyuncular, fiyatlarını da çok yüksek koymamak lazım tabi
-
rakipten daha iyi kadrom var evimde oynuyorum, 3-4-3 b paslaşarak mı oynamalıyım 3-4-3- a kanatları kullan mı?
-
rakipler 5-3-2, 5-3-1-1, 6-3-1 gibi defansif taktiklerle cıktıgı zaman galibiyet için nasıl bir sistemle çıkmak gerekir? Çizgi taktik değerleri kaç aralıgınsa olması gerekir? Malum 433 tutmuyor
-
@eren-erulutekin 433 tutar kardeşim sen yeni yüzdelik değerleri için uğraş
-
@eren-erulutekin ben uygulamadım ama karşı taktik olarak 352 paslı ve 343 kanat oynayanlar var.
-
Ligimdeki menajerlerden birisi bir başka takımla da aynı ligde oynuyor, transferde falan şike yapıyor keza aralarında oynanan maçta da kaleye orta saha koyup oynatmış. Bu tip bir durumda kalıp da raporlayıp sonuç alan oldu mu ve ne yazdınız raporlarken?
-
@SirAsliyuce Şike Varsa İncelenir . İlgileniyorlar Mesaj atınca
-
@weech3 b dizilişleri paslı oyuna, a dizilişleriyse kanat oyununa uygundur genel olarak. Ayrıca b dizilişlerinde tek defansif orta saha oyuncusu oynarken a dizilişlerinde 2ye çıkar. Yani b daha ofansif, a daha dengelidir. Bana soracak olursan şöyle seçilmeli: Kadro neye uygun? (form moral sakatlık ceza durumlarına göre) eğer defansif orta saha pek yoksa takımda ofansif b dizilişleri daha iyi iş görecektir.
Özet olarak: 343 oynamaya karar verilmişse, orta sahalara bakılır. 3 ofansif bir defansif ya da 3 ofansif bir dengeli orta saha varsa b olur. 2 ofansif orta saha, 2 de dengeli ya da defansif orta saha oynayacaksa a tercih edilmeli. İyi oyunlar.