OSM Taktikleri
-
@RequıreD 4 defanslı adam markajına 4 forvet harici bir şey koyarsanız adam markajı elinde patlar. 3lü forvete karşı da 3lü defans + adam markajı rakip forvetleri bayağı zorlayacaktır. Ayrıca 3lü defansta ofsayt taktiği iyi iş görüyor hem de paslı oyunsa rakip, büyük ölçüde atağı keser.
Bir de evdeyseniz 343, 352, 3322 önerebilirim.
-
@Bahadır-K 5-3-2 kontra oynadım. Defansif stil baskı düşük tempo hızlı dedim. Orta sahanın defansı desteklemesi talimatını verdim. Kontradan bir gol bulmayı hedefliyordum ama maç onun evinde 0-0 bitti. Bu dediğinizi de kulağıma küpe edicem.
-
@Bahadır-K İki katım değildi elbet rakip ama bir tık üstündü benden sanki bende 4-4-2 a kanatları kullan diyip riske girmek istemedim ama maç sonu düşündüm 5-2-3 ile gol bulma şansım daha mı fazla olurdu 3 forvet olduğu için. O yüzden biraz 5-2-3 uygulamadığım için pişman olmadım değil.
-
Kaşifi herhangi bir takıma gönderiyorum kaşif bana raporunu anlık olarak mı sunuyor yoksa gün içinde karşı takım ne kadar kadrosunu vs değiştirirse bile ben kaşiften tekrardan raporu görmek istediğimde güncel raporu görebiliyor muyum?
-
@RequıreD Kaşif değil casus gönderiyorsunuz Ve evet herhangi bir değişiklik olduğunda ordan görebilirsiniz güncel olarak.
-
@RequıreD evet arkadaşın dediği gibi. Casus, raporu gör denilir denilmez o anki dizilişi ve taktiği gösterir. Yaygın bir görüş olan; maça yakın casus atma olayı ise sadece bir efsanedir 1 gün öncesinden bile casus atsanız baktığınız anın taktiğini görürsünüz.
-
Pekala o zaman bir soru daha benden size Rakip benden bir tık üstün yine 4-4-2 b taktiği ile pas oyunu oynuyor. Hakem agresif olmasına rağmen rakibim agresif bir stille oynuyor. Maç benim evimde. Buna karşılık nasıl bir taktik benimsemeliyim?
-
@Bahadır-K peki ben ne oynayayım a mı be mi ve paslı mı kanatlardan mı
-
Ayrıca baskı stil vs bunların değerleri kaç olmalı sence
-
Benim takımım rakibe göre bir tık üstün. Rakip 4-2-3-1 kgv oynuyor. Buna karşılık taktiğim ne olmalıdır? ( Baskı,stil, paslaşma değerleri de dahil söylerseniz sevinirim) ( Kazanmaya oynuyorum beraberliğe değil )
-
@RequıreD iyi ayarlanmış 4231e karşı istatistikte öne geçmek oldukça zordur. 4231 kullanın orta sahada bir tık öndeyim dediğiniz farkı top mücadelesi farkında kullanmak için, bu bir seçenek. Başka bir seçenek de 3lü defans kullanıp topu ileriye taşıma konusunda kalabalık bir avantaj elde etmek çünkü rakipte tek forvet var. Sayıları denk kullanın ne olur ne olmaz. Ben de bugün 4231 çıktım ve yenildim ama istatistikleri görseniz oha dersiniz: 4e 15 şut, 28e 72 topla oynama öndeyim ve 2-0 kaybettim. İyi ayarlanmış 4231e karşı böyle şanslı olmadan yenmeniz çok zor
-
rakibim benden iyi 4 yıldız oyuncusu var. 4-3-3b kanatları kullan alan markajı oynuyor. bende ise 1 yıldız oyuncu var önerilerinizi bekliyorum.
-
@ybelhandaies rakip iyiyse defansif oynayın. 451 iyidir. Kaleyi görünce vura uygundur. Evde düşük dengeli baskı, defansif stil, yüksek hızda paslaşma olabilir. Deplasmanda yüksek dengeli baskı, defansif stil, yavaş oyun kur olabilir. Ben de genelde böyle oynuyorum gerideysem. Orta sahayı defansa gönderebilirsiniz 901 gibi iş görür. Ya da forveti orta sahaya gönderip orta sahayı sabit bırakırsınız bu 460 gibi iş görür. Birinde daha sağlam bir defans gücüyle oynarsınız diğerinde orta sahada atakları kesmeye yönelik oynarsınız seçim sizin
-
arkadaşlar juventusum kadro değerim 500 küsür ve evimde fiorentina ile maç yapıcam onun değeri 900 küsür. genelde 4-4-2 B çıkıyorum forvetler kane ronaldo dybala olduğu için. sizce yarın nasıl çıkmalıyım rakip ya 4-4-2 A yada 4-3-3 B veya çıkacak
-
@shoppiee4 451, 4231. Forvet orta sahaya destek, diğerleri sabit. Tüm sayılar dengeli. Kaleyi görünce vur. Alan markajı, ofsayt yok.
500m demişsin evdesin. Rakip 900 küsur. Ya defansif basacaksın ya da bu dediğim tarzda denk. Direkt defansif önermememin sebebi evde olman.
Defansif için de yine bu dizilişlerde çizgi taktiği olarak orta saha defansa gelecek, diğerleri sabit. Baskı dengeli, stil ve tempo defansif olacak. Karar senin.