OSM Taktikleri
-
merhaba ligte ilk maçım . premier lig , ben manu rakibim mcity , sanırım 4-4-2b oynucak kgv ya da pas oynar , ne yapmalıyım sizce ?
-
@CanK-thebestio said in OSM Taktikleri:
merhaba ligte ilk maçım . premier lig , ben manu rakibim mcity , sanırım 4-4-2b oynucak kgv ya da pas oynar , ne yapmalıyım sizce ?
Evet genelde 2 puan kaybederek başlıyorlar birbirlerine karşı 433 442 451 gibi artık KLASİKLEŞMİŞ taktiklerine oyun ortada
dönüyor5li defans oynarsın 532 523 5311 gibi oyuncularına göre seçebilirsin burada püf nokta.
: kontra atak oynayacaksın
: asla pres yapmıyacak takımıb
Geride karşıla gir
Stil Defansif
Kontra atak oynadığın için tempo yüksek olacak deyse iş görmez TEK PAS YADA YÜKSEK HIZDA PASLAŞMA
Üstün çıkıp alırsın maçı işini net görür sonuçları yaz bana özelden
-
Kolay gelsin evimde oynayacağım arsenalim rakibim burnley benden daha iyi durumda oyuncularının gücü benim saha 2 seviye rakibim 4,3,3 oynuyor kanatları kullan yapıyor kazanmam lazım bu maçı nasıl bir taktik yapmalıyım
-
Herkese selam
bugün kupa final maçım var süper ligde.
rakibimle hep berabere kaldık. kampa gidemiyorum artık. maç benim evimde. taktik olarak 433a kanat oynuyor. bugün pas oynayabilir. son dakkaya kadad bakıcam. kadrosu 800m ve oynayacağı oyuncular 100-110 aralığında. Benim kadrom 570m şu an ligde birinciyim. 433 kanat oynayarak hiç yenilmedim. bu maçı almak istiyorum. önerilerinizi bekliyorum. yarım saat kaldı. teşekkürler. -
Yarın chelsea ile maçım var kadrosu benim takımdan daha iyi deplasman maçı ikimiz de söz verdik kamp almayacağız 4-3-3 kanatları kullan oynuyor sahası 3seviye benim takımda fena değil ama onun takım çok Dah iyi sizce nasıl bir taktik kullanmalıyım
-
@ragazzo-duro aşşağı yazdım 532 523 kontra işini görür 451 5 li ortasaha ile de oynamak mantıklı sana kalmış
-
Sonunda face sorunu çözülmüş kaç gündür yokum buralarda.
@ragazzo-duro evet arkadaşın dediği gibi oynayabilirsin bence ilk tercihin mümkünse 451 olmalı -
@FATİHTERİM peki 5,3,2 yada 5,2,3 kontra oynarsam forvetler ortasaha ya yardım mı yapmalıyım bide baskı stil ve tempo ne olmalı teşekkür ederim.
-
@Bahadır-K 4,5,1 taktiğinide senden çok duydum reis sen ne önerirsin baskı stil vs
-
@ragazzo-duro güçlü rakibe karşı oynuyorsanız 451de düşük sayılar işinize yarar. 2 varyant var:
-
Orta saha defansı destekle denilerek kapanmak(diğerleri sabit). Bu güçlü bir defansif güç sağlar ama unutmayın her şeyin bir antisi vardır. Bu seçilirse baskı 30-40 arası yapılır, stil 20-39 arası, tempo da 40-59 arası olur. Alan markajı, ofsayt yok.
-
Forvet orta sahayı destekle denilip diğerleri sabit tutularak 6 orta sahaymış gibi oynanır. Bu da topla oynama olarak rakibe karşı ezilmemek için iyidir. Savunma orta sahada başladığı için baskı dengeli olmalı 40-59 arası, stil defansif 20-39 arası(rakip güçlü çünkü), tempo topa hakim ol olabilir ancak bazen yüksek tempo da iş görüyor. Emin değilim ama rakip 433 çıkınca merkezde 1 orta sahası olduğu için hızlı pas daha iyi geçiyor sanırım.
Kaleyi görünce vur olacak ikisi de
-
-
@Bahadır-K teşekkür ederim sonucu söylerim size
-
Beyler özelden değiştirmeyeceğim güzel bi taktik verir misiniz arkadşlarla lig kurduk cehlseayım ezildik?
-
@ragazzo-duro said in OSM Taktikleri:
@FATİHTERİM peki 5,3,2 yada 5,2,3 kontra oynarsam forvetler ortasaha ya yardım mı yapmalıyım bide baskı stil ve tempo ne olmalı teşekkür ederim.
Asla pres yapmamalı takımın
Geride karşıla seçmelisin ortasaha defansa yardım yada pozisyonunu koru yapıcaksın
Forvetler sadece atak olacakTakımın geride karşılayacak
Stilin zaten Defansif olacak
Takımın gerideyken tek pas futbol yüksek hızda paslaşma yani tempo yüksek olmalı
Mantık şu takımın geride karşılıyor
Topu geride kazandığında tempolu bir şekilde ileri çıkıp atıyorsun net şut üstünlüğünü olur gerisi de kadro ve şans -
@FATİHTERİM Hocam, ben Liverpool takımını yönetiyorum bana nasıl bir taktik önerirsiniz veya sizin dışınızda bana başka taktik önerecek olan varmı?
-
@Bahadır-K Merhaba, yarın alanyaspor ile maçım var ben GS kadro değerim 1,078 rakip 927 M. Maç evimde.Şampiyonluk maçı gibi birşey olacak. Rakip kadrosunu çok güçlü hale getirdi. Taktik olarak 4-3-3 A kanat 70-70-60 oynuyor alan ofsayt yok. Ben de 4-3-3 A kanat çıkmayı düşünüyorum 65-60-59 şeklinde yorumun ne olur.Hakem sarı da agresif oynayacağım.Cevap verirsen sevinirim
-
Kayserispor oynuyorum rakibim yarın fenerbahçe 4-3-3-A oynuyor agresif , kanatları kullan , alan markajı, ofsayt tuzağı hayır, benim kadrom onunkinden bir tık daha iyi genel olarak ben de 4-3-3 A oynuyordum bu maç nasıl bir taktik izlemeliyim
benim kadro değerim : 115M
Fenerin kadro değeri : 105M -
@03AFYOKK bu maç için 59 tempo bence doğru. Diğerleri 60lar olabilir. Üstün oynarsınız diyorum kart çıkmazsa.
@ZNoaxx saha kiminse ona göre davranmak lazım. Ev sahibiysen mesela bu maçta normal oynadığın 433ü sadece temposunu 59a düşürüp oynayabilirsin. Deplasmansa bu kurtarmaz. 5li orta saha düşünülebilir. -
@BozkurtBuraq Liverpool ile 4-4-2 oynamanı öneririm.pas oyunu,alan savunması,mantalite ayarlarını hakemin ve rakibin gücüne göre ayarlayabilirsin.
-
@Bahadır-K kral kolay gelsin bugun deplasmanda manchester united ile oynuyorum takımım onun takımından iyi 100m fark var aramızda evinde oynayacak ve 4,3,3 paslı oynuyor stadyum seviyesi de 1. Sizce nasıl bir taktik yapmalıyım kazanmak için