OSM Taktikleri
-
@tinercigiben33 sabit bir taktikle çok da başarılı olamazsın maçtan maça çıkman gerken taktik değişir. illada tek taktik dersen 451 daha güzel bir taktik. mesela rakip 352 çıkarsa sen 442a çıkmalısın çünkü defansif yönden kanatları pert 352 nin
-
tottenhamı yönetiyorum bayerne karşı maçım var rakip 4 3 3 b paslı oyun oynuyor kadrolar aşağı yukarı aynı hatta benim daha iyi deplasmanda oynuyorum hangi taktikle çıkayım press savunma falan nasıl olmalı ?
-
@Huseyin-alp-Ertugrul 4231 kgv oynayabilirsin. alan savunması ofsayt yok. presi hakeme göre yapıyorum ben. sitil 40-50 arası ve hızlı hücum 70 olabilir
-
Arkadaşlar deplasmanda denk kadro değerine karşı maçım var 4 4 2 a kanat ofsayt hayır ve alan savunması oynuyor nasıl girmeliyim deplasmanda
-
Beyler 5311 mi daha kullanışlı 532 mi ve bu taktiğe uygun kontra atak için çizgi taktikleri neler olmalıdır
-
@MBilalM8 5li orta saha kullanabilirsin yüksek sayılarla. 5li orta saha genelde 442lere karşı üstün geliyor. Özellikle de 451.
@Danqer 5311'de forvet olarak 1 santrafor, 1 forvet arkası var. 2 kanat orta saha ve 1 defansif orta saha var. Üstelik orta hattı forvete kadar düz çizgi halinde olması daha güven verici oluyor.
532'de 2 santrafor var. 2 kanat orta saha ve ofansif merkez orta saha var.
İkisi de ana stil olarak kontra atağa uygundur. Yan stil olarak uzun top denenebilir.
Kontra atak; baskı ve stil düşük (20-39 arası), tempo yüksek (60-80 arası). Çizgi taktiği olarak rakip 3 forvet ve üstü oynuyorsa orta saha defansı destekle diğerleri sabit öneririm, 3ten az forvete sahipse de herkes sabit.
Uzun top için çok bilgi veremeyeceğim ama en son baskı dengeli, stil defansif, tempo yüksek hızda pas ya da tek pas futbolla iyi sonuç aldım. -
@Bahadır-K aynen katılıyorum
-
4 4 2 b kanat alan ofsayt yok deplasmanda denk takıma nasıl girmeliyim
-
@MBilalM8 5li orta sahalar iyi gider 451 yada 4231. kanat oynadığı için 451 kgv alan ofsayt yok öneririm
-
@darkmohikan peki yüzdeler ve çizgi taktikleri ne olmalı
-
@MBilalM8 baskıyı hakeme göre yaparım yeşil 75 mavi 70 sarı ve sonrası 55.
yüksek baskı iyi ma çok yükseltirsen maçın sonlarına takım yorulur oyundan düşer. ayrıca hakeme göre kart alma şansın artar. sitil 45 tempo hızlı paslaşma 70 -
@darkmohikan peki ben hep 4 3 3 a kanat oynuyorum deplasmanda alır mıyım 4 3 3 a ile 4 4 2 b yi
-
@MBilalM8 Hocam merhabalar mobilden giriyorum ilk defa yazıyorum nereden yazacağımı bilemediğim için size yanıt vererek yazabildim, Konum ise şu Liverpool ile maçım var kadrolar denk 5 2 3B Taktiği Sert (Hakem sarı) Kontra Atak Alan savunması Ve ofsayt taktiğini uyguluyorlar. Maçım deplasmanda İki takımda antreman kampına gitti. Hangi taktik ile çıkmalıyım?
-
@beytullah2828 bence 4 2 3 1 kaleyi görünce vur alan savunması ofsayt yok forvet ileri orta saha yerinde kal defans geri yüzdeler 60 55 60 yap bu dediğim taktiği dostluk maçlarında dene takımına uyarsa yap
-
@beytullah2828 kendi sahasında kontra oynamış. 5 li ortasaha defansif oynayıp elinde patlatırım. yaptırmam kontra:) tabi benden güçlüyse
-
@beytullah2828 sonuç ne oldu kardeş
-
Selamlar
Karşıdaki rakibimin kadrosu benden biraz daha iyi 4-3-3 B oynuyor Kanatları Kullanıyor-Alan Markajı-Ofsayt hayırBuna karşı 4-4-2 B oynuyorum Kaleyi Görünce vur dedim-Ofsayt hayır-Alan Markajı-Forvetler Hücüm-Orta Forveti destekle-Defans olduğu yerde kalıyor
BASKI:70
STİL:30
TEMPO:80
Doğru mu oynuyorum eksikler ney yazarsanız sevinirim. -
@Favrov kgv oynayacaksan 451 kullansan daha iyi olur bu maçta. rakip kanat oynuyor sende kanatları kapatmış olusun hemde. stil de fazla defansif bence bu maç için deplasmansa olabilir. zor maçta orta sahayı forveti destekletmezdim
-
4-5-1 yaptım
Orta saha defansı destekle yaptım
defans bekle dedim
kaleyi görünce vur dedim
stili 50 yaptım
Tempo 80 tek pas futbol
baskı 50
hakem kırmızı dikkatliye aldım -
@Favrov herkes yerinde oynasın defansa yardım çok defansif kaçar okadar fark yok arada. baskı hakem sarı turuncu kırmızıysa kalabilir değilse 70 lere çek.