OSM Taktikleri
-
Bu arada, arkadaşlarla oynadığımız 16 kişilik (13 kişi full aktif) ligde ilk sezonumu geride bırakmak üzereyim. Hedefi 13.'lük olan takımım 8. bitirecek. Biraz şans yanımda olsaydı ve oyunu ilk kez oynamamış olsam ilk 5 yapardım. Saint E. ile de 10 puan farkla şampiyonluğa gidiyorum. Birkaç şey söylemek istiyorum nacizane. 3 temel sistem üzerinden gideceğim. Çünkü nerdeyse bütün sistemleri denemiş biri olarak, bu 3 sistem dışında verim aldığım 1 sistem olmadı.
-
Lige başlarken ilk yükselteceğiniz şey stadyum seviyesi olsun. Seviye 3 olana kadar durmayın. Stadyumunuz full olursa evinizde oynadığınız maçlarda oyuncularınız +10 overall'a yakın daha güçlü oynar. 90'lık adamınız 100'lük gibi olur yani.
-
Daha önceki sayfalarda da yazıldı, çizildi ama belirtmekte fayda var. Eğer rakibinize kadro değeri olarak 2 katı fark atamamışsanız kesinlikle 4-3-3 çıkmayın. Averaj olursunuz.
4-3-3'ten verim almak istiyorsanız tüm sayıların 70'lere çekilmesi şart. Ben hepsi 77'de kullanıyorum.
Forvetler: Sadece hücum.
Orta saha: Pozisyonu koru.
Defans: Bekler ileri.
Stil: Kanatları kullan.
Unutmayın, 4-3-3 bir kanat oyunudur. -
Eğer rakibinizden kadro kalitesi olarak çok gerideyseniz, 4-5-1 KGV oynamaktan başka çareniz yok gibi. 5-3-1-1 de denedim ama 4-5-1 kadar verim alamadım.
Evinizdeyken: 60-60-75
Deplasmandayken: 50-50-75
Forvet: Sadece hücum.
Orta saha: Defansa yardım et. (4-5-1'in püf noktalarından biridir)
Defans: Sabit
Stil: KGV
Hücumu en yüksek orta sahalar forvetin arkasına. Defansif olan orta saha en geriye. Kenarlara yine hücumu yüksek olan orta sahalar. -
4-4-2 sistemini kadro olarak önde olduğunuz ama çok da fark atamadığınız risk seviyesi yüksek rakiplere karşı kullanın.
Forvet: Sadece hücum.
Orta saha: Pozisyonu koru.
Defans: Sabit.
Ev veya deplasman fark etmez. 55-55-75.
Stil: Pas oyunu
Unutmayın, 4-4-2 bir pas oyunudur ve tempo + baskı dengeli seviyelerde oynanır. -
4-3-3'e karşı 4-5-1'in avantajı şudur: Orta sahada 5'e 3 öndesiniz. Takımınız biraz iyiyse, 4-3-3'e karşı puan çıkartmak hiç de zor olmuyor. 600 milyonluk rakibimi 250 milyonluk kadromla şampiyonluktan ettim dün. Rakibi kitleme noktasında çok başarılı 1 sistem.
-
Eğer hakem kırmızı ise kesinlikle mücadele düzeyi olarak dikkatli'yi seçmenizi öneririm. Normal düzeyde mücadelede bile Saint E. ile saçma sapan kırmızı kartlar gördüm. Bu durumdan arkadaşlarım da şikayetçi.
-
Oynattığınız adamdan çok daha düşük overall'a sahip olmasına rağmen daha iyi performans veren adamınız varsa kesinlikle 11 oynatın.
91'lik Lewandowski'den nerdeyse sıfır verim alırken, 83'lük diğer forvetim nerdeyse her maç gol atıyordu.
Aynı Lewandowski Saint E.'de şu ana kadar 26 gol attı. Performans alma işi tamamen şans işi diyebilirim.
-
-
@Czafer 433 b oynuyor rakip deplasmanda hangi taktikle 3 puan çıkarabilirim kadrom 1 tık daha iyi
-
EDİT:
'' Unutmayın, 4-4-2 bir pas oyunudur ve tempo + baskı dengeli seviyelerde oynanır. ''Baskı + stil olacak doğrusu. Tempo = Paslaşma hızı. Paslaşma hızınız ne kadar yüksek olursa, pas hatası ve kontra yeme ihtimali o kadar artar.
-
@trabzonsporcardozo61 4-3-3 b ne oynuyor sana tavsiyem 4-3-3 A oyna kanatlari oyna ama deplasmanda olduğun için biraz sıkıntı olabilir dediğim taktikle berabere kalırsın en azından 1 puan alırsın ama galibiyet ihtimalin yüksek olur.
-
@Czafer 433 dışındaki bi taktik öneremez misin forbet oyuncularım 4-3-3 de verimli olmuyor uymuyorlar heralde
-
@trabzonsporcardozo61 4-4-2 a kanatları kullan veya 3-5-2 kaleyi görünce sutla olabilir
-
@trabzonsporcardozo61 rakibin kanatları kullanıyorsa en iyi taktik 4 5 1kgv olur tempoyu yüksek tut baskıyı azalt ve defansife daha yakın oyna 40 50 arası
-
Kolay gelsin arkadaşlar. Takımım bologna 200m değerim var rakibim sassasulo onunda değeri 220m ve maç onun sahasında saha sı 2seviye hemen hemen denk güçleriz sizce en mantıklı taktik ve dizilişim ne olmalı
-
@ragazzo-duro rakibin taktiğini söylersen yardımcı olabilirim
-
@veli-dinc stadyum seviyem 2 evimdeyim rakipten kadrom 1 tık daha iyi 433b agresif kanatlarım kullan oynuyor ne oynamalıyım 3 puan için 3-4-3 uygun seçenek mi
-
@Sanstrtom Hocam hayırlı ramazanlar.Yarın kadro değeri benden yaklaşık 100m daha iyi rakiple karşılaşacam.Ben 1.yim kendisi 2. aradaki puan farkı da 2 .Yani bana beraberlik yeter.Yenilmemek için nasıl bir kadroyla çıkabilirim?
-
@trabzonsporcardozo61 yukarda dediğim gibi en iyi taktik 4 5 1 kaleyi görünce vur olur 3 4 3 hiç denemedim 4 3 3e karşı ama 4 5 1 denemelerimde başarılı oldum
-
@Czafer ben şöyle düşünüyorum ; rakip %100 galibiyet için çıkacak sahaya yani en az çift forvet çıkar bence.Ben de forvetlerini kitlemek adına 6-3-1 gibi aşırı bir anlayışla çıkmayı düşünüyorum.Baskıyı geride karşıla stili de defansif yaparım.Taktikleri de kontra yapıp en az 1 puan alırım diye düşünüyorum.
-
Arkadaşlar ben yeniyim forumda. Ben Galatasarayı rakibim de Sivas aramızda 100 milyon kadro farkıyla öndeyim. Ben 1.yim o 2.O 442 b paslaşarak oynuyo. İlk maçta 4 5 1 kgv denedim sahamda. Çok yanlış bir tercihti ve yenildim. Şimdi ise maç onun sahasında mutlak kazanmak için ne yapmalıyım?
-
@Deniz06n 6-3-1 çok aşırı olur ve mutlaka gol yersin eğer aşırı derecede önemli bir maçsa rakip özel antrenman yapar. Ya da şöyle bir şey yapabilirsin rakibin hangi taktikle çıkıyorsa sende çık @mikoreyiz kral sen 4-3-3 b ile çık kadron kalitenli ise böyle oyna rakibe baskı 100 yap
-
3 3 2 2 taktiğini daha önce başarılı kullanan veya hakkında bilgisi olan var mı ? Taktikleri nasıl olmalı sizce ?
-
çok gol attıran +3 gol attıran taktik istiyorum biliyorsanız yazabilirmisiniz
-
@Taha44_66 4-3-3 B kanatları kullan, 70-70-70