OSM Taktikleri
-
4-4-2 a karşı taktik
Merhaba güç dengelerimiz yakın bir takımla oynayacağım taktiği 4-4-2 a kaleyi görünce vur alan markajı oynuyor nasıl bir karşı taktik yapabilirim çok önemli bir maç yardımcı olursanız sevinirim -
Merhaba
Çizgi taktikleri denilen 0-100 arası ayarladığımız üç taktik bize neyi ifade ediyor ? Yüksek değer ve düşük değer arasındaki avantajlar ve dezavantajlar nelerdir ? Bilgisi olan birisi yazabilir mi ? Ayrıca oyun içindeki alan markajı ve adam adama markaj arasındaki fark nedir? Şimdiden cevap/lar için teşekkürler. -
This post is deleted!
-
5-2-3-A - Uzun Top
Baskı 62 – Defansif 38 – Tempo 62 – Adam adama – Ofsayt taktiği yok
Forvetler sadece hücum – Orta saha forveti destekle – Defans geride kal
Takım Kaptanı Defans en yaşlı ve en iyi oyuncusu
Dostluk Maçı - Saha avantajı %0
(Kadro Kalitesi 79) Ankaragücü 0 – 0 Alanyaspor (Kadro Kalitesi 67)
Alanya Bilgi Analisti(casus) Sonuçları
(4-2-3-1)(Kaleyi görünce vur)(Alan Markajı)(Ofsayt Taktiği yok)
Bu kadro kalitesi farkıyla açık ara bir fark atmam gerekirken 0-0 beraberlik ya defansifliği 38den 60lara çıkarmam gerekirdi ya da 5-2-3A ile uzun top uyumlu bir taktik olmayabilir. Uzun top taktiği denemelerim farklı dizilimlerle farklı oranlarla devam edecek.3-5-2 - Paslı oyun
Baskı 62 - Ofansif 63 - Tempo 63 - Alan Markajı- Ofsayt taktiği var-Mücadele Normal
Forvet sadece hücum - Orta saha pozisyonu koru - Defans bekler ileri
Takım Kaptanı Orta saha en iyi oyuncusu
Lig Maçı - Saha avantajı %2
(Kadro Kalitesi 79) Ankaragücü 1- 0 Kasımpaşa (Kadro Kalitesi 67)
Kasımpaşa Bilgi Analisti(casus) sonuçları
(4-2-3-1) (Kaleyi görünce vur)(Alan Markajı)(Ofsayt Taktiği var)(Mücadele Agresif)
3 Maç yukarıda aynı takıma aynı taktiklerle yakın kadro kalitesiyle 4-0 atmıştım bu sefer biraz az gollü bir galibiyet oldu. Fakat şut sayısı 12 ye karşı 5’ti ve topla oynama da 61’e karşı 39’du. Ayrıca kadro kalitesi totalde aynı olsa da ofansif orta sahalarımın ve forvetlerimin değeri düştü buna karşın defanslarımın değeri arttı. Az golü bu nedenlere de bağlayabiliriz. Maç yorumcusu skor 1 0 olsa da taktikleri ve oyunu çok beğendiğini söyledi. Sonuç olarak 3-5-2 ve paslı oyunu, 4-2-3-1 kaleyi görünce vura karşı tavsiye ediyorum(Bu 2 oyuna dayanarak daha fazla da deneyeceğim). -
Merhabalar ben 2 gün önce Milanla yeni bir seriye başladım ama başlangıc çok berbat bir oyun berabere 2 ci oyun mağlubiyyet 4-3-3-A ve B ni denedim hem paslı oyun hemde kanat oyunu yaptım hep 55-50-75 ile alan ve ofsaytsız yinede
sonuç yok bana mükemmel bir taktik önerirmisiniz? -
@m-murad mükemmel bir taktik aramaktan ziyade hangi duruma göre hangi taktik yapılmalı ona odaklanmalısın bence. Yoksa mükemmel bir taktik olsaydı herkes tek 1 taktikle oynardı ve oyuncu kalitesi yüksek olanlar kazanırdı oyunu sürekli
-
@m-murad mükemmel diye bir taktik yok. rakibe hakeme ve ev deplasmana göe taktik secersin. 433a için 442a oynayabilirsin 433b için 442b oynayabilirsin. kadro degerleri olarak çok fark yoksa bunlar iyi gider. 442 taktikleri için 451 iyi gider. 451 ve 4231 için 343b iyi gider. 4231 için 433a da iyi gidiyor.
-
3-3-2-2 – Kontra Atak
Orta sahada defansif orta saha oyuncularını kanat oyuna karşı en sağ ve sola yerleştirdim. Öndeki 2 orta sahaya ofansif orta sahaları, en ortadakineyse dengeli bir orta saha yerleştirip kaptan yaptım.
Baskı 75 - Ofansif 70 - Tempo 70 - Alan Markajı- Ofsayt taktiği var-Mücadele Normal
Forvet sadece hücum - Orta saha pozisyonu koru – Defans geride kal
Takım Kaptanı Orta saha en ortası ve en iyi oyuncusu
Dostluk Maçı - Saha avantajı %2
(Kadro Kalitesi 80) Ankaragücü 2- 0 Kayserispor (Kadro Kalitesi 64)
Kayserispor Bilgi Analisti(casus) sonuçları
(4-4-2B) (Kanatları Kullan)(Adam Markajı)(Ofsayt Taktiği yok)(Mücadele Normal)
Büyük bir kadro kalitesi söz konusuydu sanırım galibiyetin sebebi sadece buydu.3-3-2-2 – Kontra Atak
Orta sahada defansif orta saha oyuncularını kanat oyuna karşı en sağ ve sola yerleştirdim. Öndeki 2 orta sahaya ofansif orta sahaları, en ortadakineyse dengeli bir orta saha yerleştirip kaptan yaptım.
Baskı 75 - Ofansif 70 - Tempo 70 - Alan Markajı- Ofsayt taktiği var-Mücadele Normal
(Kadro Kalitesi 80) Ankaragücü 1- 2 Konyaspor (Kadro Kalitesi 79)
Konyaspor Bilgi Analisti(casus) sonuçları
(4-4-2B) (Kanatları Kullan)(Adam Markajı)(Ofsayt Taktiği yok)(Mücadele Dikkatli)
Bu maçta baskı ofansiflik ve tempoyu biraz düşürmem gerekirdi, özellikle ofansifliği çünkü rakip takım o kadar da kalitesiz değildi fakat düşürmeyi unuttum yakında bir daha deneyeceğim.
Dipnot: Aynı maçı diğer menajer arkadaş da dostluk maçı olarak kendi sahasında oynatmış bu sefer 4-1 gibi bir skorla kazanmış. Bir alttaki maç sonu yorumumda da okuyacağınız gibi uyumlu bir diziliş – stil değil sanırım.3-3-2-2 – Kontra Atak
Baskı 81 - Ofansif 70 - Tempo 70 - Alan Markajı- Ofsayt taktiği var-Mücadele Normal
Lig Maçı - Saha avantajı %0
(Kadro Kalitesi 66) Gençlerbirliği 1- 1 Ankaragücü (Kadro Kalitesi 81)
Gençlerbirliği Bilgi Analisti(casus) sonuçları
(4-5-1) (Kanatları Kullan)(Alan Markajı)(Ofsayt Taktiği yok)(Mücadele Normal)
Yorumcu diziliş ve stil bir biriyle kesinlikle uymuyor yorumunu yaptı. Gerçekten çok kötü bir maçtı bir daha denemek istemediğim bir ikili. Sanırım kontra atak oyunu sadece 6-3-1 gibi, belki 5-4-1 de olabilir, ağır defansif oyunlarda oynamam gerekiyor.4-3-3A – Kanatları Kullan
Bir menajer arkadaşım bu günlük maç analizi paylaşıma destek olmaya karar verdi. Artık onun da maçlarını paylaşacağım. Yakın kalitede 2 takımın maçında klasik 4-3-3A Kanat taktiği uygulamış.
Baskı 55 - Ofansif 60 - Tempo 60 - Adam Markajı- Ofsayt taktiği yok-Mücadele Normal
Forvet sadece hücum - Orta saha pozisyonu koru – Defans bekler ileri
Takım Kaptanı En iyi ve en yaşlı forvet
Lig Maçı - Saha avantajı %0
(Kadro Kalitesi 65) Fatih Karagümrük 1 – 2 Hatayspor (Kadro Kalitesi 73)
Fatih Karagümrük Bilgi Analisti(casus) sonuçları
(4-2-3-1) (Paslı Oyun)(Alan Markajı)(Ofsayt Taktiği var)(Mücadele Agresif) -
Merhaba arkadaşlar. Lig bu gün başladı ve ilk maçımı 4-3-3b şeklinde menajeri olmayan takıma karşı galibiyetle tamamladım. Hazırlık sürecin de 40 m ye yakın kadro değeri arttırdım. Ancak taktik konusun da çok tecrübeli değilim ilerleyen süreçler de kadro değeri yüksek takımlara karşı taktik önerinizi alabilir miyim ? Aynı zaman da kadro değeri ve takım kalitesi düşük yada benim takımın dengin de ki maçlar için taktik alabilir miyim. Teşekkürler
-
@m-murad maçı kısır döngüye sokup oynamak istiyorsan 4-2-3-1 kgv öneririm. Rakip çok fazla şut çekemez fakat sende iyi orta saha oyuncuların varsa rakibi zorlarsın.
-
@iichoosensii güncellemeden sonra 4-2-3-1 öyle pek etki göstermiyor
-
@m-murad o zaman kesin bir şey diyemeyeceğim , o kadar sana saldırıyorsa sende o kadar ona saldır. Antreman kampı bas ne de olsa senin sahanda
-
Sivasspor takımımın şuan da 125m kadro değeri var 2 gün sonra Beşiktaş ile maçım var onun kadro değeri 80m ancak adam 4-2-3-1 ile oynuyor bu taktiğe karşı hangi taktik ile oynamam gerekiyor ? Bu arada maç benim evimde.
-
@can-bey97 433a iyi gidiyor. 343b pas oyunu da iyi gider. Ben 433a oynardım
-
4-3-3A – Kanatları Kullan
Önceki yazılarımın arasında bir arkadaşın tavsiyesi üzerine bu maçı denedim gayet başarılı bir sonuç aldım. Bir lig maçında da denemeyi düşünüyorum ileride.
Baskı 61 - Ofansif 61 - Tempo 55 - Alan Markajı- Ofsayt taktiği yok-Mücadele Normal
Forvet sadece hücum - Orta saha defansa yardım et – Defans geride kal
Takım Kaptanı Orta saha kanat oyuncularından ve takımın en iyi oyuncusu
(Kadro Kalitesi 81) Ankaragücü 3 - 0 Başakşehir (Kadro Kalitesi 68)
Başakşehir Bilgi Analisti(casus) sonuçları
(4-2-3-1) (Kaleyi Görünce Vur)(Alan Markajı)(Ofsayt Taktiği yok)(Mücadele Agresif)4-2-3-1 Kaleyi Görünce Vur
3-3-4A’ya karşı ligimdeki maçları incelediğimde 4-3-3A , 4-2-3-1, 4-4-2B oynayan takımlar başarı elde etmiş, ben de 4-2-3-1’i denedim.
Baskı 65– Ofansif 65 –Tempo 55 – Alan Markajı – Ofsayt taktiği yok –Mücadele normal
Lig Maçı – Saha Avantajı %2
(Kadro Kalitesi 81) Ankaragücü 2 - 0 Kayserispor (Kadro Kalitesi 64)
Kayserispor Bilgi Analisti(casus) sonuçları
(3-3-4A) (Uzun Top)(Alan Markajı)(Ofsayt Taktiği var)(Mücadele Normal)
Oyundan çok memnun kalmadım açıkçası yakın bir maç geçti. Yorumcu taktikler konusunda yorum yapmadı maalesef. -
4-2-3-1 Kaleyi Görünce Vur(KGV)
Bu taktiğin bazen 4-3-3A’ya karşı çok üstün bazen de çok güçsüz olduğunu gördüm. Fakat sanırım bu farklılığı yaratanın ne olduğunu anladım. 4-2-3-1 kgv’ye karşı 4-3-3A oynanırken kanat oyunu tercih ederse karşılaşma 4-3-3A lehine(avantajına), 4-3-3A paslı oyun oynanırsa 4-2-3-1 lehine oluyor.
Baskı 65– Ofansif 65 –Tempo 55 – Alan Markajı – Ofsayt taktiği yok –Mücadele normal
Dostluk Maçı – Saha Avantajı %2
(Kadro Kalitesi 81) Ankaragücü 4 - 1 Hatayspor (Kadro Kalitesi 72)
Hatayspor Bilgi Analisti(casus) sonuçları
(4-3-3A) (Paslı Oyun)(Adam Markajı)(Ofsayt Taktiği yok)(Mücadele Normal)4-2-3-1 Kaleyi Görünce Vur(KGV)
Dostluk Maçı – Saha Avantajı %0
(Kadro Kalitesi 72) Hatayspor 1 - 1 Ankaragücü (Kadro Kalitesi 81)
(4-3-3A) (Paslı Oyun)(Adam Markajı)(Ofsayt Taktiği yok)(Mücadele Normal)
Hatayspor maç kazanamasa da kadro kalitesi olarak geride olduğu bir takıma karşı bu taktikle berabere kalmayı başardı.4-2-3-1 Kaleyi Görünce Vur(KGV)
Dostluk Maçı – Saha Avantajı %2
(Kadro Kalitesi 81) Ankaragücü 3 - 0 Trabzonspor (Kadro Kalitesi 74)
(4-3-3A) (Kaleyi Görünce Vur)(Alan Markajı)(Ofsayt Taktiği yok)(Mücadele Agresif)
4-2-3-1 kgv taktiği 4-3-3A kgv’ye karşı da üstünmüş sanırım. Bu taktikler oyundaki bilgisayar(bot) menajerlerin de normal oyuncu menajerlerin de çok kullandığı taktikler. Bu konuda daha çok deneme yapacağım ve paylaşacağım.4-2-3-1 Kaleyi Görünce Vur(KGV)
Lig Maçı – Saha Avantajı %0
(Kadro Kalitesi 73 Gaziantep 0 - 0 Ankaragücü (Kadro Kalitesi 81)
Gaziantep Bilgi Analisti(casus) sonuçları
(4-3-3A) (Paslı oyun)(Alan Markajı)(Ofsayt Taktiği yok)(Mücadele Normal)
Diziliş ve stil için uyumlu güzel yorumunu yaptı oyun. Fakat üzücü bir beraberlik aldık. Yine oyun kaptanlık seçiminde hata yaptığımı söyledi bunu daha öncede söylemişti fakat dikkate almamıştım. Tek hata buydu sanırsam. -
3 yıldır uyguladığı taktik işe yaramıyor 433b ya da 433a güncel taktik öneriniz var mı
-
@yersen_6 maça göre taktik yapmak lazım. tek taktik oynarım diyorsan 451kgv tercih ederim. en azından zaafları az bir taktik.
-
4-3-3A Kanatları Kullan
Baskı 65– Ofansif 72–Tempo 61 – Alan Markajı – Ofsayt taktiği yok –Mücadele dikkatli
Forvet sadece hücum - Orta saha forveti destekle – Defans bekler ileri
Takım Kaptanı Takımın en yaşlısı defanstan
(Kadro Kalitesi 66 Erzurumspor 0 - 4 Ankaragücü (Kadro Kalitesi 82)
Erzurumspor Bilgi Analisti(casus) sonuçları
(3-3-4A) (Uzun Top)(Alan Markajı)(Ofsayt Taktiği yok)(Mücadele Normal)
4-3-3A kanat taktiği zaten herkesin dilinde olan klasik bir taktik. Oyundaki yorumcu da taktiğe bayıldım yorumu yapıştırdı zaten. Daha önceki yazılarımda da görmüşsünüzdür 3-3-4A’ya karşı çok güçlü olduğunu söylemiştim. Böyle kolay bir maçta görünce yapıştırdım hemen ve farklı galibiyeti almak kolay oldu.4-2-3-1 Kaleyi Görünce Vur(KGV)
Takım Kaptanı En Yaşlı oyuncu
Dostluk Maçı – Saha Avantajı %4
(Kadro Kalitesi 81) Ankaragücü 4 - 0 Gaziantep (Kadro Kalitesi 73)
Dediğim gibi dün akşam yaptığım hatayı düzelttim takım kaptanını değiştirdim inanılmaz fark ettirdi. 4-3-3 eğer paslı oyun oynanıyorsa 4-2-3-1 kgv’yi tavsiye ediyorum.4-2-3-1 Kaleyi Görünce Vur(KGV)
Takım Kaptanı En Yaşlı oyuncu
(Kadro Kalitesi 73) Gaziantep 0 - 4 Hatayspor (Kadro Kalitesi 72)