OSM Taktikleri
-
@m-manson bence baskın düşük oynuyorsun baskın düşük olursa rakibe fazla sans verirsin 433b taktikleri genel anlamda baskılı ve ofansif oynamaya daha yatkın ama rakibin taktiğide önemli sonucta rakibin sayısalını göremiyoruz bazen oyunda bize sacma gelen sonuclar geldiği oluyor ama aslında her rakibin oyun mantığı farklı oldugu icin tek sutta gol yeyip kaybettigimizde oluyor kazandığımızda oluyor ama 433b de genel anlamda ofansif futbolu seçmelisin
-
@berkekorkut açıkçası buna katılmıyorum çünkü oyun hangi oyuncuyu yaparsan yap uygun degil diyor hatta korner verdigim oyuncu 3 asist yapıyor ve gene uygun değildi diyor bence oyun similasyonunda bu yönde hatalar yada yanıltmak icin söyleniyor olabilir
-
@emiran1337 bence 442a kanat yada 5 li defans çıkarak kontra taktigi uygulamalısın.
-
@alan-marchisio eğer kadron rakipten kötüyse yaptığın taktigin tutmasi icin rakibinin hatalı satisal yada hatali sertlik yapmasi gerekir bundan ziyade en etkin yaoabilecegin taktik evdeysen ve depteysej uygun sayısallar ile kgv taktikleri yapman daha doğru olur
-
@alan-marchisio istatistiklerde üstün olabilirsin ama rakibi analiz etmen gerekiyor eğer rakibin kalecisi ve defansını sağlam yapmışsa senin ne sutunun nede istatistiğinin bı önemi kalır taktik ve sayisallari rakibin bölgelerdeki güçlerine bakarak yapmalısın.
-
@hakanøvíć takımını 433a yaparsan kaybetmen yüksek ihtinal devirmek için rakibi kontra yada 451 taktiği ile devirmen gerek
-
@osm____5 523a taktiği dediğin gibi defansif bir taktik ama güçsüz rakiplerine karşı daha ideal bir taktik kurman gerek bunun icin ennideal güvenilir taktikler 442b ve 433a taktikleridir.
-
Merhaba, forumda üst üste birden fazla cevap yazmak yasaktır forum kurallarını okumadıysanız buradan öğrenebilirsiniz. Forum Kuralları - Lütfen Okuyun
-
@conhuseyin1905 said in OSM Taktikleri:
@berkekorkut açıkçası buna katılmıyorum çünkü oyun hangi oyuncuyu yaparsan yap uygun degil diyor hatta korner verdigim oyuncu 3 asist yapıyor ve gene uygun değildi diyor bence oyun similasyonunda bu yönde hatalar yada yanıltmak icin söyleniyor olabilir
Reis yanlış yapıyorsun demek kaptanda en yaşlı adamı seçicen mesala 36 yaşında iki oyuncun var geni yüksek olanı seçicen geni yüksek olanı seçmiyecen bunu yapmayanların çoğu geni yüksek olanı seçiyor
-
@yersen_6 said in OSM Taktikleri:
geni yüksek olanı seçicen geni yüksek olanı seçmiyecen
"geni yüksek olanı seçicen geni yüksek olanı seçmiyecen" ne demek istiyorsun
-
Merhaba dostlar 4 4 2 b karşı 4 2 3 1 denicem
kgv , alan markajı , ofsayt tuzağı kapalı
for sadece hücüm , ort forveti destekle , def geride kal
pres 85 , stil 85 herkes atağa , tempo 75 hızlı paslaşmayorumlarınızı bekliyorum...
-
@seyrek-osman Hocam maçı içerde mi deplasamanda mı?Kadro olarak rakibiniz mi siz mi daha üstünüz?Bu bilgileri de verirseniz daha sağlıklı yorumlar yapabiliriz.Ancak ilk etapta şunu söylemeyelim herkes atağa oyun stili çok sıkıntılı bir stildir geride çok açık vermenize ve oyunun sonlarına da doğru rakibiniz çok rahat gol bulmasına olanak verecektir. Orta sahanın da forveti desteklemesi kendi yarı alanınızda rakibe büyük boşluklar bırakmanıza sebebiyet verecektir.Ayrıca çok fazla pres yapmanız da takımınızı yoracak ve kart görme riskinizi artıracaktır.KGV oynanan maçlarda yüksek hızlı paşlaşma yapmakta top kayıplarınızın artışına sebep olabilir.KGV mentalitesinde amaç orta sahalarınızın ayağa pas yaparak kaleye en yakın oldukları anlarda şutları kaleye göndermektir.KGV mentalietsine uygun bir seçim olmayacaktır bu şekilde yüksek hızda pas yapmanız.Ayrıca KGV oyunlarında forvetlerinizin pozisyona girmesi inanılmaz derecede zordur çünkü orta sahalarınız ilk amacı forveti topla buluşturmak değil kaleye şut atmaktır.Bu nedenle forvetlerinizi daha etkin kullanmak adına orta sahaya destek vermelerini isterseniz daha yüksek bir verim alırsınız.Tabii bunlar en genel yorumlarım.Başında da belirttiğim gibi maçın nerde olduğu ve rakibin kadro kalitesi çok çok önemli.Daha detaylı konuşabilmemiz için bu verileri de paylaşırsanız diğer hocalarımız da daha net yorumlar yapabilir.
-
@berkekorkut said in OSM Taktikleri:
@yersen_6 said in OSM Taktikleri:
geni yüksek olanı seçicen geni yüksek olanı seçmiyecen
"geni yüksek olanı seçicen geni yüksek olanı seçmiyecen" ne demek istiyorsun
ben en yaşlı oyuncuyu seçicen ama aynı yaşta en yaşlı iki oyuncun varsa onların arasından geni yüksek olanı seçicen/sonra mesala (en yüksek genli) 110 genli 28 yaşında bir oyuncu var ve (en yaşlı) 90 geninde 33 yaşında oyuncu var gidip 110luğu seçenler var bu yanlış dedim seçmiyecen yaşlı olanı seçicen orada virgül koymayı unutmuşum
-
Tecrübeni paylaştığın için teşekkür ederim. Bende 1 aydır falan oynuyorum simülasyon çok detaylı anlaşılan.
dediklerini dikkate alarak gelişitiricem tekrar teşekkür ederim yorum için. -
Kontranın antisini bulan var mı? Pas mi ,kanat mi ,kaleyi görünce bam bam bam mı?
-
@hackersafe09 Hocam öncelikle şunu söylemeliyim kontra oynayan hocalarımız genelde 5-3-2 5-3-1-1 6-3-1 5-2-3 gibi orta saha da sayıca daha az olan formasyonları tercih ediyorlar.Çünkü niyetleri topu ayaklarnda tutmak değil tam aksine rakibe bırakın oyunu kendi sahalarında kabul ettikten sonra kazandıkları toplarla hızlı bir biçimde gole gitmek oluyor.Bu bakımdan orta sahada sayıca üstünlüğü almak adına evdeyseniz 4-2-3-1 deplasmandaysınız 4-5-1 kullanabilirsiniz.Rakibinizi defansı oldukça kalabalık tutacağı için(zaman zaman orta sahaya bile defansa yardım et diyen hocalarımız oluyor)tempolu bir pas oyunu ya da hızlı bir kanat oyunuyla aşmanız genellikle pek mümkün olmuyor,aksine rakibe istediği boşlukları bırakıyorsunuz.Kgv oynamak çok daha doğru bir tercih.Rakibiniz sizden çok güçsüz ya da siz oldukça güçlüyseniz pas ve kanat oyunlarını da tercih edebilrsiniz,Burda da klasiik olarak 4-4-2 uygundur diye düşünüyorum.Öte yandan rakibinize baskı konusunda yükse bir baskı uygularsanız arka tarafta inanılmaz boşluklar oluşacaktır bu bakımdan kontra oynayan rakibinizin işine gelmiş oluyor.Baskınızı geride karşla veya dengeli olarak tercih etmelisiniz.Oyun stili olarak da ofansif oynamak rakibinizden güçlüyseniz bile yine rakibinizin istediği oyunu sahaya yansıtmasına olanak vercektir.Burda da dengeli veya defansif oyun oynamanız doğru olacaktır diye düşünüyorum ki bana kalırsa defansif bir oyun(30-35 arası) oldukça mantıklı bir seçenek olacaktır.Tempo konusunda da topu ayağınızda tutmanızı öneriyorum çünkü yüksek bir tempo da top kaybetme ihtimaliniz çok fazla kaybettiğiniz her topta kalenizde bir kontra atak pozisyonuna neden olacaktır.Ayrıca kontra ata oynatan hocalarımıza karşı ofsayt taktiği kullanmanızı da öneririm gayet faydalı oluyor.Tüm bunların sonucunda şöyle toparlayayım evinizdeyseniz ve rakibinizden güçlüyseniz ya da bir iki tık düşükseniz 4-2-3-1 dengeli veya geride karşıla şeklinde bir baskı stil olarak defansif veya dengeli(önerim defansiftir) tempo olarak da topa hakim ol anlayışıyla kgv mentalitesiyle oynamayı deneyebilirsiniz.Deplasmanda güçlü de güçsüz de olsanız 4-5-1 çıkmalısnız saha avantajı oyunda bence çok etkili faktörlerden.4-5-1 de aynı 4-2-3-1 gibi kullanabilirsiniz,ama deplasman maçı olduğundan dolayı rakibi bir tık daha geride karşılamayı düşünebilirsiniz.Bu taktiklerle alakalı en kilit nokta kgv taktiklerinde orta sahalarınız forvete top indirmek için çaba harcamayacaktır,bu nedenle forvetiniz orta sahaya destek olmalı böylece eski tip bir 4-6-0 oynmış olacaksınız aslında.En ilerdeki forvetinizin de pivot santrofor olmamasını öneririm çünkü orta saha değerleri oldukça düşük.Ronaldo gibi veya Neymar gibi kanat oyuncularını tercih ederseniz daha yükse bir verim alacaksınız diye düşünüyorum.Kesin bir anti midir bilmiyorum bu taktikleri ben de deniyorum zaman zaman mağlup olduğum da oldu ama genel de en kötü 1 puanımı alıyorum.Denemenizi tavsiye ederim.
-
This post is deleted!
-
Merhabalar akşam şampiyonlar liginde final maçım var rakibin kadro değeri benden 20 milyon daha fazla ve kondisyon olarak oyuncuları daha avantajlı durumda. Forvetleri ve defansının benden iyi olmasına karşın sadece 4 orta sahası var ve birisi 70'lik oyuncu diğerleri 90-100 arası. Buna dayanarak orta sahanın kontrolünü ele alıp maçı kazanmak istiyorum nasıl bir taktikle çıkmalıyım? 4-5-1 bu durum için fazla mı defansif?
-
@mert-deschamps Hocam maç içerde mi deplasmanda mı?
-
@mohukerem-2 Tarafsız sahada.