🦅 🇵🇱 [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA
-
Grosik pierwszy gol miód malina :flag_pl: Piszczu genialnie w obronie. Praktycznie bezbłędny. Do tego Lewy karci złych Rumunów x2 Dobrą zmianę dał również Teo, widać że jest w świetnej formie i może być dobrą alternatywą na brak Milika
-
@ToomAnyWays W pierwszej połowie nasi zagrali perfekcyjnie w obronie. Rumuni byli totalnie bezradni. Nieco chaosu było momentami w drugiej połowie w szykach obronnych, ale za to w ataku - miagza
-
Świetny wynik i mecz obstawiałem że wygramy jedną bramką a tu 3-0 i mamy lidera grupy a co do Rumuńskich kibiców Lewy odgryzł się im perfekcyjnie zdobywając dwie bramki myślę że Rumuni mogą zagrać kolejny mecz u siebie przy pustych trybunach
-
@Marcin657827 Ile lat temu Polska wygrała na wyjeździe mecz o punkty z rywalem z takiej półki jak Rumunia? Genialny mecz Polaków i to w ustawieniu z jednym napastnikiem 4-1-4-1. A Lewy, bez względu na to co piszą i mówią o nim wszelkiej maści hejterzy i trolle to żywa legenda piłki nożnej i tak zostanie zapamiętany przez następne pokolenia:
Piłkarze z największą liczbą bramek w reprezentacji Polski:
- Włodzimierz Lubański 48 bramek (75 meczów)
- Grzegorz Lato 45 (100)
3. Robert Lewandowski 42 (85) - Kazimierz Deyna 41 (97)
- Ernest Pohl 39 (46)
- Andrzej Szarmach 32 (61)
- Gerard Cieślik 27 (45)
- Zbigniew Boniek 24 (80)
- Ernest Wilimowski 21 (22)
- Dariusz Dziekanowski 20 (63)
- Euzebiusz Smolarek 20 (47)
- Roman Kosecki 19 (69)
13. Jakub Błaszczykowski 18 (88)
-
No i mamy 1 miejsce w grupie.Dobrze że dla Lewego nic poważniejszego się nie stało
-
Turbo Grosik elegancko poleciał! Komentatorzy spoko, przyjemnie się ich słucha
-
@Hustin-Doffman - przyjemnie się też oglądało, pierwszy mecz od dawien dawna gdzie panowliśmy w środku boiska i nie traciliśmy głupio piłki
-
@Dovco_HandF Powiem szczerze, że obstawiałem 3:1 dla Polaków, ale nie spodziewałem się, że zrobią to w takim stylu. Jest moc w naszej kadrze
-
Dobrze suwaki ustawili XD
-
Z Rumunią wyszedł piękny mecz. Teraz pora na mecz ze Słowenią i pewnie jedna z niewielu szans dla dublerów. Nie ma co się oszukiwać - na ten moment mamy może 16 zawodników dojrzałych do gry w reprezentacji. Sam jestem ciekaw jak selekcjoner poukłada drużynę, ale ja bym dał szansę Mączyńskemu, który wraca po kontuzji i sprawdził Lewczuka, który radzi sobie w Ligue 1. Pewnie trochę czasu dostaną też Wilczek oraz ktoś z duetu Góralski/Dąbrowski, może Kapustka/Wszołek na podbudowanie formy. Jakie macie przewidywania w sprawie składu na ten mecz towarzyski?
-
@AC-Bubol
Bo właśnie zaczyna nam pracować pomoc wreszcie -- polska pięta achillesowa od wielu lat. -
@Dovco_HandF
Mnie osobiście od jakiegoś czasu bardzo podoba się gra Zielińskiego ;). A wczorajszy mecz był znowu bardzo dobry w jego wykonaniu. Rozegrał takie spotkanie do jakich nas przyzwyczaił występując na boiska we Włoszech -
@Byku-Duma-Warmii said in [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA:
@Dovco_HandF
Mnie osobiście od jakiegoś czasu bardzo podoba się gra Zielińskiego ;). A wczorajszy mecz był znowu bardzo dobry w jego wykonaniu. Rozegrał takie spotkanie do jakich nas przyzwyczaił występując na boiska we Włoszech
Ciekawy artykuł wg mojej opinii jest o Zielińskim i polskiej grze w meczu z Rumunią na łamach Gazeta.pl:El. MŚ 2018. Rumunia 0 : 3 Polska. Cztery klucze do zwycięstwa
-
@Dovco_HandF
Chętnie go przeczytam po szkole -
@Byku-Duma-Warmii
Jak dla mnie taki będzie skład :flag_pl: :
Wojciech Szczęsny - Bartosz Bereszyński, Artur Jędrzejczyk, Michal Pazdan, Maciej Sadlok - Jakub Błaszczykowski, Krzysztof Mączyński, Grzegorz Krychowiak, Pawel Wszołek, Piotr Zieliński - Łukasz Teodorczyk -
@Cezarro
Chyba nie oglądałeś mecz z Rumunią :flag_ro:. Dla mnie temat z Armenią :flag_am: jest zamknięty, było minęło. Każdy popełnia błędy, mają nauczkę. Tak samo jak każdy z nas oni też ludzie i my też. Dziś gramy z Słowenią :flag_si: i to się liczy, a nie co się stało na jednym meczu z wielu....